מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על המלצות יין לראש השנה ולחגים

(עוד) יין לחגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקראת ראש השנה, יובל בלנקובסקי מוסיף עוד ארבעה יינות שהם "הראש" – מובילים בקטגוריית המחיר והסגנון שלהם. שתו בשמחה ושנהיה לראש בכל השנה כולה

חכמינו נהגו לברך בסעודת ראש השנה "שנהיה לראש ולא לזנב". בעוד שבתחומים רבים ברור מהו הראש ומהו הזנב, עולם היין הוא עולם מתעתע, מכיוון שבין יינות דומים בהרכבם, גם במחירים דומים, יכולים להיות פערי איכות גדולים. הנה מבחר של יינות שהם "ראשים" - מובילים בקטגוריית המחיר והסגנון שלהם.

ספיר 2009 – סדרת אבני החושן של יקבי בנימינה

ראש וראשון הוא הספיר 2009 מסדרת אבני החושן של יקבי בנימינה, סדרת העילית של היקב. לקראת החגים השיקו ביקב את בציר 2009 של הסדרה - ארבעה יינות איכות אדומים שאף אחד מהם אינו מאכזב. יין העילית מתוך הסדרה הזו הוא באופן מסורתי ה"יהלום" אבל לטעמי השנה הראש הוא הספיר - בלנד של קברנה סוביניון (40%), מרלו (40%) ושיראז (20%) מכרמים בגליל וברמת הגולן שיושן ששה עשר חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין מפגין גוף מלא, מרקם נעים ולעיס, טעמי פרי אדום המאוזנים יפה עם ארומות של עשבי תיבול. יין ארוך, מאוזן ומאד מומלץ, נגיש ויתאים לכולם. לכו עליו.

T2 2009 – סדרת ירדן של יקבי רמת הגולן

תחילת שנה חדשה היא זמן לחדש. הנה משהו שעוד לא טעמתם, בקטגוריית היינות המקוריים קבלו את הT2- 2009 מסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן. השם המוזר הזה הוא למעשה קיצור של שני זני ענבים לא שגרתיים בארצנו, אך מסורתיים בפורטוגל: טוריגה נסיונל וטינטה קאו. היין מגיע מכרם עינות יונתן, הממוקם בגובה של 700 מטר מעל פני הים, ומכרם גשור, בגובה 400 מטר מעל פני הים. זהו יין דחוס ובעל גוף מלא שיתאים מאד למנה העיקרית הבשרית שעל שולחן החג שלכם. יקבי רמת הגולן כבר שנים ארוכות מוציאים את היינות הזניים הנהדרים מסדרת ירדן - כמו הקברנה סוביניון, מרלו וסירה. כיאה ליין שעבר יישון ארוך של שמונה עשר חודשים בחביות עץ, כדאי לכם לאפשר לו להיות פתוח כמה שעות קודם הארוחה – זה רק יעשה לו טוב.

סירה, רזרב 2009 של יקב טוליפ

והנה היין חברתי המוביל של השנה- סירה, רזרב 2009 של יקב טוליפ. זהו יין בסגנון עוצמתי, שיושן תקופה ארוכה בחביות. הוא מיוצר מ-95% ענבי סירה ועוד 5% ענבי פטיט ורדו והתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי עד להתבגרות עדינה והשתבחות. זהו יין עוצמתי, מרוכז, עשיר בטעמי פרי וארומות הקשורות ליישון בחבית. יתאים מאד גם לארוחה של בשרים צלויים על האש, ובמחיר של קצת מתחת למאה שקלים הוא קנייה מומלצת. יקב טוליפ מוביל את אחד הפרויקטים היפים במדינה בכפר תקווה, שכולל עבודה עם בעלי מוגבלויות שונות. לאחרונה הוא קיבל את אישור הכשרות המיוחל (אף על פי שחלק מהעובדים ביקב אינם דתיים) וכעת אין שום סיבה שהוא לא יככב על שולחן החג שלכם: גם יין מעולה, וגם מהסוג שמגשים חזון של עזרה ושיתוף עם הזולת. אני מתרגש מהיין הזה ומהסיפור שמאחוריו.

דלתון רוזה 2011

אחרון חביב אינו אדום כבד ואיכותי כמו השלישייה למעלה, אלא רוזה קליל ונעים: דלתון רוזה 2011 מיוצר מענבי זינפנדל (39%), ברברה (37%) וקברנה סוביניון (24%). כי מה לעשות שאחרי כל ערב מגיע בוקר. ימי ראש השנה מזמנים לנו ארוחות גדולות, ולעתים במזג אוויר חם. כל מה שאתם צריכים זה להצטייד ברוזה הצונן והחביב הזה של יקבי דלתון, שמחירו מתחת לארבעים שקלים. הוא יין קליל שיישתה מעצמו. גם אם תחליטו לפתוח אתו את ארוחת החג, להשתמש בו כליווי למנות הדגים, לא תצטערו: הוא בעל חמיצות נעימה ואחוז אלכוהול נמוך, שמתאים להתחלה. אז שתו בשמחה ושנהיה לראש בכל השנה כולה.