Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת יאסו תל אביב

יאסו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ככל שהערב מתקדם האווירה נעשית יותר תוססת טברנה-סטייל. בהחלטה אמיצה אנחנו מחליטים לוותר על עיקריות עם שמות מפתים כמו קבב קצבים או סינטה סופלקי, לטובת עוד כמה נציגים ממשפחת הקליל-אבל-אחר..." שפרה צח, יאסו תל אביב

לא ברור האם זו הייתה השפעת מפלס האלכוהול, המאזטים המשמחים, המוזיקה היוונית הסוחפת או קהל היפים והיפות. מה שבטוח הוא שיצאתי מיאסו תל אביב עם ראש קל הרבה יותר מזה שנכנסתי אתו, מתברר שהחיבור של אווירת טברנה עם אוכל גורמה מצליח לעשות רק טוב.

תחת סעיף "אווירה" נכללת כניסה כמעט סודית מהצד של מלון פרימה, תצפית על הים, פסקול ביוונית מתנגנת ובעיקר בר ענק, שדואג לאספקה שוטפת לאורך כל הערב. על סעיף הגורמה אחראי שף אביב משה, האבא של "מסה", שהצליח לקחת מנות מכל רחבי הים התיכון ולתת להן טאץ' משלו. הצירוף הזה מכוון במודע לקהל בוגר יותר של בני שלושים ומעלה, שמחפש את התחכום והייחוד.

אמרנו אלכוהול. אמרנו ים תיכוני. אז הכי מתאים לפתוח בקוקטייל על בסיס אניס, נותן הטעם האופייני של הראקי, האוזו והעראק. אתו מגיע לחם פרנה חם, עם טפנד זיתים וסלסת עגבניות. אנחנו מנשנשים ממנו ביסודיות בזמן הדיון המעמיק שלנו עם יעקב, הבר-מלצר, בשאלה מה נאכל. הארוחה מוגשת בסגנון חופשי, בלי החלוקה הרשמית של ראשונות ועיקריות, ואנחנו זורמים. הפתיחים הולכים בעיקר על מעוררי תיאבון פיקנטיים, ומהם אנחנו בוחרים את השניים שמבטיחים להיות הכי מעניינים – וגם מקיימים. הראשון הוא אצבעות קשקבל מצופות ומטוגנות. הן מוגשות על מצע של תרד חלוט ברוטב חמצמץ, שמעדן ומאזן את הטעם החזק של הקשקבל. המנה השנייה היא צירוף יוצא דופן של טונה מעושנת, בטעם כמעט בשרי, יחד עם גבינת פטה של המאירי וקורנישונים מטוגנים בטמפורה. מנעד הטעמים והמרקמים מצליח להפתיע את החיך עם כל ביס. הקוקטייל שלנו נגמר כבר מזמן. במקומו מגיעה בירה סמואל אדאמס, עם גוף מלא ומתיקות קלה, שהופכים אותה לבת-לוויה מושלמת למנות הפתיחה.

יאסו תל אביב היא חיבור בין קבוצת אנשי לילה לאביב משה, וניכר שככל שהערב מתקדם האווירה נעשית יותר תוססת טברנה-סטייל. בהחלטה אמיצה אנחנו מחליטים לוותר על עיקריות עם שמות מפתים כמו קבב קצבים או סינטה סופלקי, לטובת עוד כמה נציגים ממשפחת הקליל-אבל-אחר. יעקב מציע סלט יווני ומחבת עגבניות. על פניו – המנות הכי פושטיות שיש. בפועל, דוגמה לכך שחומרי גלם מעולים יכולים להעיף מנה למעלה. כי המלפפונים של הסלט היווני הם "מלפפוני טעם" קטנים ומרוכזים, העגבניות הן עגבניות שרי, הפלפלים הם "שושקה" בשרניים-מתוקים והעלים הם רוקט ולא חסה כרגיל, ועל כל זה מפוזרת בנדיבות גבינת הפטה המעולה של המאירי. מחבת העגבניות שועתקה לכאן ישירות ממסה, והפכה במהירות לחביבת הקהל. כולה עגבניות, כן? אבל כשמבשלים יחד שלושה סוגים של עגבניות שמש, מוסיפים תבלינים וזיתי קלמטה, ובסוף מניחים למעלה פרוסות גבינה שניתכות ומתמזגות ברוטב האדמדם, מתקבלת מנה עשירה להפתיע.

הקינוחים הולכים על אותו עיקרון של שדרוג. מלבי? אז שיהיה מכוסה בציפוי מתוק-חמצמץ של דובדבני אמרנה ושברי פקאן סיני. הכי רחוק שאפשר מהמלבי הקלאסי, אבל אוי, כמה טעים. מוס? אז שיגיע בכוס ובה שכבות של שטרויזל שקדים, מקפא שוקולד לבן וקולי תות, ומעל פלחי תאנה טרייה לתוספת צבע וטעם. יאסו!

יאסו תל אביב פתוחה בכל ערב, כולל סופי שבוע, החל מהשעה 19:00 ועד אחרון הלקוחות. בסופי שבוע המסעדה פתוחה מהשעה 13:00.

צילום: שי אוחיון

B2