מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת בית מהא בעכו

בית מהא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עוזי בשן סועד את לבו במסעדת בית מהא ששוכנת בעכו העתיקה והיפה, מול החומות שעל הים. לא עוד חומוס ודגים, אלא מטבח פיוז'ן שמצטיין בהכנת מאזות, שרימפס וכנאפה – שמוגשים לצד ערק איכותי בטעמי הבית. נתראה בצפון

בכניסה לאחת הערים העתיקות והיפות ביותר, מול החומות שעל הים, נמצא בית אבן עתיק בן 800 שנים שעבר מדור לדור. כאשר מהא, אם המשפחה שחיה בבית, הלכה לעולמה, החליטה רים בתה להגשים את חלומה ולפתוח מסעדה. הפעם לא אותה מסעדה מהסוג שאנחנו רגילים לראות בערי נמל, עם תפריט סטנדרטי של חומוס ודגים, אלא כזו שמתמחה במטבח פיוז'ן ברמה גבוהה. אספתי את ארז לקראת השקיעה, אחרי יום מפרך בעבודה, והתיישבנו לסכם את היום.

בית מהא מחולקת לארבעה אזורים, כל אחד מהם ייחודי בפני עצמו. הפטיו האחורי כולל פינות ישיבה והקרנה של משחקי כדורגל ואירועי ספורט אחרים, מרכז המסעדה כולל אזור שמתאים למשפחות, הקומה העליונה משרה אווירה רגועה יותר, וכמובן - מרפסת רומנטית פונה אל הים. אירועים שכוללים עד 150 מוזמנים נערכים גם כן, במקום שפתוח החל מהשעה 9:00 ועד אחרון האורחים. ומעל הכול, רים דואגת שכל האורחים ייהנו מאווירה ביתית, ומצד שני יחוו טעמים שכנראה לא יפגשו בבית.

בר העץ עם ההיצע המגוון קצת בלבל אותנו, אבל פתיח של בירה צוננת ליד צ'ייסר עראק ג'בלאנה ממעיליה שבצפון, בטעמים מתוצרת הבית, פתחו לנו את התיאבון כמצופה. קדימה, אמרתי לארז, והתיישבנו – במרפסת, כמובן. המאזות התחילו למלא את השולחן: גבינות מטוגנות, לבנה בתוספת פלפלים ושום, חציל מטוגן ומצופה ממולא גבינות (שהיה מעולה במיוחד) וסלט מהא. הייתי מספר לכם מה הוא כולל, אבל זו תישאר הפתעה.

עברנו למנות הראשונות שכללו סרסיסו (צ'וריסוס בסגנון מזרחי) צלויות על מצע של ירק וסלט הבית. כל נגיסה בנקניקייה המיוחדת הזו שלחה אותי למחוזות אחרים. מיד הגיעה גם מנת פטריות מוקרמות מדהימה, שבה הגבינה הותכה במידה מדויקת, הפטריות עדיין היו לא רכות מידי והניחוח, הו, הניחוח. בשלב זה לגמנו כוס ערק נוספת מהולה בלימונדה, ושוב – התיאבון בעיצומו.

תיירים חלפו במסעדה, זוגות, משפחות וקבוצות נכנסו אליה ויצאו ממנה, וכל הזמן הזה אנחנו סעדנו את לבנו וחווינו חוויה קולינרית לא סטנדרטית להפליא. המנה העיקרית שלי הייתה מניפה ענקית של חסילונים גדולים, משופדים לצד רוטב צ'ילי דבש - שינוי מרענן לטעמי השום-לימון הסטנדרטיים – ושוב, כל מילה תהיה מיותרת. ארז לעומתי קיבל נתח סלמון צלוי לצד חצי כדור אורז, שבו, אחד-אחד, הגרגרים תובלו בסומק והוגשו לצד סלט ירוק עבה. הצלחת הגדולה והצבעונית הצטיינה בצלחות מרשים.

כמובן, השארנו מקום לקינוח. כמו את כל מה שמציעים במסעדה – מהערק ועד השרימפס – גם הקינוחים, שמורכבים מחומרי גלם משובחים, מקבלים את אותו הטיפול ההולם. צלחת עגולה בגודל מחבת הוגשה מכוסה במנת כנאפה כתומה חמה ועסיסית, ובנוסף הוגש לנו ליאלי ביירות, שהייתי משייך למשפחת המאלבי.
האווירה בבית מהא היא מצוינת, האוכל מעולה והשירות מקצועי ואדיב. זהו מקום מיוחד עם נוף מרהיב, שבהחלט שווה לחזור אליו עוד יותר מפעם אחת.