Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פישרמן תל אביב

פישרמן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בערב שבו ביקרנו כללה הנבחרת צלוחיות של סלט בורגול עם אוכמניות, איקרא לבנה ומתפצפת, חצילים בטחינה, סלט מטיאס שהציל את הכבוד האשכנזי שלנו, צזיקי מרענן, סלט סלק וסלט גזר פיקנטי... אדם בר, ארוחת דגים בפישרמן תל אביב

בעוונותינו, אנחנו גרים ברחוב קטן בקרבת שדרות רוטשילד בתל אביב. בכל פעם שהתקשורת עוסקת בבועה התל אביבית, בכל פעם שפוליטיקאי זניח רוצה לעשות כותרת ולהשתלח באוכלי הסושי - אנחנו לוקחים את זה באופן אישי. אז מה עם מרק רגל בכרם התימנים עולה יותר ממגש סושי בשדרות רוטשילד.

אבל ההשתלחויות הלו הזכירו לנו שעם כל מה שיש למתחם השדרה להציע (ובאמת שאפשר להעביר חיים שלמים בלי לצאת ממנו) – חמש איטלקיות, ארבע מסעדות בשרים, שלוש אסייתיות, שתי גלידריות ואחת יוגורטריה (פסח או לא פסח, אנחנו לא מערבים את אלוהים) – אין בשדרה מסעדת דגים! לכן שמחנו לשמוע על פישרמן – מסעדת הדגים החדשה שהתמקמה בבניין המקסים שבפינת הרצל, על המרפסת הנחשקת שאירחה בעבר את ה"גולדן בר" הזכור לטוב (ובעבר הממש רחוק – את פרונטו). שמחתנו גברה, כשהבנו שפישרמן הולכת על הקונספט המוכר והאהוב שבו במחיר המנה העיקרית מוגשות לשולחן שלל מנות פתיחה מעוררות תיאבון, קונספט שעבורו היה עלינו להרחיק עד היום לצפון בן יהודה או להדרים ליפו.

המרפסת הייתה קרירה משהו, אז נכנסנו פנימה כדי לגלות כמה חללים מובחנים מבחינת העיצוב והאווירה, כולל חדר פרטי. העיצוב משדר פשטות, מקום שקל להרגיש בו בבית. אריחי חרסינה לבנים, מוטיבים של גדרות ורשתות, גופי תאורה שנשלו מהטיטאניק, בקיצור – עיצוב שמכניס אותך לאווירה של ים. וים, כידוע, הוא מעורר התיאבון האולטימטיבי.

מנות הפתיחה של פישרמן כוללות בראש וראשונה לחם פראנה בעל ריח משכר. לחם פראנה הוא לחם מרוקני (מרוקו לחוף ימים תשכון, אם מישהו תהה לפשר הקשר), שייחודו בכך שהוא נאפה על חלוקי נחל. זוכרים איך נראית לחי של מישהו שנרדם על שמיכת פיקה? אז התחתית של הפראנה נראית כאילו הלחם נרדם על חלוקי נחל. את הפראנה אפשר לטבול בקערית שמן זית מתובל, והיא מהווה בת לוויה נפלאה למגוון המזטים המשתנים המוגשים לפתיחה. בערב שבו ביקרנו כללה הנבחרת צלוחיות של סלט בורגול עם אוכמניות, איקרא לבנה ומתפצפת, חצילים בטחינה, סלט מטיאס שהציל את הכבוד האשכנזי שלנו, צזיקי מרענן, סלט סלק וסלט גזר פיקנטי. אנחנו אהבנו במיוחד את החצילים, הבורגול, האיקרה והצזיקי. זהירות! – הסלטים ממכרים, והצוות הקשוב מזהה מרחוק צלוחית שעומדת להתרוקן, וממהר להחליף אותה בצלוחית מלאה. בהתלבטות שלנו בין בירה ליין, נפל הפור על הבירה, כמי שתהיה עזר כנגד הטעמים העוקצניים של המזטים.

תפריט העיקריות של פישרמן ענייני ולא מתחכם: מבחר הגון של דגים (בס, בורי, מוסר, לברק, לוקוס) ופירות ים (שרימפס, קלמארי, סרטנים), עשויים על הגריל, על הפלאנצ'ה או בתנור, עם תוספת של אורז לבן / צ'יפס / תפוחי אדמה במלח, לבחירה.

אנחנו בחרנו בפילה לוקוס עשוי בגריל, עסיסי בטעם של ים ולצדו צ'יפס, ובמיקס פירות ים בשום ושמן זית - מנה עשירה של שרימפס, קלמארי ודיונונים. אחרי סדרה של טעימות לסירוגין, החלטנו פה אחד שהלוקוס בפשטותו ובעסיסיותו הוא המנה המנצחת שלנו להערב.

לקינוח חלקנו מנה נפלאה של כנאפה. הכנאפה של פישרמן נטולת צבעי מאכל כתומים פלורוצנטיים, ותועפות של סירופ סוכר – מדובר בכנאפה מעודנת בטעמיה, שערות הקדאיף מתפצחות בפה, גבינת העזים בעלת מתיקות עדינה, ולפיסטוק יש טעם של פיסטוק (ולא של בוטנים עם צבע מאכל ירוק). שלא תבינו לא נכון – מי שמכור לכנאפה כמונו, אוכל בהנאה רבה גם את זו הטובעת בצבעי מאכל וסוכר, אבל יידע להעריך הערכה מיוחדת את הפנינה שהגישו לנו בפישרמן.