Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על ביסטרו טאצה ד'ורו נווה צדק תל אביב

טאצה ד'ורו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קבב דגים, הפתעה אמתית: שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה..." שפרה צח מבקרת בביסטרו השכונתי טאצה ד'ורו שבנווה צדק, תל אביב

הארוחות המשותפות שלי עם רונית מתחילות תמיד באותה צורה: אחת מאתנו מרימה פתאום את הראש משגרת היומיום העמוסה ומגלה ש-היי, כבר מזמן לא התראינו! ההמשך, לעומת זאת, תמיד שונה. כי בכל פגישה אנחנו מנסות לשלב עוד משהו מעבר לאוכל, שישמח את העין והנפש. הפעם אלו היו הסמטאות היפות והבתים המשוחזרים של נווה צדק המתחדשת, בדרכנו אל טאצה ד'ורו. המקום החמוד אמנם נקרא על שמו של הסמל המסחרי שלו – הקפה האיטלקי המפורסם שממנו התחיל הכול - אבל מתפקד כמסעדה לכל דבר. עם זאת הוא שומר על האופי של ביסטרו שכונתי, כזה שאפשר לשבת בו לקפה ועוגה או לארוחה מלאה, להיפגש בכיף עם חברים, ואפילו להביא אתכם את הכלב, כפי שגילתה לנו הצצה אל המרפסת, שם רבץ לו בולדוג מנומנם לרגלי זוג סועדים.

התפריט מציע קצת מהכול, בדגש על אוכל איטלקי עם טוויסט ים-תיכוני. ואנחנו, יסודיות שכמונו, לוקחות את הזמן ובודקות סעיף-סעיף: מהמאפים – לחם שאור דחוס ופוקצ'ה טובה, שניהם נאפים במקום מדי בוקר. מהפתיחים - ארנצ'יני, כדורי אורז ממולאים ומטוגנים מהמטבח האיטלקי, שמוגשים כאן לא ברוטב עגבניות כמקובל, אלא ברוטב יוגורט עם גזיזי עירית, שנותן להם מגע מרענן וקליל יותר. מהסלטים – סלט אנדיב. "זה הירק הזה שתמיד אני רואה בחנות ולא יודעת מה עושים איתו" מסגירה רונית. אז בטאצה ד'ורו דווקא יודעים טוב מאוד: משדכים אותו עם עלי בייבי, גבינה כחולה, אגוזי פקאן ופילטים של תפוז, יוצקים על הכול ויניגרט אגוזים ומקבלים סלט נפלא ועשיר בטעמים.

מהספיישלים – קבב דגים. הפתעה אמיתית. שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה. משחק הטעמים והחם-קר יוצרים מנה מקורית, שטעמיה פחות שתלטניים מאלו של קבב בשרי, ומשאירים מקום להמשך.

המסע הקולינרי שלנו ממשיך, ומגיע עכשיו אל אגפי העיקריות – פסטה מזה ודגים מזה. רונית מתכבדת במנה מצוינת של פילה בס, בניחוח איטלקי של סלט עגבניות חמות, זיתי קלמטה ואורגנו, על מצע פירה. הפסטה שלי טובה לא פחות – עלי פפרדלה עשויים במקום ומוכנים אל-דנטה כמו שצריך, ברוטב עשיר של שמנת עם ארבעה סוגי פטריות, שמצליח לשמח את החיך עם כל ביס נוסף.

הזמן רץ כשנהנים. מפה לשם אנחנו מגלות שכבר חלפו לנו יותר משעתיים. זמן לשתייה חמה וקינוח. את הקפה כבר הזכרנו – עשוי מתערובת הבית שמיובאת במיוחד מחנות האם ברומא. יש גם תה, והוא מוכן מחליטות ביתיות, שמוגשות לבחירה בתוך סט מבחנות שבכל אחת תערובת ניחוחית אחרת. כוס מזה וקנקן מזה, ואנחנו מתפנות לקינוחים. הטירמיסו הקלאסי משודרג כאן בזכות השימוש באותו קפה זכור לטוב. אבל את המחמאות שלנו קוצרים שני קינוחים שבהם ניכרת טביעת ידו של השף: מוס שוקולד עשיר מאוד, שמקבל טוויסט חדש לטעם בזכות מעטה של יוגורט עם שוקולד לבן. השני הוא פרוסות תאנים תמימות למראה בתוך סירופ אדמדם. רק כשמכניסים אותן לפה משתחרר מגוון טעמים שאנחנו מנסות לפענח ללא הצלחה. בירור עם השף מגלה את הסוד: הרוטב עשוי ריבה דלילה של עגבניות שרי שבושלו עם הל, אניס וציפורן.

שלוק אחרון מהקפה, עוד לגימה מהתה, פרוסת תאנה, כפית מוס, ואנחנו מרגישות שקיבלנו מטאצו ד'ורו את כל מה שהיה לו לתת.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה