Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פיצ'ונקה בנס הרים

פיצ'ונקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אז מה זה פיצ'ונקה? יונתן שטרנברג מגלה, כשהוא אוכל מנת כבדי עוף ורדרדים, עסיסיים עם זיגוג ערמונים אסייתי מתוק. כל זה קורה במסעדה ששוכנת בנס הרים, מול הנוף מסיח הדעת של הרי יהודה ונחל קטלב

פיצ'ונקה הוא שם חמוד למסעדה, חשבתי לעצמי כשנסעתי בדרך הציורית שמובילה מעין כרם למושב נס הרים. אם עדיין לא נסעתם בכביש הזה, כדאי שתיזהרו לא ליפול ביופיו של הנוף, מכיוון שהעיקולים בצלע ההר עשויים להיות מסוכנים.

פיצ'ונקה הוקמה לפני שלוש שנים, והיא ממוקמת בכניסה למושב נס הרים, מול הרי יהודה ונחל קטלב. גל אייזנברג, הבעלים והשף, רצה להקים מקום שיהיה מסעדה וגם אתר ייחודי לאירועים פרטיים, וכיום המסעדה פתוחה שישה ימים בשבוע, ומציעה תפריט בסגנון כפרי מגוון וכשר, שכולל ארוחות בוקר, סלטים, פסטות, דגים, בשרים ומאפים – כולם מוכנים במקום. ומכיוון שלפעמים אכן נערכים כאן אירועים פרטיים, מומלץ להזמין מקום מראש.

אבל בואו נחזור לשם המסעדה, כי מתברר שפיצ'ונקה הוא כבד עוף ברוסית. אייזנברג מספר שמכיוון ששתי הסבתות שלו, אחת ממוצא רוסי והשנייה ממוצא ספרדי, השתמשו באותה המלה לתיאור הכבד, הוא החליט שזה יהיה שם המקום. וכמו בבית של סבתא, המנות של פיצ'ונקה הן נדיבות מאד, כך שמומלץ לחלוק אותן. הראשונות שלנו כללו מנה מעולה שהורכבה מפטריות טריות מוקפצות (שמפיניון, פורטבלו ויער) ברוטב אסייתי מתוק וריחני, הן הוכנו היטב, ונותרו יציבות וספוגות בטעמי הרוטב. אחריהן הגיעו צ'וריסוס ואמפנדס שהוכנו במקום. אמנם לא היה מזיק לצ'וריסוס קצת יותר תיבול, אבל הן היו מאד טעימות, וניכר שהוכנו ממרכיבים טריים. בטאבון שנמצא מחוץ למסעדה מכינים פוקצ'ות פריכות, שהוגשו לנו עם מגוון מטבלים ותוספות. בחורף מכינים באותו הטאבון גם קדירות ותבשילים עשירים.

פיצ'ונקה מתגאה במנות הבשריות שלה, וגם אנחנו דגמנו את חוויית הבשרים הכפרית, שכללה שני קבבים עסיסיים עם שומן כבש שהוסיף להם טוויסט, שיפוד אנטרקוט, צלעות בקר, פרגיות וירקות צלויים. כל זה הוכן בדרגת צלייה מדיום והוגש על מחבת לוהטת, מה שמאפשר לסועדים להסיר את הנתחים בדיוק כשהם רוצים. המנה הבאה הייתה מנת הדגל של המסעדה, פיצ'ונקה, שהיא כבדי עוף עם זיגוג ערמונים אסייתי מתוק, שהוגשה על מצע פירה תפוחי אדמה ובטטות עם מינון נדיב של בצלים פריכים מעל. הכבד הוכן לדרגת שלמות, ונותר ורדרד ועסיסי בפנים, בעוד הזיגוג המתוק השלים את הבטטות. שוב, המנות היו נדיבות בצורה קיצונית, אבל אנחנו לא מתלוננים.

הקינוח הוגש בסגנון משפחתי, וכלל ארבעה כדורי גלידה טובה (בהתחשב בהיותה פרווה) ונוגט שוקולד שהוכן במקום. בסך הכול, החוויה בפיצ'ונקה הייתה מאד חיובית: מנות טעימות, לא מתיימרות ונדיבות, שירות מצוין ונוף מדהים, מקום מושלם למפגש המשפחתי הבא. אגב, אם אתם כבר נמצאים בנס הרים, כדאי לבקר ביקב הבוטיק קטלב, שמייצר יינות אדומים מעולים ששווה לנסות.

ולמי שמחפש מקומות מיוחדים לאירועים משפחתיים – חתונה, בר/בת מצווה, חגיגת סיום לימודים, ברית או אפילו ערב חברה, אייזנברג והצוות שלו יכינו תפריט מיוחד לבחירתכם, כך שתוכלו להישען לכם אחורה וליהנות מהנוף. בקיץ פיצ'ונקה יכולה להכיל עד 400 אורחים, ובחורף עד 250.