מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ליליות בתל אביב

ליליות תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס..." דניאל לוין, שמסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מהנוף שנשקף מהמשרד שלו, מגיע לארוחה רומנטית וכשרה. אין סתירה

השולחנות המלאים של מסעדת ליליות הם חלק מהנוף שאני רואה מהמשרד שלי כל היום. בשני, כשחגגנו יום הולדת לליטל, הבנתי שמדובר באחת המסעדות האיכותיות בתל אביב, מהסוג שמצליח לשלב בכישרון רב רמה קולינרית גבוהה עם אווירה רומנטית והקפדה על מטבח כשר.

הרגשנו מיוחדים מרגע הכניסה למסעדה. התאורה הייתה מעט מעומעמת, רצפת העץ הכהה הקנתה למקום מראה יוקרתי ומוסיקת הרקע התנגנה בשקט. כוסות היין היפהפיות שהונחו על השולחן הזמינו אותנו להשתמש בהן. סומלייה נינוח סיפר בחיוך ובמקצועיות על ההיצע במסעדה, והתאים עבורנו את היין לסוג המנות שתכננו להזמין. כך נהנינו מלבן יבש - שרדונה של גמלא, רמת הגולן, שהיה מתקתק במידה שסימנה את תחילתה של ארוחה נפלאה.

אל השולחן הוגשו שני לחמים טריים שנאפו במקום – פוקצ'ה אוורירית ולחם שאור דחוס ומתוק, שלוו בקרם שעועית לבנה וסלסת עגבניות טרייה ומרעננת. למנה ראשונה, ליטל הזמינה טורטליני עגל וכרישה ברוטב דמי-גלס עם פטריות שיטקי. בשר העגל היה מצוין וטעמי הרוטב עמוקים מאד. שערות הכרישה שהונחו מעל המנה התרככו וכמעט נמסו לתוך הרוטב המהביל. הראשונה שלי הייתה טטאקי סינטה עם דלעת צלויה ורליש מלפפון וטפיוקה - מנה מודרנית ומפתיעה מבחינת הרכיבים והפרזנטציה בצלחת. טעם הבשר של הסינטה התאים מאד לקרם הלימון שנמשח במרכז הצלחת והרליש (מעין גולות ג'לי ממלפפונים), שבמרכזן היה גרגיר טפיוקה. הבחירה לשלב מרקם ורכיבים כאלו יחד עם הסינטה הצלויה יצרה מנה מקורית, מגוונת ומגרה.

העיקרית של ליטל הייתה צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס. גבעולי האספרגוס שנצלו במידה מושלמת והונחו בתחתית הצלחת ספגו את הרוטב והטעמים שטפטפו עליהם. דפי הפסטה הטרייה הוגשו אל דנטה וכוסו בקולי הפלפלים הנהדר, שלא השתלט על יתר הטעמים. מעל הונחו שני נתחי דניס גדולים, בשרניים ועסיסיים. אני הזמנתי פריים ריב מיושן ללא עצם, שהוכן בצלייה איטית. בניגוד למנה של ליטל, זו הייתה מנה קלאסית, שנבנתה סביב קו ברור ועולם טעמים מוגדר. הבשר היה רך, עסיסי ושומני במידה. על הנתח העבה נמזג רוטב דמי גלס סמיך ומתוק. לצד הבשר הוגשו ירקות שורש אפויים: לפת, תפוח אדמה מסוג "בטר" וגזר. מנה קלאסית ומוקפדת עם רכיבים איכותיים שקיבלו טיפול הולם.

מבחר הקינוחים בתפריט הקשה על הבחירה, ולכן החלטנו על קינוח זוגי, שהורכב מארבע מנות מוקטנות שמוצעות בתפריט. הראשון - קרמבל תפוחים ירוקים, פקאן וגלידת ג'ינג'ר, שבו קוביות התפוח נשארו שלמות גם אחרי הבישול, השתלבו היטב עם הבצק המתפורר והגלידה המרעננת והקרירה, שהחמיאה לעוגה. השני - מרק שוקולד חם בעל טעמי קקאו עמוקים עם שכבה עליונה פריכה. השלישי - זביון איטלקי נקי ועדין עם מרק, פירות חמוצים ומרנג שיצר ניגוד בין פריכות לרכות. והאחרון - קארנץ' שוקולד, נוגט ואספרסו: קוביות שוקולד דחוסות שבתחתיתן שכבת נוגט ואספרסו. טעם הקפה בלט והדגיש את מתיקות הנוגט, וגם הגלידה שהוגשה לצדו הכילה שברי נוגט משלה.

זו הייתה ארוחה נהדרת. תעודת הכשרות של המסעדה לא פוגמת בחדשנות ובנועזות של התפריט ובדיוק ובמקצוענות בהכנת המנות. ללא ספק נחזור, אני בהחלט מצפה לארוחת צהריים עסקית בשבוע הקרוב.