מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על איזבלה בר חיפה

איזבלה בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"במנה העיקרית בחרנו בקו אחיד של פירות ים. שרימפס ברוטב סוויט צ'ילי בשביל מיכל, ובשבילי - שרימפס ברוטב יין לבן, גרידת לימון וחמאת שום..." אורלי פרש-אזולאי משחררת קיטון באיזבלה בר, שבווילה דרזנר בחיפה

אפשר להריח כבר את סוף השנה, בעיקר לפי הלחץ והמטלות שלא נגמרות. בערב, כשסיר הלחץ התחיל לבעבע ולשרוק, לקחתי את המקבילה שלי מיכל לאיזבלה בר - מסעדה איכותית ומטופחת ששוכנת בתוך מבנה מרהיב, המוכר בפי הוותיקים כ"וילה דרזנר". לצד המבנה שוכן גן מקסים שמשמש גם לאירועים, ובכל שוררת אווירה כפרית, שלרגע משכיחה את לב העיר ואת הלחץ.

בגן של איזבלה בר עורכים אירועים מכל הסוגים שכוללים עד 300 מוזמנים, ובחורף אוהל אירועים מכיל עד 120 אורחים. חללי המסעדה, לעומת זאת, מאפשרים ארוחות ערב רומנטיות, ארוחות משפחתיות ואירועים מצומצמים יותר. בקומה השנייה, חדר פרטי גדול מיועד לאירועים מיוחדים לצוותים ולמשפחות, עד 45 אורחים. התפריט של איזבלה בר מבוסס על המטבח האיטלקי ומשלב בשרים, דגים ופירות ים, ומציע משהו לכל אחד, והוא זמין גם בגרסת קייטרינג.

מיכל ואני התיישבנו באחד החללים של המסעדה, בצמוד לגן המטופח. התחלנו עם לחם הבית טרי ופריך שנאפה במקום, שאליו התלוו חמאה ומטבלים טריים. מיכל, חובבת ריזוטו מושבעת, הזמינה אותו למנה ראשונה עם פירות ים ברוטב רוזה עם פטריות. אני בחרתי בגלילי סינטה שמולאו בבצל ירוק ובחרדל, ונעטפו בפירורי לחם. הריזוטו היה ספוג נוזלים מרוטב הרוזה, מה שהפך את המנה לדביקה ודייסתית בדיוק מושלם. גלילי הסינטה הממולאים נצרבו קלות ועטפו את הבצל הירוק והחרדל, ועטיפת פירורי הלחם הייתה מעודנת ומפתיעה והוסיפה פריכות נעימה למנה.

במנה העיקרית בחרנו בקו אחיד של פירות ים. שרימפס ברוטב סוויט צ'ילי בשביל מיכל, ובשבילי - שרימפס ברוטב יין לבן, גרידת לימון וחמאת שום. לצד המנות הוגש לנו סלט עלים ירוקים עם פירות טריים וקלמארי מטוגן. שתי העיקריות בלטו בטעמים עזים, שעדיין נתנו מקום ביטוי לרכיב העיקרי – השרימפס. הפירות הרעננים בסלט בלטו, והרוטב שליווה אותו היה חמצמץ וטעים. הקלמארי טוגן והוגש חם ופריך.

קינחנו עם הפוך וטובלרון - קינוח שוקולד בלגי עם אגוזים, שהכין, כמו את שאר הקינוחים במקום, קונדיטור מומחה, שגם מציע עוד מבחר קינוחים יפים שקשה לבחור ביניהם. ראו הוזהרתם.

מה שכחנו לאורך כל הערב? את המטלות הרבות שמחכות לנו לקראת סוף השנה. החופש הגדול הרבה יותר קרוב ממה שנדמה לנו.