מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אמילין ברמת גן

אמילין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח חוזרת מהחגים היישר לזרועותיה של מסעדת אמילין, שבמתחם הבורסה ברמת גן. בתוך המתחם של מלון סיטי טאוור היא מוצאת תפריט חלבי קליל ונטול יומרות – סלטים, כריכים, טוסטים, פיצות ופסטות – שיהיה בקלות

חזרנו מחופשת סופחג ארוכה, שהוקדשה בעיקר לרביצה עצלנית על הדשא ליד הצימר או על חוף הים הסמוך. הבית היה כמובן חף מכל דבר מאכל, ולאף אחד לא היה חשק לטרוח יותר מדי. מצד שני, גם התארגנות ונסיעה למסעדה הייתה מאמץ גדול מדי בשבילנו. אז התפשרנו על הכי קל"ב שאפשר – אזור הבורסה. בשעות הבוקר והצהריים המקום שוקק פעילות והמסעדות מלאות, אבל שעות הערב פוגשות אותו די מנומנם, מה שהתאים לתחושת הבדוויזם שעדיין אפפה אותנו. בסך הכול לא רצינו הרבה, אז קפצנו ל"אמילין", בית הקפה השוכן בתוך המתחם של מלון סיטי טאואר, ומציע תפריט חלבי קליל ונטול יומרות: סלטים, כריכים, טוסטים, פיצות ופסטות. בשעות הצהרים הוא מספק עסקיות אטרקטיביות לעובדי המשרדים בסביבה, ובערב הפעילות מתמקדת בעיקר במשלוחים. אך כמובן שאם תיכנסו, כמונו, תתקבלו במאור פנים.

פצחנו בסלט מרענן וטעים של ירקות ירוקים ונבטים ועליהם פלחי בטטה מקורמלים וקוביות של גבינת פטה, בוויניגרט בלסמי ודבש. אליו נלוותה ג'בטה כפרית אפויה במקום, עם ציפוי גרעינים פריך ופציח.
לצד התפריט הרגיל מוצעות מדי יום מנות ספיישל, וביום ביקורנו היו אלו טורטיות במבחר מילויים. זו שבחרנו חבקה מילוי פיקנטי של פטריות ובצל מטוגן, יחד עם שמנת ופלחי ירקות טריים – מה שהפך אותה לארוחה קלה בפני עצמה. את אגף הפסטות ייצגה מנה של פטוצ'יני סלמון, שעליה סיפרו לנו שהיא הפייבוריט של הארוחות העסקיות. גם אנחנו אהבנו. רוטב השמנת והסלמון מצליח להיות עשיר ומעניין במידה, בלי שטעם הדג ישתלט יותר מדי.

להיט נוסף של אמילין הוא השייקים המיוחדים. ההמלצה של המלצרית הייתה ה"אמזונה", שהוא שייק בריאות על בסיס בננות, טחינה וסילאן בעיטור גרנולה. נשמע טעים, אך קצת כבד מכדי לסיים בו ארוחה כמו שאכלנו. ה"מומנטו" התאים לנו הרבה יותר – שייק אדמדם סמיך של פירות יער בדבש, מתוק-חמצמץ וטעים.

עוגת הגבינה-פירורים הקלאסית שאתה סיימנו הייתה מתוצרת הקונדיטוריה הצמודה למסעדה. כאן מכינים את מרבית דברי המאפה המוצעים באמילין, לאכילה במקום או לקנייה הביתה. המגוון כולל מבחר נאה של עוגות בחושות, עוגות קרות, מאפים אישיים מלוחים ומתוקים וכן עוגות ועוגיות ללא סוכר.
הקונדיטוריה היא גם הבסיס לתחום התמחות נוסף של אמילין – כיבוד לאירועים. בין אם מדובר באירועים משפחתיים ובין אם אירועים עסקיים כמו הרמת כוסית, קבלת פנים וכדומה, אמילין מספקת מגשי אירוח מגוונים, על בסיס דברי מאפה, כריכונים, גבינות, לחמים, מתוקים ועוד. בנוסף, אפשר לערוך במקום בשעות הערב אירועים קטנים של עד ארבעים אנשים.

ימי שישי מוקדשים לפסטיבל של ארוחות בוקר. לא פחות משמונה ארוחות בוקר שונות מוגשות כאן, עם ייצוג למבחר מטבחים: "בוקר צרפתי" עם אומלט של סלמון מעושן וקמממבר, "בוקר איטלקי" עם פריטטה של תפוחי אדמה ובצל, "בוקר אנגלי" עם ביצים עלומות ברוטב הולנדז, שקשוקה בלקנית, וופל בלגי ועוד. בסיום הארוחה אפשר להצטייד בחלות ומאפים, לסוף שבוע מתוק וטעים.