מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

יקב צרעה, הקיבוץ, לא מה שהכרתם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 יקבי הבוטיק שהנצו כאן בעשור האחרון, הולכים ומתרבים.ואנחנו הצרכנים משתכללים, לומדים, מתבסמים ונהנים. אחד המובלים את הטרנד הוא יקב צרעה

בתחלה היו היין המתוק ואחיו הפחות מבוקש, היין החמוץ, אחר כך הפך המתוק לחצי יבש והחמוץ ליבש, לא חלפו ימים רבים ולמילון המחודש שלנו נוספו הגוף והעפיצות, וזה לא סוף פסוק, היום, אם אין לכם יקב גראז', אז לבטח אתם צורכים יינות מיקב בוטיק.

יקבי הבוטיק שהנצו כאן בעשור האחרון, הולכים ומתרבים.ואנחנו הצרכנים משתכללים, לומדים, מתבסמים ונהנים. אחד המובלים את הטרנד הוא יקב צרעה.

וגם אם לפעמים נדמה שהוא תמיד היה כאן, אז זהו שלא.
תחילת ה''רומן'' של בני הקיבוץ עם יין, נעדר כל הילה, את ענבי היין שגידלו מכרו לכרמל מזרחי, ובזאת סיימו כל קשר איתם. רק אחרי יותר מארבעים שנות גידול, הקימו בעשר אצבעות את היקב הקטן, וכשאומרים קטן, מתכוונים ל- 15 אלף בקבוקי יין בסך הכל. היום מייצרים כבר 80 אלף.

היין שהעמיד את צרעה על המפה, היה יין שרבים לא יודעים כלל על קיומו, הריזלינג היבש. זה היה חידוש, היה כאן את אלמנט ההפתעה, ובעיקר הוא היה טעים. חיש קל הוקם בפתח הקיבוץ מרכז מבקרים קטן עם חנות מכירה ממוצרי הקיבוץ, יין בגדים וארוחות קלות. היה טיול קטן לרפת , ריח של כפר, יעד חדש על מפת התיירות, בימים בהם תיירות האוכל עוד היתה בחיתולים.
עם חלוף העיתים, הריזלינג היבש פינה את מקומו ליינות מבוקשים וזה אומר בעיקר יינות אדומים, כשהמלך הוא לללא ספק ה-Ilan misty hills. ''בעתיד נחזור גם ללבן'' מבטיח לי איתן בצראי שעל השיווק, ''כל קשר לבציר מיקרי בהחלט, פשוט מקור המשפחה בבצרה'' הוא אומר בחיוך.

Ilan misty hills, היין שזכה במדליות, הוא תערובת של מרלו וקברנה, המבשילים שלא כדרך הטבע, באותו הזמן ובאותו הכרם. זהו גם יין בין הבודדים בעולם, בו הבלנד נעשה מייד עם הבציר, כשמיץ של שני סוגי הענבים עובר תסיסה משותפת. אחרי 20 חודשים בחבית נולד יין שזכה להצלחה כבירה, למחמאות ממיטב עיתונאי היין בעולם, בפרסים ובמכירות מעולות. במהלך העשור האחרון זכו גם יינות אחרים של היקב בפרסים חשובים, וזה ממלא כאן את המצברים באנרגיה.

אם אתם אוהבים יין ובילוי עם חובבים כמוכם, כדאי לדעתי לשקול הצטרפות למועדון הלקוחות של היקב. מידי זמן נפגשים החברים לפעילות משותפת. פעם זה בציר לפנות בוקר, פעם מסיבת אסדו ויינות חופשי, השקות של יינות חדשים מלוות בהסברים, ועוד ועוד.

תוכלו להתחיל בביקור גישוש בחצר היקב הירוקה, עם ארוחת בוקר מול הנוף הכפרי, בקבוק יין, וביקור בפינת החי של הקיבוץ במקרה שאתם עם ילדים, בשבת של זיו. רק קחו בחשבון, שבשבת עמוס עד אפס מקום, אז אולי עדיף שתפרגנו לעצמכם טיול זוגי באמצע השבוע, כמו שאנחנו עשינו.

היום כאשר דרך היין של יואב יהודה הולכת ומתהווה, (מסלול טיול שיעבור דרך 22 יקבים שהוקמו בסביבה עד היום), בני צרעה מסתכלים מסביב בסיפוק. ''רבים מיקבי הבוטיק השכנים התחילו את דרכם ביקב שלנו אצל רוני ג'יימס (היינן של היקב והרוח החיה שמאחוריו)'', אומר בצראי. בכלל, המילה שלנו, חוזרת ונשזרת במהלך המפגשים שלי כאן שוב שוב, ותחושת שייכות גאה מרחפת על פני המים.
אולי אתם מקבלים חברים חדשים לקיבוץ אני מנסה את מזלי, לא הם לא. חבל, נעים להשתייך לנבחרת.

יקב צרעה
קיבוץ צרעה
טלפון : 9908261 – 02
שעות פעילות:
ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד שישי בשעות 9:30 - 13:00