Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ברברוסה בחיפה

ברברוסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה המוסר נעשה מדג טרי שהדיף ניחוח ים ורוטב יין לבן, לימון וחמאה, וגם הונח כלאחר כבוד על מצע פירה רך, כשאת המנה כולה עיטרו עגבניות שרי וזיתי קלמטה מתובלים..." אורלי פרש-אזולאי: החופש הגדול במסעדת ברברוסה בחיפה

מיטל ואני ניצלנו את הרגעים האחרונים של החופש הגדול כדי להיפגש. הלוקיישן הנבחר התגלה כשווה במיוחד – מסעדת ברברוסה ברחוב יפה נוף בחיפה, שהכרנו מגלגולה הקודם כשעוד הייתה רנסטורנט. מיקומה בתוך מבנה אבן עתיק בן שתי הקומות שמשקיף לעבר הנוף המקסים של מפרץ חיפה, בשילוב עם קיר הזכוכית הגדול שפונה למפרץ יוצרים אווירה מרגשת ופרטית שלפיכך מתאימה לבילוי רומנטי, למפגש צפוף עם חברים, לארוחה עסקיות או משפחתית. קומת הגלריה של המסעדה גם היא משקיפה לאותו הנוף המשכר של המפרץ והצפון, והיא גם יכולה לשרת סועדים כקומה פרטית לאירוע או למפגשים מיוחדים.

ברברוסה ממשיכה את המסורת הקולינרית המשובחת של רנסטורנט, ומציעה לתושבי הכרמל מקום בילוי איכותי ויוקרתי. בעוד השף, צוות העובדים והאווירה נותרו כשהיו, התפריט השתדרג והוא מוצע במחירים הוגנים, כך שבסיום יום עבודה כל אחד יכול ליהנות מהמטעמים של השף יאיר שרון. אגב, הבר העשיר של המסעדה משתלב עם התפריט הטעים והמקורי.

פתחנו תפריטים והזמנו מנות ראשונות: מיקס עגבניות וקרפצ'יו עגל. המיקס הכיל עגבניות מכל מיני סוגים שנצלו על הגריל עם בצל והוגשו עם עלי חסה, גבינת פטה, צנוברים ופלפל חריף. הצבעים מרהיבים והטעמים כבהר געש - טעם העגבניות חמצמץ, הבצל המקורמל מתקתק והפלפל חרפרף. הקרפצ'יו הגיע פרוס בדקיקות, ומעליו טופטפו במסורה שמן זית איכותי, בלסמי מעודן ושבבי פרמזן. אהבנו אותו מאד.

למנה עיקרית הזמנו מוסר פרובאנס ורביולי סיציליאני, שתיהן היו מעולות ומעניינות. פילה המוסר הוכן מדג טרי שהדיף ניחוח ים ורוטב יין לבן, לימון וחמאה, וגם הונח כלאחר כבוד על מצע פירה רך, כשאת המנה כולה עיטרו עגבניות שרי וזיתי קלמטה מתובלים. הרביולי מולא גבינת ריקוטה, עגבניות שרי ובצל, ומעליהם הרוטב העשיר והסמיך הכיל שמנת, ורמוט לבן וצנוברים. בצק הרביולי נעשה בקפידה על פי כל חוקי הפסטה, והמילוי העשיר והרוטב הקפיצו את המנה לשחקים.

בסיום הארוחה המקסימה הזו, עם העיניים אל הנוף, התרווחנו בכיסאות ולרגע שכחנו את הקינוח עד שנפילת סוכר אכזרית הזכירה לנו שזמן הבייביסיטר הולך ואוזל. הזמנו קפה הפוך משובח ומנת נפוליאון ברולה שנעשתה משכבות בצק עלים ביתי משובח, וביניהן קרם ברולה מקורמל קלות. מעל, באסתטיות רבה, נגיעות גנאש שוקולד לבן ורוטב חמצמץ של פירות יער. הוא סיים את הארוחה המשובחת בצורה מצוינת.

תדע כל אם, שכדאי לה להרים טלפון לחברה טובה, ולנסוע לברברוסה עוד לפני שהחופש ייגמר.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש