להקליק מסיק (ויש גם מתכון)


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 מי שרוצה לעשות סתם זיתים, כדי לאכול אותם עם לחם וקוטג' בבוקר, מוזמן לנסות את המתכון הבא


בשלושת סופי השבוע הקרובים יתמלא הגליל בהילולות מסיק, אוכל ושמן טוב. כדאי להגיע עם כל המשפחה ופשוט לשכוח את עצמכם שם.

ואתם, כששתלתם בכניסה לבית החדש את עץ הזית שעשה לכם אוירה ליד הדלת, ספק אם חשבתם על זיתים אבל הפירות מגיעים בסביבות ספטמבר, כל שנה ונשארים עד סוף נובמבר. מה עושים?

שתי הצעות: מי שבבעלותו שניים שלושה עצים המניבים, מסתבר מעל 400 קילו, יכול להביאם לבית הבד של המושב השיתופי בני דרום ולעשות בבית הבד שלהם שמן זית של ממש. 100 קילו יתקבלו בברכה גם בבתי בד אחרים, דוגמת משפחת בורוכוב בכפר בן נון ועוד רבים אחרים.

מי שרוצה לעשות סתם זיתים, כדי לאכול אותם עם לחם וקוטג' בבוקר, מוזמן לנסות את המתכון הבא, שנרשם מפיו של אודי רובינשטיין, מנהל מרכז המבקרים של בני דרום אבל הוא טוען, ובצדק שרבים עשו זאת לפניו.

שוברים (אחד אחד) זיתים ירוקים, עדיף מזן סורי או סנטה בכמות שתתאים לצנצנת החמצה גדולה, או כל כלי אחר. ממלאים את הצנצנת במים ושמים בה ביצה לא מבושלת, שלמה. מתחילים להמליח את המים , מערבבים עד שהביצה מתחילה לצוף למעלה מאיליה ומתייצבת כשחציה בתוך המים וחציה מתחתם. מוציאים את הביצה. מוסיפים לצנצנת את הזיתים, חומץ בגבה 2 אצבעות, 10 שיני שום שלמות או שבבים, 5-6 גרגירי פלפל אנגלי, 2-3 עלי דפנה, 2-3 פלחי לימון, 2 פלפל שאטה, ומכסים מלמעלה בשכבה של שמן זית.. אוטמים המכסה ושמים על השיש בצד למשך 3-4 חודשים. אם המים מתעפשים, פשוט מורידים בעדינות ושומרים על השיש.