שף בשקט עם מייקל רנטיסי מטו-סי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את מייקל רנטיסי מטו-סי


שם: מייקל רנטיסי
מסעדה : טו סי על גג העולם
עבר : שף מסעדת ''כחול'' בחוף תל ברוך
לימודים : המטבח של אמא, , בניו יורק CIA EPI בפריז השתלמויות וסטאז'ים בחול.
סגנון :ים תיכוני - פרובנסלי
מנת הדגל : אני אוהב יותר מדי מנות: פילה דניס במנגולד, טרטר דניס ופטה כבדים . בקינוחים : פלזיר פסיפלורה מרקיז שוקולד ואת המילפוי בונטי .
לעולם לא אבשל : חיות מחמד
השראה בעולם : מסעדות של השפים המובילים בעולם והשתלמויות אצלם
השראה בארץ : חברים למקצוע וביקורים רבים בשווקים.
חומרים אהובים : עשבי תיבול, דגים ופירות ים טריים והמון פירות וירקות
פותח את היום עם : מיץ תפוזים פנקייק גדול וכוס קפה
הקהל הישראלי : הקהל הישראלי השתנה במהלך החמש השנים האחרונות: יודע מה הוא
אמור לקבל עבור הכסף שלו אבל עדיין אוהב להקצין מצבים.
'' ועם כל זה אני מאוד אוהב לבשל לישראלים ''.

טרטר דניז על מצע טבולה קוסקוס

4 מנות

לטרטר :
1 דג דניס במשקל 500 גרם מפולט ונקי מעור
½ בצל קצוץ דק
8 עלי רוקט קצוצים
4 כפות מיץ לימון
8 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

לטבולה:
1 כוס קוסקוס מבושל
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ צרור נענע קצוצה דק
6 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
הטרטר:
1. מכינים את הטרטר: חותכים את הפילה לקוביות ומוסיפים את שאר החומרים לטרטר.
2. מכינים את הטבולה: מערבבים את כל החומרים לטבולה
3. מגישים:ממלאים קערית קטנה עגולה בטבולה עד חצי מגובהה והופכים על צלחת הגשה. מניחים קוביות טרטר דג מעל עיגול הטבולה ומגישים.


http://