מוכנים להשתתף בניסוי ?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המעבר מכביש החוף ההומה אל הדרך המפותלת של חבצלת השרון עושה בדיוק את המפנה הפסיכולוגי הדרוש כשהולכים ללמוד להכין סושי . שביל גישה מחצץ מוביל לווילה בה נערכות הסדנאות המיוחדות של ''אנינים'' בהנהלתה של צבייה, מורה במקצועה זה 29 שנים, אשר פתחה את המקום לפני כשנה וחצי מתוך אהבתה לאוכל ולבישול.
המועדון שהקימה בקומת הוילה התחתונה מוקף צמחיה סבוכה, עצים ושולחנות עץ מפוזרים בחוץ להנאתם של הבאים.

''האזור בו נעשית מלאכת הבישול מעוצב בצורת 3 לסתות כשהגובה משתנה בהתאם למיקום ,ומראה גדולה ממוקמת מעל שולחן העבודה כך שלכולם תהיה זווית ראיה טובה אל השף המבשל'' הסבירה לי צבייה.

בצדו השני של האולם , ניתן לרכוש מוצרים ייחודיים אשר לא ניתן למצוא ברשתות שיווק, סוגים שונים של תבלינים אוריינטליים, כלים מיוחדים לסושי, לפסטות ועוד. פינת הקפה המשובח נועדה לעורר את המשתתפים מהנסיעה לפני תחילת הסדנא.

סדנת הסושי המעשית שבחרתי ממגוון הסדנאות הקיימות במקום, מועברת על ידי דנה שגיא, קונדיטורית בגלגולה המקצועי הקודם, שראתה בפיסול הסושי, ובדיוק היפני, מעבר טבעי בהתפתחותה בתחום.
דנה טסה ללוס- אנג'לס ללמוד את רזי הסושי, וחזרה מלאת מוטיבציה להעביר את התורה אלינו.

אז מי רוצה לדעת לבשל סושי ? בעיקר זוגות, כסוג של בילוי, או שאחת סחבה את השני... , נשים שמבלות זמן רב במטבח וניכר בהן שהן כבר יודעות כמעט הכול, רווקים מעטים, וקבוצת בנות עליזה שהחליטה להגיע ללמוד סושי ביחד כמתנה ליומולדת של אחת מהן.

דנה מתחילה בהסברים על החומרים והציוד ומעבירה אותם בין המשתתפים. מתחילים במרק המיסו. דנה מכינה דוגמא ומחלקת לכולם לאכול. עוברים להסבר קצר על החמוצים היפניים. מקבלים מנה של חמוצים ואני מתחילה לחשוש....מה עושים עם המקלות האלו?! אני רוצה מזלג. הבחור לידי קולט את מצוקתי ומנסה להסביר לי תוך הדגמה. נו. נסתדר. אולי.

עוברים לסושי. ''הסושי הוא דוגמא לאומנות הפשטות של הבישול היפני'' כך מסבירה לנו דנה. בתקווה שבהמשך אבין לבד...
לא כזה פשוט.
מכינים את האורז, ומתחילים לגלגל. בכל שלב, דנה עוברת בינינו, מתקנת, מסבירה, מפרגנת.
INSIDE-OUT, FOTOMAKI וקונוס הופכים ממנות בתפריט המסעדה האהובה עלי לממשיים.
קצת עקום – בסדר. לא עם כל המצרכים תמיד - בסדר.
אבל ט-ע-י-ם!

מסיימים סיבוב ראשון של הכנת כל סוגי הסושי, כאשר החומרים האיכותיים מחולקים בנדיבות למשתתפים, לניסיון נוסף, עוד סושי... והשאריות ( ויש הרבה ) מוכנסות לתוך קופסאות פלסטיק. שיהיה במה להתגאות!

בשעה 21:00 הסדנא מסתיימת בסבב שאלות ותשובות. כולם נראים שבעים, עייפים ומרוצים ( בעיקר מעצמם ).
אני יוצאת מהמקום מלאת גאווה, בתחושה נפלאה של שובע ושביעות רצון.

אני יודעת לעשות סושי!
השאלה היחידה היא מי יהיו קורבנות ניסוי הסושי הראשון שלי ? מוכנים להשתתף בניסוי ? מוכנים להשתתף בניסוי ? מוכנים להשתתף בניסוי ?

אנינים - סדנאות בישול ואפיה.
דרך הים 33,
מושב חבצלת השרון
טלפון : 09-8665664
נייד: 064-688868
פקס : 09-8666929