היכונו היכונו לחגיגות הבוז'ולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 בדיוק בחצות ולא רגע אחד לפני כן יפתחו מיליוני בקבוקים של יין הביכורים הזה המעוטרים תמיד בתויות רעננות וצבעוניות

כמו בכל שנה, גם השנה מיליוני חובבי יין יחגגו את חגיגות הבוזולה בלילה שבין יום רביעי לחמישי, בשבוע השלישי של חודש נובמבר. אז, בדיוק בחצות ולא רגע אחד לפני כן יפתחו מיליוני בקבוקים של יין הביכורים הזה המעוטרים תמיד בתויות רעננות וצבעוניות (קנסות כבדים צפויים לפותחים את היינות דקה לפני כן).

בוז'ולה הוא שמו של כפר בחבל בורגונדי שבמזרח צרפת,באיזור גבעות יפיפה עליו נאמר שיש בו יותר גפנים מאנשים .כמות הכרמים בחבל זה נאמדת ב- 220,000 דונם והזן השולט הוא הגמאי השחור ממנו מיוצרים יינות הבוז'ולה .ייצור יינות הבוז'ולה נעשה תוך תסיסה מיוחדת הנקראת ''השריה קרבונית'' - ''תסיסה פחמתית'' ולא בתסיסה איטית בחביות עץ אלון, כמקובל בצרפת. בגלל זה, יינות הביכורים בכלל ויינות הבוז'ולה נובו בפרט מיועדים לשתיה מידית ולא יאוחר מ-3 חודשים מיום חשיפתם.

למי שלא מבין למה עושים כזה עניין מיין ''קטן'' יחסית, שילך להתעניין בשיווק. את ההצלחה המסחרית של יינות הבוז'ולה מיחסים לג'ורג' דובף ''מלך הבוז'ולה'' שהצליח לקדם יין פשוט יחסית, ללא חביות בעלויות נמוכות על ידי מימוש מחיר קניית הענבים ומכירתם כמוצר מוגמר לאחר חודשים בודדים, כל זאת ע''י שיווק מבריק לפיו את היין משיקים ביום ובשעה מדויקת ברחבי העולם.

רצוי להבדיל בן ארבעה קטגוריות שונות של יינות הבוז'ולה

1. בוז'ולה נובו- יוצא בשבוע השלישי של נובמבר ומיועד לשתיה עד חודשיים שלושה מיום ההשקה.
2. בוז'ולה- יוצא לשוק מעט מאוחר יותר, כאשר בזמן זה הייננים משקיעים יותר בטעמו של היין, מומלץ לשתיה עד שנה מיום הביקבוק.
3. בוז'ולה וילאז'- מיוצר מענבים הגדלים באיזור מוגדר בצפון בוז'ולה, יחזיק מעמד שנתיים ויותר אך המלצתי לשתות בשנה הראשונה.
4. בוז'ולה מובחר (cru)-יינות אשר עוברים השבחה בחבית עץ אלון וניתן לשמרם אפילו יותר מ-10 שנים. מומלץ לפתוח רק לאחר שנתיים מיום הביקבוק.

גם בישראל משיקים היקבים יין הילולים (הכינוי ליין ביכורים) . יינות הגולן ישיקו זו השנה השניה יין בסגנון הבוז'ולה –'' גולן גאמיי נובו 2004'' שהופק מענבי הגאמיי הייחודיים שנבצרו בסוף חודש אוגוסט, הגדלים בכרם תל פארס ובכרם אודם שברמת הגולן.

ינות הבוז'ולה אינם נחשבים ליינות משובחים, אבל הם מומלצים מאוד לבישול בגלל טעמו הפירותי של היין המשופע בטעמים עזים של זגים צעירים .ואם כבר קניתם כמה בקבוקים , קררו אותם לטמפרטורה של 12 מעלות לפני ההגשה. לרגישים לחומצה גופרתית מומלץ
לחדרר את היין לשם אוורורו . בקיצור חגיגות הבוז'ולה הן סיבה מצוינת לחגיגה עם חברים על כוס יין וחריץ גבינה.