גולן וינטג' 2004, לברוח מהמציאות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  בדיוק כמו בלונפארק כשהייתם ילדים קטנים, רק במקום רכבות שדים, סדנאות יין, במקום לופים, סדנאות בישול, ובמקום דוכני נקנקיות וצ'יפס, דוכנים של יין, מאפים, כריכי סלומון וארוחת צהריים, רק הושט היד וגע בם.

אם המציאות הנשקפת אליכם מעל דפי העיתונים מועכת אתכם על הבוקר, ובריחה ממנה באמצעות דיל מגניב בצ'רטר לתורכיה לא עושה לכם את זה, כדאי לכם לשקול להוסיף את גולן וינטג' לרשימת חופשות ההתנתקות שלכם.

20 דקות טיסה משדה דב ואתם בראש פינה. עוד ½ שעה באוטובוס הממוזג ואתם ב..... איפה בעצם? קצת קשה להגיד.

על הדשא בואכם יקב רמת הגולן, פזורות כורסאות ושמשיות. שמש סתיו מופזת, ורוח קלילה הן אומנם עניין של מזל, אבל למה שלא יהיה לכם? כמה תהליכי רישום והנה אתם מצויידים בתו המאשר את השתתפותכם בארוע (לנרשמים והמשלמים מראש כמובן). מעכשיו אתם חופשיים להנות מכל מה שיש במתחם. בדיוק כמו בלונפארק כשהייתם קטנים, רק במקום רכבות שדים, סדנאות יין, במקום לופים, סדנאות בישול, ובמקום דוכני נקנקיות וצ'יפס, דוכנים של יין, מאפים, כריכי סלומון וארוחת צהריים, רק הושט היד וגע בם.

רשימת השפים המדגימים על הבמה באוהל ההדגמות ארוכה ומפוארת. שפים מקומיים מהשורה הראשונה ושפים מחו''ל, מתחלפים ביניהם מידי חצי שעה ומלהטטים לפניכם. גם אם לא תמיד קל לעקוב אחרי סדר הפעולות, בסוף היום תצאו מכאן עם הכרות אישית כמעט, עם מיטב השפים בארץ, וגם להתערבב לשאול להתעניין ולהפגש עם כל המי ומי של הענף (לכולם תג ועליו שם המסעדה/ מלון/ עסק בו הם עובדים).
במקביל בחדרים אפלוליים וקריררררים נערכות טעימות יין. המון כוסות מסודרות על השולחנות הגדולים, והמון יין נמזג לכוסות, מקצוענים חובבים וסתם סקרנים כתף אל כתף. האוירה ידידותית, ביחס הפוך להילת הסנובה שנקשרת ליין. חובבי יין מחליפים דעות עם כתבי יין מהארץ ומחו''ל, אנשי מקצוע מנהלים שיח יין עם יינני היקב, כוס נושקת לכוס, גרגורים, יריקות ומצמוצים. בקיצור, טעימת יין.

בשעות הצוהריים מזכיר המתחם יותר פומפי מאת קצרין. רק טוגות וכתרים חסרים להשלמת התמונה.
הצלחות מלאות, העיניים בורקות, נו מה, ובכורסאות הנוחות שרועים בנון שלנט אנשים עם הרבה אלכוהול בדם. הכי מבסוטים נראים אלה שהגיעו בחברותא, וישארו בגולן ללילה. היתר משתדלים להתאפק משהו.

הנה חלפו יומיים. שרה ומוטי הקיבוצניקים יחזרו לרפת, בני ובלהה הוא תעשיין היא מורה יחזרו לשיגרה, ג'ורדן יחזור לסאן פרנסיסקו כדי להשלים את הכתבה על יין כשר, לא רק לקידוש. מוטי מסעדן חובב יין יהיה כאן גם בפעם הבאה, כך גם כל הפרסונות המובילות בתחום היין והבישול, החגיגה נגמרת
כיבו את האורות. להתראות רמת הגולן, בעוד שנתיים נפגש.

פרידה צלויה עם סלט כשבי תיבול, קאשיו ולימון

המתכון באדיבות מסעדת כרמלה בנחלה, ת''א ופורסם בחוברת המתכונים של גולן וינטאג' ‏2004

4 מנות

מצרכים
170 גר' פילה דג פרידה נקי לסועד
1 כף שמן זית לטיגון
¼ כוס תערובת תבלינים לאורז של פרג (להשיג בשוק לוינסקי) מושרית ל1/2 שעה ב1/2 כוס ששמן זית משובח

לסלט
חופן עלי פטרוזיליה טריים
חופן עלי כוסברה טריים
חופן עלי נענע טריים
חופן עלי ארוגולה טריים
30 גר' אגוזי קאשיו קלוי ומרוסק
4 כפות שמן זית מעולה
1 לימון סחוט למיץ טרי
1 לימון עם קליפה דקה קצוץ
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה
משרים את כל העלים במים קרים מאוד. שוטפים ומייבשים במייבש חסה או בין מגבות נקיות.
לפני ההגשה מערבבים את העלים עם אגוזי הקאשיו, שמן הזית, מיץ הלימון, הלימון הקצוץ והמלח הגס. עורכים בתחתית צלחת עמוקה.
ממליחים את הדג במחבת כבדה, מחממים כף שמן זית ומטגנים אותו 2 דקות כשהעור כלפי מטה וכ-2 דקות מצד שני- מניחים על הסלט.
מניחים כף משרה תבלינים על כל נתח דג ומגישים מייד.

B2