מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> ארבעה מתכונים למרקים ממסעדות

מתכונים למרקים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אספנו בשבילכם ארבעה מתכונים למרקים מנחמים: מרק מנגולד של מסעדת אלגרה, מרק חצילים של מסעדת אוליב ליף, ארטישוק עם פטריות פורצ'יני של לארא וגם מרק טורטייה של מקסיקנה – שיחזיר לכם את הפלפל לחיים

מרק מנגולד של מלון בוטיק אלגרה

מרכיבים ל- 4 מנות:
1 חבילת מנגולד קצוצה גס
1 כרישה בינונית חתוכה לפרוסות (כ-1 ס"מ כולל החלק הירוק)
1 בצל סגול קצוץ גס
5 בצלים ירוקים קצוצים לעיטור
2 כוסות בלאן פלאם
מיץ מלימון אחד
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
חצי כוס שמנת מתוקה לטיגון
1 כף שמן קנולה לטיגון
חצי כפית משייה טחונה
1 מקל קינמון
מלח
צ'ילי אדום
מעט יוגורט עזים לעיטור

ההכנה: משמנים תחתית סיר בשמן קנולה, מאדים קלות את הבצל. כעבור דקה מוסיפים את הכרישה. אחרי דקת אידוי קל מוסיפים את המנגולד וחצי כוס מים רותחים. מוסיפים מלח, צ'ילי, קינמון, משייה ושמן זית ומאדים כ-10 דקות. מוסיפים את היין והמים הרותחים עד כדי כיסוי החומר–מכסים ומנמיכים להבה לכ-45 דקות נוספות. מוסיפים את השמנת, ממשיכים בבישול לכ-15 דקות נוספות, מוסיפים את הלימון ומתקנים תיבול. מוזגים לספלים ומעטרים בבצל ירוק וטפטופי יוגורט.

מרק טורטייה של מקסיקנה

מרכיבים לכ-4 מנות:
50 מל' שמן
1 בצל לבן קצוץ דק
2 יחידות גזר חתוך לקוביות קטנות
1 עגבנייה קצוצה דק
רבע צרור כוסברה קצוצה
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
חצי פלפל חלפניו / ירוק חריף קצוץ
100 גר' חזה עוף מבושל קצוץ
כף קמח תירס (או חיטה אם אין תירס)
כף מלח
רבע כף פלפל שחור
רבע כף כמון
1 ליטר מים
חצי אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
4 טורטיות תירס חתוכות לרצועות דקות ומטוגנות (או נאצ'וס תירס)
200 גר' גבינת צ'דר מגורדת

ההכנה: לטגן את הבצל, השום והגזר יחד כמה דקות, להוסיף את הפלפלים והעגבניות ולבשל עוד כ 5 דקות. להוסיף את התבלינים, הכוסברה והקמח ולערבב היטב כך שלא יווצרו גושים. להוסיף מים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה. בהגשה: להוסיף לקערת המרק את רצועות הטורטייה המטוגנות ואת העוף הקצוץ. להגיש לצד קוביות האבוקדו וגבינת הצ'דר.

מרק חצילים של השף צ'רלי פדידה למסעדת אוליב ליף

מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים.

מרכיבים:
4 חצילים
4 כפות שמנת טופו
8 כפות שמן זית למרק החצילים
4 כפות שמן זית לקישוט המנה
מיץ מ-½ לימון
מלח גס פלפל גרוס
1 כפית גרידת לימון
1 שן שום

הכנת מרק חציל לימוני: חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בסכין. מתבלים במלח גס, שמן זית ופלפל גרוס. מניחים על מגש האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. מסירים את הקליפה מהחציל, ומכניסים למעבד מזון יחד עם שן שום, שמנת טופו, מיץ לימון, גרידת לימון ושמן הזית. טוחנים, בודקים את הטעם ומסננים. מכניסים לקירור עד להגשה. הכנת בשר חציל שרוף: שורפים את שני החצילים הנותרים מעל אש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד - עד שהחציל הופך רך ומוכן לאכילה. קולפים ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית. הרכבת המנה: מוזגים את מרק החציל בצלחת קעורה, ומניחים מעל את בשר החציל. מקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס. מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם (אפוי על חלוקי נחל).

מרק ארטישוק עם פטריות פורצ'יני מאת השף ליאור חפצדי למסעדת לארא

מרכיבים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
2 יח' שורש פטרוזיליה מקולף
מלח
פלפל לבן
3 פטריות יער

ההכנה:מבשלים את הארטישוק עם שורש הפטרוזיליה עד ריכוך וטוחנים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מקפיצים במחבת עם מעט שמן להשחמה בלבד ומניחים על המנה המוגשת. טיפ: למרק חלבי אפשר להוסיף שמנת אחרי הטחינה.

מרק אפונה בניחוח לימון של השף רפי כהן למסעדת רפאל

מרכיבים:
250 גר' אפונה ירוקה יבשה, שטופה
6 גבעולי סלרי אמריקאי, עם העלים
1 בצל חתוך
4 שיני שום קלופות ופרוסות
1/4 כוס שמן זית
2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
1 לימון קטן שטוף
מלח ופלפל לבן
מיץ מלימון טרי
לעיטור:
כוסברה טרייה
שיני שום פרוסות
מעט שמן זית לטיגון

ההכנה: משרים את האפונה למשך הלילה כדי לקצר את משך הבישול. שוטפים וקוצצים את גבעולי הסלרי. מחממים את השמן בסיר המרק ומוסיפים לו את הסלרי, הבצל והשום. מאדים עד שהירקות זהובים. מוסיפים את האפונה, מטגנים גם אותה עם הירקות כמה דקות, מוסיפים את ציר הירקות או את המים. פורסים את הלימון ל-4 ומכניסים למרק, מבשלים כ-45 דקות עד שהאפונה רכה מאד ומתפוררת. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים מיץ לימון טרי. מטגנים את שיני השום הפרוסות עד שיהיו שחומות ופריכות. להגשה: יוצקים מן המרק לקערה, זולפים לתוכה כמה טיפות משמן הזית הלם שבו טוגן השום, מוסיפים כמה פרוסות שום ובוזקים שפע של כוסברה קצוצה וטרייה.