Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פפה בראשון לציון

פפה על הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה..." אפרת רוזנטל ובן זוגה, ארוחת דגים על חוף הים של ראשון לציון, במסעדת פפה

את פרנצ'סקה אנחנו מכירים כבר שנים. בערב חמישי, כשהחלטנו להשאיר את ערימת הכלים בכיור ולטייל לאורך החוף על הטיילת של ראשון לציון, גילינו שנולדה לה אחות חדשה - אלגנטית, רומנטית ומוקפדת - מתחרה אמתית באחות הוותיקה. מסעדת פפה מתפרשת על פני שטח גדול ומעוצב, שכולל חלל פנימי סגור ומרווח, מרפסת מקורה שכל חלונותיה שקופים ופונים היישר לים הכחול, ועוד מרפסת קטנה ואינטימית. בנוסף לתפריט הרגיל, פפה מציעה גם ארוחות עסקיות אטרקטיביות ביותר, בכל ימות השבוע בשעות 12:00-18:00, וביום שישי בשעות 12:00-17:00, כך שאפשר ליהנות מתפריט השף במחירים סבירים לגמרי בשעות הכי יפות של הים. העיצוב מתאפיין בקווים נקיים של לבן וחום, נוף עוצר נשימה ומוזיקה ספרדית רומנטית.

מתחילים

תוך דקות מהרגע שאנחנו מתיישבים מגיעות לשולחננו מנות פתיח מכל הסוגים: חצילים בסילאן ושקדים, שיני שום אפויות, חצילים בטעם כבד, יוגורט איכותי, סלט חצילים עם ארומה שרופה, סלט כרוב, סלק בשמנת חמוצה, פלפלי קלויים, טחינה ומטבל כוסברה חמצמץ. לצד מנות הפתיח מגיע גם אורח הכבוד – לחם הבית החם והפריך. אנחנו בוצעים מהלחם ומנגבים בסלטים, ומלווים את הפתיחים בשתי כוסות יין: ריזלינג עדין בשבילי ויין סירה ירדן אדום בשביל הגבר.

אחר כך אנחנו מתפנים להתחבטות בעניין המנות הראשונות. אני, כדרכי, מכורה לפטריות, ומיד מוצאת את מבוקשי: קרמבל פטריות וגבינת עזים בשמנת חמוצה ועירית. בעלי מזמין פלאפל כרישה ותפוחי אדמה ברוטב שמנת חמוצה, חרדל ופלפל שושקה. כשהן מגיעות, מתברר שמדובר במנות גדולות ונדיבות. אני מטביעה את המזלג שלי בקרמבל הפטריות ונהנית מהדגדוג בלשון: טעם עז של פטריות שמתמזג בגבינת עזים שנמסה בפה, וכל זה מכוסה בשכבת בצק דקה ופריכה. הפלאפלים המקוריים שהוכנו מכרישה ומתפוחי אדמה הם פריכים וזהובים מבחוץ ובעלי מרקם פנימי נימוח וריחני. שתי המנות מצוינות, אבל ראו הוזהרתם, גדולות מאד, ואפילו עשויות לגרום לכך שלא תגיעו לעיקריות.

רציניים

רבע שעה מאוחר יותר, אנחנו מצליחים להחליט איך ממשיכים מכאן. אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה. החצי השני מזמין מהספיישלים של היום פילה דניס עם גראטן תפוחי אדמה, דלעת ובצל ברוטב קרם פרמזן, תרד ושקדים. המנות מגיעות ושנינו פותחים במתקפת טעימות הדדית. לי ברור שהמנה שלי מנצחת ובגדול, אבל פילה הדניס שלו הוא דק וטעים, צרוב קלות מבחוץ ושומר על עסיסיותו, וגם גראטן תפוחי האדמה עשוי טוב. פילה המוסר, לעומת זאת, הוא עבה ובשרני, עשיר ועסיסי, בעל ארומה מודגשת של ים ומלח, וכל זה מתמזג בהרמוניה מושלמת בזיתי הקלמטה ובחמצמצות של הלימונים הכבושים. אחד היתרונות של ארוחת דגים הוא שגם אחרי פילה ענק, אני עדיין בתחושה קלילה יחסית, ואפילו מעזה לשאת את עיניי לעבר תפריט הקינוחים.

מקנחים

המבחר שלהם מבלבל ממש, ובשלב זה ברור לנו שגם הם יהיו מוקפדים וטעימים להפליא. אני חורגת ממנהגי וזונחת את ההתמכרות לשוקולד, ומזמינה את קינוח הפפה-יוגורט, והוא מזמין לו קרם ברולה חצי קפוא. היוגורט שלי קליל ומעודן: כדור גלידת פיסטוק על שכבת יוגורט עשיר וסמיך, עם שבבי שקדים, שערות קדאיף פריכות, שערות חלבה, קוביות מלון וסילאן תמרים. טעים, קר ומרענן, נימוח בפה לקול פצפוצי השקדים והקדאיף. גם הקינוח שלו לא פחות ממעולה: קרם ברולה חצי קפוא בליווי תפוחים מקורמלים, קצפת ורוטב פירות יער טריים.

אחר כך אנחנו יוצאים להתהלך על הים, שם נעשה קצת קריר ורומנטי. עכשיו, גם ערימת הכלים שממתינה בכיור בבית כבר לא הורסת לנו את מצב הרוח.