ברבהר, פינת אלוהים קטנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 ברבהר בנוייה מאבן מקומית וממוקמת במעין-טראסה שנבנתה לתוך החורש הטיבעי, ענפי קטלב, אורן, אלה. לא תמצאו בתפריט הברקות לשוניות, או קולינריות, בסגנון שני (אייל), אבל תמצאו בו את כל הנחוץ כדי להנות הנאה שלמה בפינת האלוהים הקטנה שמצאתם.


הקור חודר דרך מעיל העור ודרך חרכי הקסדה והלילה ללא ירח חשוך. האופנוע מטפס ועוקב אחרי פיתולי הכביש ההררי כשהפנס הקידמי שלו חושף חורשות עצי מחט משני צידי הכביש. לאחר כעשרים דקות של רכיבה בקור ובחשיכה, מתגלה בצד שמאל של הכביש כתם אור. אנחנו פונים למגרש החנייה, קושרים את האופנוע ונכנסים, מזמינים כוס משקה חם ונושמים לרווחה. הפתעה. השלט בעברית.
אם הלחות ממש הורגת אתכם ואתם זקוקים להפוגה מחום יולי-אוגוסט, חישבו פעמיים בטרם תפנו לסוכן הנסיעות שלכם, כי הקפיצה לבר-בהר, בערב קיץ מהביל היא הנסיעה הכי קצרה (והכי זולה) לחו''ל שביצעתם מימיכם. חו''ל על כביש 3866, בואכה מושב נס-הרים, רגע לפני שהוא מתחבר לכביש 375.

בר-בהר הוא קומפלקס שנבנה על ידי הקרן הקיימת לישראל בסמוך לנקודת הירידה לנחל קטלב, מסלול הליכה לא ארוך ומקסים המסתיים בתחנת הרכבת הישנה בנחל שורק. במבנה, מרכז מידע של הקק''ל, שירותים ומסעדה. עליה אנו מדברים.
המסעדה בנוייה מהאבן המקומית וממוקמת במעין-טראסה שנבנתה לתוך החורש הטיבעי, ענפי קטלב, אורן, אלה ושאר צמחי החורש הארץ ישראלי מציצים מסביב, נוף הרי ירושלים ניבט מבעד לענפים, עציצים פרחוניים מפוזרים ברחבה והכל אומר רוגע, שלווה ונועם. אין תחרות לקדוש-ברוך-הוא כשמדובר באדריכלות ועיצוב ...

במכרז של הקק''ל להפעלת המסעדה זכו לפני כחמש שנים מפעילים מקומיים הדרים ביישובי הסביבה שכל חפצם הוא להפעיל מקום יפה, לא המוני מדי, שיפעל בהרמוניה עם הטבע מסביב. גם התפריט הוא רגוע. לא תמצאו בתפריט הברקות לשוניות, או קולינריות, בסגנון שני (אייל), אבל תמצאו בו את כל הנחוץ כדי להנות הנאה שלמה בפינת האלוהים הקטנה שמצאתם. ראשונה למנות הבית המומלצות היא כמובן ארוחת הבקר המורכבת מהצלחת המרכזית ה''רגילה'' (ביצים, ירקות וכו') וסדרה של פנכות קטנטנות המכילות שלל מטעמים, כמו קוביות חצילים מטוגנות עם שבבי שום מפוזרים עליהן, ריבות שונות והכל, מתוצרת הבית, או הבית של אמא, או הדודה, או האחות ...

ביום הגשם הראשון של העונה (טוב, לא ממש גשם, יותר טפטוף מגשם) נקבעה לי פגישה בירושלים. סיפרתי במשרד שאני ממש חייב לצאת מוקדם ורכבתי בדרך הקיצור (תל אביב, קסטינה, צמת האלה, בר גיורה, עין כרם, ירושלים ...) כשהחניתי את האופנוע, טיפות הגשם עדיין נוצצות על המשקף, הייתי חייב משהו ביתי ומחמם לב וכרס. הזמנתי קציצות בשר. הוגשו לי כדורי בשר ברוטב עגבניות ולידם אורז, לכאורה, אין פשוט מזה ... אבל מהצלחת שהוגשה לי עלו אדים בעלי ניחוח משכר של קארי וקינמון והל והכל היה פשוט מושלם. הקרירות באוויר מול החום בצלחת, מה עוד צריך הבן אדם?
חושבים שוויתרתי על הלבנה למנה ראשונה? תשכחו מזה. ולא משום שכל כך רציתי לאכול דווקא לבנה (שהיא מצויינת כשלעצמה, רכה ונימוחה ולא חמוצה מדי, ועם שמן זית שנמזג בנדיבות ועם זעטר) אלא משום שהלבנה מגיעה עם הפיתות ובפיתות חשקתי. המדובר בוריאציה על נושא הפיתה התימנית, מטוגנת על פלטה והיא מעין פיתה דרוזית קלויה על סאג', אבל מותפחת. לא מוכר לי עוד מקום בו מוגשת כזו פיתה. לקינוח, אספרסו קצר ומצויין.

לכל אחד יש בר-בהר משלו. לטיילים, כנקודת מוצא לטיול רגלי מהנה וכנקודת סיום להרוות בה את צמאונם. לזוגות הרומנטיים, פינה מרוחקת בטבע להתייחד בה. לאופנוענים, נקודת סיום לרכיבה ספורטיבית מאתגרת בכביש נס הרים כדי להחליף רשמים עם החברים, אבל לכולם מחכה אותה חוויה נעימה וטעימה.
ראו הוזהרתם. בשישי שבת, בעיקר בימי הקיץ, בעיקר בשעות הבקר והצהריים, אבל לא רק, יש להזמין מקום מראש. כפיצוי, מוגשים בימים אלה, בנוסף על התפריט הרגיל, גם מיני חמין, ג'חנון וכיוצא בזה מיוחדים לשבת.
פארק עצמאות ארה''ב,
ליד נס הרים,
כביש 386,
טלפון: 02-5333889