Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על ערב שבועות 2012 במסעדות

שבועות במסעדות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במקום לרדד את הבצק, לערבב את המלית ולבחור בקבוק של יין, אפשר גם אחרת. ערב חג שבועות הוא הזדמנות מצוינת לארוחה טובה במסעדה, ואספנו כמה המלצות שיחכו לכם. הנה חמש עשרה דקות התהילה של המסעדות האיטלקיות, אבל לא רק:

פסטה מיאה


שבועות הוא החג של פסטה מיאה - איטלקית שמגישה בעיקר מוצרים על טהרת החלב. אפשר להתחיל כאן ארוחה חלבית משובחת בסלט עזים עם עלים ירוקים וסלק צלוי, להמשיך לפסטה אל בורו עם חמאה מלוחה, פלפל שחור ומרווה, וגם לחלוק עם החברים בשולחן את הניוקי הממולא בגבינות. זה לא שבועות בלי עוגת גבינה – וכאן היא מגיעה עם פסיפלורה.

קימל


לא איטלקית כי אם צרפתית, וגם לא שומרת על טהרת החלב. ובכל זאת, השף שאול בן אדרת עושה כבוד לשבועות ומכין לכם מנות חג מיוחדות: פילה דג ים בליווי לבבות ארטישוק, פטריות שמפניון, עגבניות מיובשות ופירות ים יבשים עם 3 שרימפסים בחמאת זעפרן וקרמל (מוגש עם קרם פרש מעל); וגם - ארטישוק עם קרם פרש, רוקפור ורוטב יין אדום - מוגש עם פודינג כבד אווז.

אינדירה


אחד מההמצאות הנהדרות של המטבח ההודי הצמחוני היא הפניר – הגבינה המסורתית. אינדירה מציעה בערב החג תפריט זוגי שכולל מנות המבוססות על הגבינה הנ"ל, שאגב אינה מכילה מלח וכוללת לא יותר מ-0 אחוזי שומן. בין המנות בתפריט המיוחד תמצאו את הפאלאק פניר הזכור לכם היטב מהודו – גבינה ותרד מבושלים בתבלינים, וגם פניר גלפריזי – גבינה עם מבחר ירקות מבושלים, עם פלפל ירוק ובצל ברוטב עשיר. התפריט יוצע לאורך החג, 85 ₪ לזוג.

טאבולה


חזרנו למטבח האיטלקי, כמה כיף שאימצנו אותו. טאבולה האיטלקית הוותיקה בהרצליה מציעה בשבוע שבועות פינוק ב-89 ₪ לסועד, שכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בין המטעמים החלביים: גלילות חצילים במילוי ירקות ומוצרלה ברוטב נפוליטנה; רביולי במילוי ריקוטה ברוטב שמנת ועגבניות וכמובן – קינוח שבועות אולטימטיבי – טירמיסו.

איטלקיה בפשפשים


כשמסעדת איטליה בפשפשים הגיעה ליפו, היא הביאה אתה את הפיצה, את הברוסקטה ואת הפסטה, מה שמצריך מכם רק לבוא וליהנות: ברוסקטה חמה עם ריקוטה פרסקה, גרידת לימון, בזיליקום ועגבניות אפויות; ניוקי עם חצילים, יוגורט צאן, עגבניות תמר צלויות ובצל ירוק; וגם פיצה ארבע גבינות – רוטב עגבניות, פטה צאן, פרמג'יאנו, ריקוטה, מוצרלה ואורוגולה.

אמורה מיו


עוד המלצה שכדאי לממש בהזדמנות הקרובה (או, עם הרבה תחנונים ומזל – גם השנה): אמורה מיו היא איטלקית נהדרת ברחוב אבן גבירול תל אביב. התפריט שלה כולל מנת פסטה ברוטב עגבניות וריקוטה וגם ריזוטו פטריות עם חמאה ופרמזן. זה היה יכול להיות תענוג של ארוחת חג לו לא היה נמסר לנו מהמסעדה שהיא כבר מלאה לערב שבועות, אבל, לא נורא, נסו אותם ביום אחר בחג או בסתם יום של חול.