Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על בר-מסעדה לינק בירושלים

לינק בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ענבל גרזון מבקרת בלינק שבירושלים – שילוב מושלם בין מסעדה, גן ובר, שאת כולם אופפת אווירה משפחתית חמה. בין קוקטייל ליין, מוגש כאן גם תפריט עשיר, שכולל הכול מרביולי נימוח ועד "קציצות לאה"

ברחוב המעלות הצדדי והמפורסם במרכזה הסוער של ירושלים, שוכנת מסעדה קסומה שבעליה החליט כי די לו בשימור מבנים בעלי רקע היסטורי וחזות אימפריאליסטית, ועל כן בחר דווקא בחורבותיו של גן ילדים ותיק. יתכן שסולטאן סולימאן, ממתכנני העיר העתיקה, מתהפך כעת בקברו, אך לינק היא שילוב מושלם בין מסעדה וגן שיוצרים יחדיו אווירה כפרית קסומה, מהסוג שחסר מאד בתוך הכבשן הלוחש של המון המכוניות והאנשים בעיר.

חיבוקי העצים המקיפים את החצר מובילים את הסועדים אל פנים המסעדה ויוצרים מן מנהרת זמן המנתקת את הבאים מן החוץ העירוני אל הפנים הכפרי. כעת ניתן לקחת נשימה עמוקה, להתענג על ריח הירוק והפריחה ולהתיישב ליד אחד משולחנות המסעדה.

כשהגענו אל לינק, קיבלה את פנינו בזרועות פתוחות נעם, מנהלת המקום, עם שני קוקטיילים שאפשרו לנו ליהנות מנגיעות הקיץ האחרונות. האחד, חמוץ-מתוק ומבוסס על קמפרי ורכז פסיפלורה שאלחש באלגנטיות את טעמו המריר של האלכוהול, והשני - שילוב נהדר של וודקה ורכז ליצ'י, שאליהם הוספו ביצירתיות מפתיעה עלי בזיליקום ששבו אותי במיוחד ושילבו את טעמיהם הנפלאים במשקה.

נוסף לאלו, אגף היין בלינק שודרג לאחרונה וכעת מוצע במסעדה הצע מקומי גדול יותר, במטרה לקדם יין ישראלי ועבודה עברית. אפשר להתרשם מכמות אלכוהול נרחבת שמוצעת בבר כל השבוע ובעיקר ערבי חמישי.

לינק, בבעלות משפחת אסלן החמה, מנוהל על ידי אחד האחים - יהודה אסלן. כמו השאיפה הטבעית של כל משפחה, גם במשפחת לינק מעוניינים לאמץ כמה שיותר לקוחות מרוצים, ולהמשיך להתרחב תוך שימור התחושה שהלקוחות הם בני הבית.

כך תפריט האוכל של לינק עשיר ומנסה לגעת בכולם. לנו היה קשה להחליט באילו מנות לבחור, ולכן מצאנו את עצמנו סועדות ארוחה זוגית שהספיקה לארבעה אנשים לפחות. בין המנות הראשונות שנבחרו היה לחם כפרי שהשתלב נהדר באווירת המקום והוגש עם חמאה ופסטו ביתי, כשלידו הונחה צלחת גדושה בסלט יהודה, החביב ביותר על יהודה אסלן, שכלל עגבניות קצוצות, צנון ובצל בתיבול מזרחי. את השולחן פקדו גם רביולי נימוח במילוי חציל שנח על מצע יוגורט עזים וטחינה גולמית והשתלב נהדר עם המנה המרעננת של נתחי סלק צלוי וגבינת סנט מור ריחנית, שמעליה פוזרו שבבי קוקוס שהעניקו לה טעם אצילי.

המנות העיקריות שגדשו את השולחן כללו מנה בשם "קציצות לאה" - קציצות בקר ביתיות ברוטב עגבניות עשיר, פרי יצירתה של לאה, אימא של יהודה. עמן הוגשה מנת "אלון" על שם חבר ותיק של יהודה: זוהי מנה מפורסמת במסעדה, שבה שפע קוביות עוף בקארי עם חלב קוקוס ופטריות שהונחו על אורז חגיגי ולבן, ולצדן מנת פילה סלמון עסיסי בחמאת הדרים מתקתקה. רק כדי שנירגע ונחוש שאכן טעמנו מהכול, כרסמנו שניצלונים פריכים ברוטב קארי מיונז מעולה, זה שמשיב את מעריציו ללינק שוב ושוב.

על הקינוח שלו ייחלנו כל הארוחה היה קשה לוותר. גם כשתחושת השובע כבשה אותנו, מצאנו את עצמנו סועדות שני קינוחים ששלחו אותנו לרגע קצר ישירות לגן עדן: עוגת הזהב, שהורכבה משכבות גבינה, אגוזים ובצק פריך, לא זכתה למנוחה עד אחרון הפירורים, ולידה חטיף הסניקרס הביתי - קראנץ' בוטנים, קורנפלקס וגאנש שוקולד, שהוגש לצד קרם פטיסייר בטעם פסיפלורה וטוויל שוקולד.

עזבנו את לינק בידיעה שלא יעבור זמן רב עד הפעם הבאה שנחזור. את החוויה הנעימה אפשר להמשיך בסניף הצעיר שנפתח במבשרת ציון, ומנוהל על ידי האח דודו אסלן. מן הטעמים המענגים אפשר ליהנות גם בתפריט עסקי שמוצע ללקוחות המקום בכל יום חול בשעות 12:00-18:00 וגם עם כרטיס מועדון שמעניק הטבות ימי הולדת לקהל הלקוחות היציב.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש