Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על בית קפה קונדיטוריה בן עמי גבעתיים

בן עמי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"... מה את אומרת? שניקח את הגאיה – 'בסיס שוקולד לבן אפוי, מוס שוקולד בלגי בטעם אגוזי עדין וציפוי גנאש לבן', או אולי את הבולרו – 'מוס שוקולד חלב על בסיס שוקולד מריר אפוי וקרם ברולה'?..." שפרה צח והבת בבן עמי גבעתיים

"רגע, יש גם הימליה – 'בסיס מרנג קוקוס, מוס שוקולד חלב, מוס קרמל ופרלין וגנאש שוקולד', וקרנצ'לה – 'בסיס ביסקוויט שוקולד קראנץ', מוס שוקולד מריר וחלה בציפוי גנאש שוקולד אגוזים בקרמל'. ואפשר גם 'תענוג שוקולד חם עם גלידה'. או שנלך בכלל על עוגת גבינה?..."

להיכנס עם שחר בתי לקונדיטוריה בן עמי בגבעתיים זה כמו להביא את עמי ותמי אל בית הממתקים אחרי שגירשנו ממנו את המכשפה. העיניים שלה נמשכות מיד אל מקרר התצוגה המפתה, ואל התיאורים המפתים לא פחות. אז נכון, יש גם תפריט אוכל של ממש, שבדיוק בימים אלו נמצא בהליכי הרחבה ושדרוג, אבל בינינו, לבן עמי באים בעיקר בשביל המתוקים, כמו שיודעים כבר כל המכורים.

זה אמנם הזמן למלא את תפקיד המבוגר האחראי, שמצהיר שקודם אוכלים, ורק אחר כך מגיעים לקינוח. אבל בכל זאת, פינוק קטן לפתיחה – בשבילה שוקו קר ובשבילי ברד-קפה, ששחר טועמת גם ממנו ומגלה להפתעתה שהיא דווקא אוהבת.

התפריט של בן עמי חלבי וכשר, וכולל ארוחות בוקר מושקעות, כריכים וטוסטים על בסיס המאפים של המקום, סלטים עשירים, פסטות, קישים, ואפילו כמה מנות טבעוניות, כמו קציצות עדשים בטחינה וסלסה עגבניות או פלפל ממולא בקוסקוס ערמונים ופסטו. אפשר גם לרכוש כאן שוברי מתנה לארוחות בוקר או לעוגות יום הולדת, להזמין מגשי אירוח או שירותי קייטרינג, וגם לערוך לאירועים קטנים של עד חמישים איש.

אז מה נאכל? אנחנו מחליטות על קצת בריאות לפני שנעבור לשחיתות, ומזמינות סלט עם טוסטוני גבינת עזים. זו מנה ביתית באופייה – קערה גדולה ובה סלט טרי מהמון סוגי ירקות ופרוסות טוסט עם גבינת עזים פיקנטית מעל. בעיקריות שחר מתבייתת על הספיישל של היום – קנלוני. לשולחן מגיעה מחבת ברזל לוהטת ובה שני גלילי קנלוני נדיבים, ממולאים ריקוטה ופטריות, אפויים ברוטב עגבניות-שמנת פיקנטי ומוקרמים במוצרלה. לזכות המנה ייאמר שגם השימוש בשמנת וגם ההקרמה נעשים באיפוק, כך שמתקבלת מנה טעימה ועשירה אך לא מכבידה מדי. מתברר שאנחנו לא היחידות ששיבחו אותה, ולנוכח התגובות הטובות היא עומדת להיכנס לתפריט כמנה קבועה. אני מצדי בודקת את אגף הקישים. אלו עשויים מבצק פריך עם סוגים שונים של מילוי, שמתוכם דגמנו את זה של הבטטה והכרישה ואהבנו את התוצאה. שתי המנות מוגשות עם אותו סלט לצידן, שדומה לסלט של המנה הראשונה. שחר אומרת שלדעתה כדאי לגוון קצת בסלטים, ואני אומרת שהיא צודקת.

אז חוץ מהסלט גמרנו הכול יפה בצלחת, והגענו למנה האחרונה (או הראשונה, תלוי בנקודת המבט). ההתלבטות קשה. גאוות המקום היא העוגות, כולל מבחר גדול מאד של עוגות ללא קמח, מהסוג המוסי שאוכלים כפית אחרי כפית. אחרי התלבטות קשה בחרנו ב"גאיה" וב"הימליה" – שתי מנות של עונג צרוף. בשביל כל האפשרויות האחרות, שעליהן ויתרנו בלב כבד, נצטרך לחזור שוב לבן עמי גבעתיים.