Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מיט בול בראשון לציון

מיט בול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"האחד עשוי בשר כבש בניחוח אופייני, והשני מבשר בקר עם פלפלי צ'יפטולי חריפים. שניהם עסיסיים, נגיסים ושופעי טעם, ומוגשים עם פלטת רטבים תוצרת בית וצ'יפס מתובל ומתנשנש..." שפרה צח, המבורגרים במיט בול שבראשון לציון

למחרת יום כיפור אנחנו כבר מוכנים לחטאים הקולינריים של השנה הבאה. צמנו, ועכשיו מגיע לנו ליהנות. עזבו אותנו מסלטים ומזון בריאות. אנחנו בעד הדבר האמתי, ובשביל זה מוכנים לנסוע אפילו עד האזור המסחרי של ראשון לציון. שם, מספרים יודעי דבר, שוכנת מסעדת הבשרים מיט בול. הסלוגן שלה, כמה מתאים, הוא "הדבר האמתי".

מיט בול מתפקדת כדיינר אמריקאי: פס קול מלטף של הסבנטיז-אייטיז, עיצוב פשוט ונינוח, כורסאות ישיבה ורהיטי עץ, ובעיקר תפריט שמתמקד בבשר וגם מתמודד בכבוד אפילו עם חוטאים גדולים מאתנו. כאלה שיכולים לפרק סטייק במשקל כבד, להזמין המבורגר כפול ומשולש ועוד להוסיף למעלה ביצת עין, חזה אווז מעושן או גם וגם.

אפילו המנות הראשונות, שמופיעות בתפריט תחת הכותרת "בקטנה", נדיבות עד מאד. לכן החלטנו על דגימות מוקטנות של כמה ממנות הדגל. למלצרית אמנם היו מלים טובות על הפטריות ועל החציל הקלוי, אבל אנחנו דבקנו במוטו שהביאנו עד הלום – "בשר או שום דבר". כך חגגנו לנו עם ארבע מנות שכל אחת מהן הביאה לחיך טעמים ומרקמים אחרים. את האגף הקר ייצגו פטה כבד בסגנון כפרי גס וטוב עם ריבת בצל עשויה במקום, וברוסקטה שעליה תלוליות של סינטה כבושה וקצוצה עם עשבי תיבול ארומטיים. מבין החמות אהבנו את הצ'יקן צי'לי – נתחוני פרגית בטמפורה פיקנטית, קריספיים מבחוץ ועסיסיים בפנים, ואת שיפודוני האנטרקוט, שהושרו במרינדה אסייתית מתקתקה. את כל אלו ליווינו בשיראז אמריקאי בשבילו, ובבירה ישראלית "מלכה אדמונית" שהפכה לאחרונה הפייבוריטית שלי. שניהם הולכים מצוין עם בשרים ונותנים עומק לטעם בלי להשתלט עליו.

בעיקריות מותר ואפילו מומלץ להתפרע. נתחי הבשר – אנטרקוט, סינטה ופילה – מוצעים בכל גודל, עד שני קילו. אתגר אחר הוא "היכל התהילה", שמציע לחובבי קציצות הקינג-סייז החל ממדליית ארד למי שיחסל המבורגר של 700 גרם ועד מדליית זהב לקילו וחצי ומעלה. אנחנו, שבכל זאת הספקנו להתמלא קצת מהראשונות, מחליטים להסתפק בהמבורגרים בגודל סטנדרטי, אבל לעומת זאת לגוון בטעמים. האחד עשוי בשר כבש בניחוח אופייני, והשני מבשר בקר עם פלפלי צ'יפטולי חריפים. שניהם עסיסיים, נגיסים ושופעי טעם, ומוגשים עם פלטת רטבים תוצרת בית וצ'יפס מתובל ומתנשנש. אחרי כל האוכל, מתאים לנו לקנח במשהו קליל ומרענן. אצלי זהו טארט טאטן קלאסי, ואצלו כדור גלידה מטוגן בטמפורה, המכונה "זעזוע מוח".

מילה על המחירים. לא יודעת איך הם עושים את זה, אבל המחירים במיט בול אטרקטיביים בכל קנה מידה: 30-40 ש"ח לראשונות וכ-50-60 ש"ח להמבורגר בסיסי, שאותו ניתן להגדיל בקפיצות של מאה גרם. גם מחירי הסטייקים צנועים ביחס למקומות אחרים. לכך יש להוסיף את הדילים, כמו ארוחת חיילים ב-40 ש"ח, עסקית צהריים מלאה ב-50-60 ש"ח, ומבצעים יומיים ששווה להגיע במיוחד בשבילם. מדי יום שלישי נהנים אוהבי הבירה ממבצע "בירה ללא תחתית", ובכל יום חמישי מוצעת ארוחה זוגית של מנה ראשונה + 800 גרם בשרים + תוספות ב-250 ש"ח בלבד. נדמה לי שאני כבר יודעת איפה אהיה ביום חמישי הבא.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש