Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ערמונים במושב סגולה

ערמונים בסגולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה..." גיא סופר, ערמונים, מושב סגולה

ערב קיץ לוהט. רצינו לבלות קצת זמן איכות, רק אני והיא, בשקט. לא היה לנו כוח לבשל איזו ארוחת רומנטית, ומצד שני גם ממש לא רצינו להתקרב למרכז עירוני רועש וצפוף, כך שההחלטה על ערמונים התקבלה די בקלות. שמענו עליה המלצות בעבר, ואנחנו רואים אותה (או לפחות את סביבתו הקרובה) בכל פעם שאנחנו עוברים בכביש 40 הסמוך. גם הפעם הנסיעה עברה בשקט, והחנייה בכניסה למושב סגולה לא היוותה, כמובן, בעיה כל שהיא.

מסעדת ערמונים היא מרחב ענק, שמורכב מאזורי ישיבה בפנים וגם בחוץ. פנים המסעדה מהודר בצבעי שחור לבן ושמנת, ומיד כשנכנסים טאבון האבן קורץ בחדר הזכוכית שלו, שפונה למסעדה, וגם חדר היינות. שאר חלל המסעדה כולל בעיקר בר ושולחנות במפלסים שונים, שמעניקים תחושת פרטיות. אנחנו בחרנו לשבת דווקא בחוץ, ברחבת הדשא הסינטטי עם השמשיות הענקיות והמאווררים השקטים. המרחק בין שולחן לשולחן מספיק גדול בשביל שיידרש מאמץ על מנת לשמוע את רחשי השיחות בשולחנות שליד, מה שכמובן לא הפריע לנו לנהל את השיחה הפרטית שלנו, בלי לחשוש שאנחנו מפריעים להם. המוזיקה הנעימה והשקטה שהתנגנה ברקע הוסיפה לאווירה הרגועה.

הצצנו בתפריטים. ערמונים, שפונה לקהל מטיילים בשבתות (וגם ערוכה לאירועים שכוללים עד 500 מוזמנים), אינה מסעדה כשרה. בכל זאת, באף אחת מהמנות לא מערבבים בשר עם חלב. החלטנו לפתוח עם שתי כוסות יין לבן צוננות, מתוך הרשימה שכוללת יינות כחול-לבן בלבד.

היינו רעבים והראשונות נראו טוב. סיגר לוקוס (44 ₪) הוגש עם רוטב טריאקי, המשלב בין הבישול המרוקאי המסורתי לחדשנות שהמסעדה מקדמת. קרפצ'יו פילה בקר (44 ₪) תובל במלח ים אטלנטי ופלפל 4 עונות, רוטב בלסמי ושום. סלמון בטמפורה - טרי וטעים, נפרס לקוביות ענק עם שבבי שקדים, שסודרו בשורה עם רוטב לימון ושמנת על מצע של עלי מנגולד. ובשביל הירקות היה גם סלט ערמונים (44 ₪): מנה ענקית של פטריות שמפיניון עטופות ברוטב פסטו ירוק, פלפלים קלויים, ערמונים מסוכרים, עלי ביבי, עלי תרד ועלים ירוקים ברוטב ויניגרט הדרים ופרמזן מקולף. לצד אלו קיבלנו גם את לחם הבית עם ממרחי חמאה וטפנד זיתים שחורים, שקצת היה חבל לא לחסל כי כבר היינו מלאים.

ביקשנו קצת זמן נשימה לפני העיקריות, וקיבלנו. האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני (139 ₪) - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה, פשוט מעדן. לצדה - מוסר ים (120 ₪), שהוגש שלם היישר מהטאבון, חתוך באמצע ומפולט, כאשר האידרה שניצבה בגאון חילקה את המנה לשניים (מה שסייע לנו לחלק אותה בינינו). הדג היה רווי במלח ים, ונטרף כאילו לא היו מנות ראשונות מעולם.

לקינוח הזמנו ופל בלגי שהוכן במקום, טרי וטעים. במיוחד משך אותי כדור גלידת הערמונים, אבל גם פיסות הבננה וגלידת הווניל תרמו לעניין. טעמנו גם טארט של קרם ערמונים עם ציפוי שוקולד בלגי, ועליו מרנג קקאו ועיגול של שוקולד לבן שהיה פשוט מעולה.

ברור שנחזור, אולי לעסקית שמוגשת כאן כל השבוע, אולי בשבת ואולי בערב – בהזדמנות הראשונה.