מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יין לראש השנה 2012

יין לראש השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לפי חכמינו, מה שאדם עושה בראש השנה הוא סימן לשנה כולה. מכאן שמי ששותה יין טוב בראש השנה, ישתה יין טוב כל השנה. טור זה מוקדש ליינות מיוחדים – בעלי איכות יוצאת דופן ביחס למקובל בשוק הישראלי – שנשתה כמותם כל השנה

קברנה סוביניון 2008, יקב סגל

הקברנה סוביניון, 2008, בלתי מסונן של יקב סגל, הוא מסוג היינות שהייתי רוצה לשתות השנה. זהו יין מרוכז ואלגנטי, שמפגין עוצמה נהדרת של טעמים בלשון ומשם מחליק לאורך הגרון וממשיך להפגין עושר ואורך של טעמים. היין הנהדר הזה מזכיר את הבצירים הקודמים של היקב אך הוא מהודק ואלגנטי יותר, כתוצאה משימוש מופחת ביישון בחביות עץ אלון – 18 חודשים בלבד. הוא מורכב מ-90 אחוז קברנה סוביניון שמגיעים מכרם דישון וכרם דובב ועוד 10 אחוזי מרלו מכרם דובב. בזכות עושר הטעמים המאוזנים שלו, הוא גם מלווה בהצלחה מגוון גדול של מנות, ובקיצור: יין אדיר ומומלץ.

המגוון של יקב תבור

מכאן נעבור ליקב תבור שמציע לקראת החג מגוון של יינות אדומים במגוון מחירים. סדרת אדמה של היקב מציעה כמה "בלנדים" (יינות המורכבים ממספר זנים) בלתי שגרתיים. מבציר 2009 הוציא יקב את המרלו פטיט-ורדו ואת הקברנה סוביניון-מורבדרה. מחירם של שני היינות הוא מתחת ל-80 שקלים. מדובר ביינות מרוכזים ועוצמתיים שיתאימו כליווי למנה המרכזית הבשרית שלכם בארוחת החג. לצדם הוציאו ביקב תבור גם יין נוסף מסדרת העילית שלהם, הלימטד אדישן 1/19,000, קברנה סוביניון זני משנת 2007. לאחר 18 חודשי יישון בחביות עץ, היין התיישן בבקבוקים ביקב עוד שלוש שנים. זהו פרק זמן ארוך מן הרגיל, מה שהופך אותו לאחד היינות המאוזנים והטובים ביותר שתמצאו בשוק במחיר של עד 110 שקלים. בשביל מי שמחפש יין מושקע במחיר סביר יחסית, זוהי בחירה מצוינת.

מרלו 2007 של יקבי עמק האלה

כפי שאתם מבינים משני היינות שכבר המלצתי עליהם, את בכורת זני הענבים האדומים בארץ קיבל ללא ספק זן הקברנה סוביניון, ובצדק. עם זאת, לטעמי, ישנם כמה יקבים שהמרלו שלהם מתעלה לגבהים מיוחדים, לא פחות מהקברנה סוביניון ואפילו יותר. אחד מהם הוא יקב עמק האלה. שוב במחיר סביר יחסית, של מתחת ל-100 שקלים, תקבלו את המרלו 2007 של יקבי עמק האלה. היין מורכב מ-86 אחוזי מרלו ו-14 אחוזי קברנה סוביניון. גם יין זה הוא עוצמתי ומרוכז, שיתאים לליווי המנה הבשרית המרכזית של הארוחה. הוא יושן 15 חודשים בחביות עץ, וגם כאן משך הזמן הארוך ביקב משחק לטובתנו - אנחנו מקבלים במחיר סביר יין בן חמש, שכבר התרכך והשתבח בבקבוק.

פטיט סירה 2009 של יקב ויתקין

אחרון חביב הוא יקב ויתקין, שכהרגלו מוציא יינות המבוססים על זנים לא שגרתיים. הפטיט סירה 2009 הוא יין זני, שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון. ביקב אומרים כי היין יתיישן היטב במשך 8-12 השנים הבאות. אם פותחים את היין כעת כדאי לחדרר אותו (להשאיר פתוח כדי שייחשף לאוויר) למשך מספר שעות. אין ספק שביקב צודקים, מדובר ביין טוב, איכותי ומרוכז, שצריך את הזמן שלו - בחדרור או ביישון למשך שנים - מה שהופך אותו לטוב ומהנה, אך פחות מתאים לשתייה מידית. או שתקנו ותחכו בסבלנות, כי בעוד כמה שנים הוא יהיה יופי של יין לראש השנה, או שפשוט תלכו על היין הלבן הנפלא של יקב ויתקין, ריזלינג 2011. שתו אותו צונן, הוא מרענן, חמצמץ ומתקתק - ממש יופי של יין לכל תחילת ארוחה חגיגית. הוא גם ישתלב נהדר עם סימני ראש השנה. בשביל ליצור שולחן חגיגי, הגישו אותו בכוסות גבוהות של שמפניה ופזרו מעט גרגרי רימון אדומים שיתנוצצו בתחתית הכוסות.

וקצת על אירועי יין קרובים

במוצאי שבת הקרובה, 8 בספטמבר, בשעות 18:00-22:00, יקב ויתקין יערוך ערב של טעימות יין ושוקולד בוטיק. וגם – בשביל מי שרוצה כבר לתכנן את חופשת הסוכות, קחו בחשבון את האפשרות של ביקור ביקב דלתון, שיהיה פתוח בכל יום בחול המועד. הסיורים יתקיימו בכל שעה עגולה, בהדרכת צוות ההדרכה המיוחד של היקב.