Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדות פסטו בחיפה

פסטו בחיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"צורת הניוקי הייחודית, שהזכירה פרח, הרוטב הסמיך והעשיר שנשפך מעליו ומילוי הגבינות החזק העניקו חוויה מיוחדת לכופתה הזו, שאם להיות כנה מעולם לא הפילה אותי, אבל הפעם כן..." אורלי פרש אזולאי במסעדת פסטו שבחיפה

כשאני מחפשת פרטנרים לארוחה, איך שהוא למסעדות איטלקיות יש הכי הרבה ביקוש. אולי כי המרכיבים מדברים לכל אחד ותמיד אפשר למצוא משהו בתפריט, אבל מה שבטוח הוא שהמטבח האיטלקי תמיד באופנה ומשמח את הלב. עינב ואני קיבלנו עוד הוכחה לכך כאשר בילינו בפסטו החיפאית.

פסטו היא מסעדה איטלקית משפחתית, ותיקה ובעלת מוניטין. היא נמצאת בכיכר ספר, על ציר מרכזי בכרמל, וכאשר הגענו אליה, ביום חול רגיל, היא המתה אדם והדיפה ניחוח משפחתי וחברתי כאחד. מתוך המסעדה רואים את נוף הרחוב והמזרקה שבכיכר, והיא מוקפת מרפסת מלאת צמחייה וגן תבלינים. ניכר שהחלל מתאים לארוחות משפחתיות או עסקיות, למפגשים רומנטיים ולכל מי שחפץ בארוחה טובה באווירה נעימה ורגועה.

ביום פסטו מוארת, מאווררת ומזמינה, ובערב מציעה אווירה רומנטית לאור נרות. התפריט מגוון וכולל בשרים, פירות ים, פסטה משובחת בעבודת יד, המון סוגים של סלטים וכמובן מרקים טעימים תוצרת הבית. במטבח המסעדה החדש, המנות מוכנות מחומרי גלם טריים ואיכותיים, ולאחרונה שקדו כאן בעזרת תזונאית גם על תפריט מיוחד שמעודד אכילה נכונה לפני ואחרי אימון, וההרכב התזונתי של המנות מדוד למשעי.

פסטו היא משפחה והצוות הוא חלק ממנה - חייכן, נעים, זוכר את שמות הלקוחות הקבועים והחדשים ושמח לעזור בבחירת המנות.
סקרניות ורעבות הזמנו מנה ראשונה. פונגי קאלדי, ארטישוק לה-רומנה וניוקי מטוגן. פונגי קאלדי הן פטריות מוקרמות במילוי עשיר של גבינת צאן ובזיליקום בשמנת ועטופות במעטפת פריכה וחמה. הארטישוק לה-רומנה מתפריט הספיישלים הוא מנה מרהיבה וטעימה שכוללת לבבות ארטישוק במרקם קטיפתי עשיר עם כמהין, פרמזן ומלח ים, מהסוג שמבקשים שלא תיגמר. הניוקי המטוגן, ככל מנה מטוגנת, היה טעים, פריך והוגש עם רוטב איולי בזיליקום עשיר וחם.

למנה עיקרית הזמנו מהפסטות המשובחות שנעשות במקום. עינב הזמינה רביולי גאודה עיזים עם מחית כמהין, פורצ'יני ופטריות שמפיניון, ואני - ניוקי ממולא שלושה סוגי גבינות, עגבניות מיובשות ברוטב חמאת בזיליקום עם עגבניות טריות ושום. שתי המנות היו גדולות ונדיבות, הוגשו טריות ומדיפות ניחוח איטלקי, צבעוניות ומסחררות חושים. הרביולי מרהיב ביופיו עם צד אחד לבן ואחר ורדרד בזכות הסלק, מולא במילוי עשיר בטעם גן עדן. צורת הניוקי הייחודית, שהזכירה פרח, הרוטב הסמיך והעשיר שנשפך מעליו ומילוי הגבינות החזק העניקו חוויה מיוחדת לכופתה הזו, שאם להיות כנה מעולם לא הפילה אותי, אבל הפעם כן.

לקינוח הזמנו סופלה שוקולד, שהגיע בממדי ענק, כשכל נגיעה בו יוצרת מפל חדש של שוקולד חם. לצד המנה הוגש כדור גלידת וניל משובחת. בשלב הזה עינב ואני התחלנו לצחוק. אולי בגלל הפחמימות, אולי השוקולד, אולי בלי סיבה.

עסקיות צהריים מוגשות בפסטו עד השעה 17:30 כולל יום שישי, וכוללות 25% הנחה על כל התפריט. המסעדה פתוחה בכל יום, ובסופי שבוע רצוי להזמין מקום מראש. שירות המשלוחים המיוחד מקנה 10% הנחה על תפריט המשלוחים, ועוד דבר קטן שחשוב לציין הוא שהילדים במסעדה מקבלים דפי צביעה ותפריט מיוחד. תיהנו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש