Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת מתכונים טבעוניים של שפים

מתכונים טבעוניים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גם בחורף הקר, קדירות בשר ותבשילי שמנת אינם גזירת גורל. בשביל הטבעונים שביניכם, בשביל המארחים שביניכם ובשביל הסקרנים שביניכם, אספנו שלושה מתכונים טבעוניים מאת שפים מובחרים, שיחממו אתכם גם בחורף. לבריאות

סלט סלק חי ותפוח עץ גרנד מאת השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף


1 סלק אדום בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
2 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לרצועות דקות
2 גבעולי סלרי אמריקאי עם החלק הירוק קצוצים דק
רבע כוס אגוזי מלח קלויים (בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות)
5 כפות חומץ
2 כפיות דבש תמרים / דבש דבורים
3 כפות שמן חמניות
מעט מלח ופלפל גרוס

ההכנה: מסדרים את פרוסות הסלק סביב צלחת הגשה. מערבבים את שאר המצרכים בקערת ערבוב ומגישים במרכז הצלחת. מורחים את המרינדה שנשארה מהסלט על הסלק מסביב ומגישים

מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות יער של השף ליאור חפצדי למסעדת לארא

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
2 יח' שורש פטרוזיליה מקולף
מלח
פלפל לבן
3 פטריות יער

ההכנה: מבשלים את הארטישוק עם שורש הפטרוזיליה עד ריכוך וטוחנים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מקפיצים במחבת עם מעט שמן להשחמה בלבד ומניחים על המנה המוגשת.

קוסקוס מלא עם עדשים שחורות וירקות קונפי מאת השף יואב בר למסעדת מאראבו

200 גר' קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
100 גר' עדשים שחורות מבושלות
100 גר' גזר קונפי חתוך לקוביות
100 גר' דלעת קונפי חתוכה לקוביות
100 גר' קונפי ארטישוק ירושלמי
100 גר' קונפי שאלוט
20 גר' שום קונפי
צרור אספרגוס טרי חתוך דק
כף שמן זית
צרור טימין
כוס ציר ירקות
מלח גס
פלפל שחור גרוס

ההכנה: מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן המצויות בגב השקית. מערבבים את הקוסקוס עם העדשים המבושלות. מכינים את ירקות הקונפי: מתבלים את הירקות ב-2 כפות שמן זית, צרור טימין, מלח ופלפל. מוסיפים כוס ציר ירקות ומכסים בנייר פרגמנט ונייר אלומיניום. אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות כ-20 דקות. להגשה: מניחים את תבשיל הקוסקוס והעדשים בצלחת, ומעליו מפזרים את ירקות הקונפי.

לבריאות.