Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פרנצ'סקה על הים ראשון לציון

פרנצ'סקה על הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אל השולחן הגיעו זה אחר זה מגוון מטבלים איכותיים ומענגים כמו לבנה, גבינת שמנת פלפלים, גבינה עם שום ושמיר, טונה, זיתי קלמטה, פסטו הבית, גבינה בולגרית וחביתה..." שירלי רחמים, בוקר על הים, פרנצ'סקה ראשון לציון

כשהקיץ חם, אין כמו ארוחת בוקר מול נוף הים תחת משביה המלטפים של הבריזה. יתרה מכך, אם סתם בבוקר יום חול, במקום לשבת במשרד ממוזג מדי מול מסך מחשב שמציג דו"ח אקסל משמים, מצליחים לארגן מפגש עם חברים - הכול הופך טעים יותר.

כך קבעתי עם ליאורה חברתי המשובחת להתחיל את הבוקר בכיף במסעדת פרנצ'סקה שעל הטיילת בראשון לציון. על המסעדה הוותיקה הזו כבר נכתב רבות, שהרי היא יושבת במקומה עוד משנת 2001, ונראה שהגיל רק מיטיב עמה: בעקביות מופתית היא ממשיכה לשמור על איכות ושירות ללא רבב. לאחרונה היא גם פתחה בפני הסועדים את האפשרות לשבת בחוץ לארוחת בוקר, שמוגשת בכל ימות השבוע, בשעות 9:00-12:00. וזה מה שעשינו.

בתפריט של פרנצ'סקה, מגוון ארוחות בוקר: שקשוקות מבוחרות, כריכים, סלטים וכמובן מוזלי. כשמדובר בארוחת בוקר, אצלי הקלאסית היא זו שמנצחת, וכך נבחרה בוקר פרנצ'סקה, שהתברר שהיא ארוחה של כל טוב. אל השולחן הגיעו זה אחר זה מגוון מטבלים איכותיים ומענגים כמו לבנה, גבינת שמנת פלפלים, גבינה עם שום ושמיר, טונה, זיתי קלמטה, פסטו הבית, גבינה בולגרית וחביתה עם עשבי תיבול. ובדיוק כשחשבתי שבארוחות בוקר אי אפשר להפתיע אותי, הם הגיעו: קרוקטים של תפוחי אדמה שהוגשו עם מעט גבינה ורוטב יוגורט ועירית בצד - נימוחים ונמסים בפה, מענגים וללא ספק ייחודיים וחדשניים.

לצד הקלאסית שלי, ליאורה בחרה בשקשוקה הבלקנית, שהוגשה עם מנת לחם, מטבלים, שתייה חמה וקרה, והוכנה משתי ביצי עין ברוטב עגבניות, פלפלים, שום וחצילים קלויים, ששדרגו לחלוטין את טעם המנה. כמובן, גבינת הפטה בשילוב עם החצילים והעגבניות לא תאכזב אותנו אף פעם.

מעבר לאוכל המעולה שפרנצ'סקה מציעה, האיכות שהיא מקפידה עליה לאורך שנים והניסין והשירות המצוין של הצוות, מדובר במיקום של מסעדה שהוא לא פחות ממנצח, ועכשיו תשמעו למה: מיד אחרי ארוחת הבוקר הוצאנו מהתיק את בגדי הים וקרם ההגנה והמשכנו להתענג על עוד כמה קרני שמש. לא הייתי יכולה לחשוב על דרך טובה יותר להתחיל את הבוקר.