מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על בשרים 206 תל אביב

בשרים 206


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה גדולה ומפנקת של קבב ערבי, שמבוסס על תערובת בשר מיוחדת בתיבול סודי. רך ועסיסי בכל נגיסה, אבל האמת היא שקשה להסביר במלים את ההנאה ממנת בשר מדהימה..." דניאל לוין בבשרים 206 – יש מקומות שתמיד מספקים את הסחורה

בשרים 206 היא מהמסעדות הזכורות לי ביותר מאז ומתמיד בנוף התל אביבי. היא שוכנת בצהלה כבר זמן רב, אבל אבא שלי מספר שבמקור, לפני שלושים שנים, היא הייתה ממוקמת ברחוב דיזנגוף 206 ומכאן שמה. כמוסד ותיק, בבשרים 206 לא מתעסקים ברושם או בגימיקים, אלא שומרים על המסורת עם אותו תפריט בדוק של גריל בשרים משובח.

גל אמר שיהיה באזור והציע שניפגש לארוחת ערב. בכניסה למסעדה הבחנתי בעיצוב החדש, שחילק אותה לאזור עם שולחנות ישיבה ולאזור ישיבה נוסף - על הבר מול הגריל. לאורך אחד הקירות במסעדה מושקעים בקבוקי בירה, שמסמנים את האופי של המקום – מעוצב ואלגנטי אבל מחובר חזק לשורשים, ובמלים אחרות - בשר ובירה. לצד מנות קלאסיות, התפריט התחדש במנות נוספות כמו חומוס עם בשר, קלמארי מטוגן וצוואר לבן.

פתחנו עם כמה סלטים: "חומוס על-הכיפאק", פלאפל, פטריות חמות וכרובית בטחינה. חומוס על-הכיפאק הוא חומוס הבית בתוספת צנוברים, מעולה ברמה שלא מביישת אף חומוסייה אסלית. הפלאפל חם וטרי-טרי, פריך בחוץ ורך כפירה בפנים. השילוב בין הטחינה לכרובית היה מוצלח וטבעי, הפטריות החמות והטעימות הוגשו עם בצל מטוגן שחום, והשתלבו היטב עם שאר המנות. לצד כל אלו הוגשו פיתות רכות וטריות שספגו את כל הטעמים ועשו לנו שמח בפה. ניסינו להתאפק ולא להתמלא לפני העיקריות, אבל זה לא ממש עזר, וחיסלנו את כל מה שהזמנו. לפי כללי הטקס (המוצדק) של 206, זה כלל גם גולדסטאר מהחבית.

בשלב העיקריות התמקדנו בבשר הרציני. בשבילי – מנה גדולה ומפנקת של קבב ערבי, שמבוסס על תערובת בשר מיוחדת בתיבול סודי. רך ועסיסי בכל נגיסה, אבל האמת היא שקשה להסביר במלים את ההנאה ממנת בשר מדהימה. גל הזמין צלעות כבש שהגיעו בליווי תפוחי אדמה אפויים. הן נעשו בדיוק במידה הנכונה, מה ששמר על הטעם המיוחד של בשר הכבש. אף על פי שכבש נחשב לנתח שמן, ניכר שהבשר נוקה במקצועיות ושלא נשארו עליו גושי שומן מיותרים. הטעם העמוק והריח המיוחד אינו דומה לשום נתח אחר, והיה מספק במיוחד לאכול את הצלעות בידיים ולפרק את הבשר מהעצם.

לקינוח הזמנו קרם בוואריה נוסטלגי ונצחי. מעל הקרם העדין נמזג רוטב שוקולד עם שברי אגוזים, שילוב שמנצח כבר הרבה שנים. יש מקומות שתמיד מספקים את הסחורה. בבשרים 206 אין הפתעות – תמיד מחכה שם גריל מעולה עם מגוון בשרים. נמשיך לחזור לכאן.