מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות הודיות בתל אביב

הודית בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עד שיוכרז אחרת, תל אביב היא בירתם של יוצאי הודו, שבגעגועם הרב לנופי המזרח פוקדים את המסעדות המקומיות בעיר. לפניכם המלצות למסעדות הודיות בתל אביב

"יוצאי הודו" הוא מונח שמתייחס למי שחזר מטיול ביבשת והביא אתו את התרבות הרחוקה גם לכאן. אחת הדרכים העיקריות לזיהוי השבים מהודו (אם הבגדים והתכשיטים לא הרשימו אתכם) היא המושגים המוזרים שהם מדי פעם מפיקים מפיהם: "מלאי קופטה", "אורז עם דאל", "אלו-גובי" ועוד הרבה אחרים. אלו, כמובן, הם שמותיהם של מאכלים הודיים, שהם ברוב המקרים צמחוניים, מורכבים ממגוון וריאציות של קטניות וירקות, וכל נגיסה מהם היא עולם שלם של תבלינים וזרעים טעימים עד ריגוש. עד שיוכרז אחרת, תל אביב היא בירתם של יוצאי הודו, שבגעגועם הרב לנופי המזרח פוקדים את המסעדות המקומיות בעיר. לפניכם המלצות למסעדות הודיות בתל אביב

הבית הפתוח לתרבות הודו

צ'נצ'ל בנגה הוא הודי אמתי מהודו, שנחת לראשונה בישראל לפני יותר מעשור. מאז הוא הקים את "הבית הפתוח לתרבות הודו" בלופט אינטימי בשכונת פלורנטין בתל אביב, שממוקם בתוך בניין שמזכיר לא מעט גסט-האוסים (בתי הארחה) בהודו. כאן הוא עורך מדי פעם בפעם ארוחות הודיות צמחוניות עם אופציה לתוספת בשר, תמורת מחיר צנוע מאד. בהיעדר תפריט מפורט, מדובר בדרך כלל בתאלי שכולל אורז ותבשילי ירקות, כשדרישות מיוחדות להורדת רמת החריפות באוכל נענות בשמחה רבה. את הארוחה מסיימים בצ'אי מסורתי. יש לתאם הגעה מראש, לרוב האירוח הוא בקבוצות.

סלאם בומביי

סלאם בומביי גם היא בבעלות הודית אותנטית. באמצע רחוב אלנבי המהביל, שמזכיר את השכונות היפות והנקיות יותר של מומביי (הלוא היא בומביי), המסעדה הזו היא מובלעת הודית קטנה, שכוללת בעיקר מזנון קטן עם המאכלים שמרכיבים יחד את התאלי המסורתי – אורז, דאל ותבשילי ירקות. ככל מסעדת פועלים (ובהינדו – דאבה) שמכבדת את עצמה, סלאם בומביי פתוחה בימים ראשון עד חמישי בשעות הצהריים בלבד.

צ'אנדרה

ברחוב ריב"ל, המתחם העסקי של תל אביב, צ'אנדרה התאימה את רמת החריפות של המאכלים לקהל הישראלי, ואף על פי שרבים מהם עדיין צמחוניים ואפילו טבעוניים, חלק מהם קיבלו תוספת של בקר ועוף. כך תמצאו בתפריט עוף בטיקה או בקארי וחלב קוקוס לצד מלאי קופתה טבעוניות (קציצות מקמח תפוחי אדמה עם בטטה, קשיו וקוקוס) וגם פאלאק פניר - תבשיל גבינה ותרד, הפעם בתחליף טופו.

טנדורי

מתחת לכיכר דיזינגוף, מסעדת טנדורי ניצבת במקומה כבר יותר מעשרים וחמש שנים, מאז שהקימה אותה רינה פושקרנה, שהיא היום מעין שגרירת הודו בישראל. בניגוד למסעדות פועלים או יוצאי הודו רבות בתל אביב, טנדורי היא מפוארת וחגיגית יותר, ומציעה תפריט שממנו אפשר לבחור את המנות ולא רק מנת תאלי קבועה. תוכלו להתחיל את הארוחה עם לחם נאן או רוטי, ולהמשיך למנות חמות מהטנדור (תנור) כמו צלעות כבש בתערובת תבלינים וזנגביל, או כאלו שמבושלות בקארי, כמו בשר בקר ברוטב וינדלו – מנה חריפה מאזור גואה.

24 רופי

וחזרנו אל מעוזם המוכר של יוצאי הודו הקלאסיים – 24 רופי שוכנת ברחוב שוקן, ומציעה אוכל הודי עממי במחירים סבירים. הישיבה ב-24 רופי דומה לישיבה במסעדות במושבות תיירים ישראלים בהרבה מקומות בהודו – על מחצלות ושטיחים שפרושים על הרצפה, לצד שולחנות נמוכים. בתפריט: תאלי, סמוסה (משולשי בצק פריכים ממולאים תפוחי אדמה ואפונה), מומו (מעדן טיבטי של בצק מאודה ממולא בירקות) ואפילו מסאלה דוסה – זוהי מעטפת פריכה שעשויה מקמח עדשים וממולאת בתבשיל תפוח אדמה ושאר ירקות.