Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> שחיתות פורים - מנות שלא סופרים להן קלוריות

שחיתות פורים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע? ככל הנראה בגלל הקלוריות. אבל פעם בשנה מותר: הנה לכם מנות שפעם בשנה, בפורים, שווה לשבור בשבילן את הדיאטה. מתי בפעם האחרונה אכלתם את השחיתות של שף שאול בן אדרת בקימל שנקראת פואה גרא?

הפואה גרא של קימל

שף שאול בן אדרת (קימל, קימל בגלבוע והתרנגול הכחול) מפורסם בזכות הרבה דברים, אחד מהם הוא מנת הפואה גרא – פטה כבדי אווז בריבת שומר וסירופ בלסמי. זוהי בהחלט מנה ששווה, ליום אחד, לעצום עיניים חזק-חזק ופשוט ליהנות מכל טעימה. רק לידיעה, בן אדרת מכין עוד כמה מטעמים עם כבד אווז: כבד אווז חם בפירות יער – פטל, אוכמניות ודובדבנים וגם פטריות ממולאות בכבד אווז, המבושלות ביין פורט, תאנים ושזיפים. זה יהיה טעים.

המתוקים של ביסטרו מימי

מימי (מיכל סיני סינילנקוף) הביאה לשוק מחנה יהודה את המטבח הצרפתי, וכאן היא מקבלת את פני האורחים במבטא צרפתי מתקתק. נכון, יש כאן תפריט של מאכלים מלוחים שכוללים קרוק מסייה, אומלטים, קרפים, מרק בצל וגראטין, והם מומלצים בכל יום בשנה. אבל התפריט המתוק הוא זה ששווה להיפרד בשבילו מהדיאטה ליום אחד: פונדו שוקולד שמוגש עם מבחר פירות טריים, עוגיות, נשיקות ומרשמלו, וגם מקארון XXL, שממולא בתפוחי עץ או בתותים, בהתאם לעונה, ומוגש עם כדור גלידה וקרם אנגלז. לא תתחרטו.

הטראפלס של טראפלס במנות

במצפה מנות שבגליל המערבי נמצאת הקונדיטוריה – בית קפה טראפלס. אם כבר הגעתם עד לפינת החמד הזו, מומלץ להתיישב לארוחת בוקר כפרית עשירה. ואם גם אתם מחפשים סיבה ליהנות משוקולד עד דלא ידע, הטראפלס של טראפלס הם התשובה בשבילכם – במגוון טעמים וציפויים. את הטראפלס, כמו את כל הקינוחים, מכינים כאן במקום משוקולד ומחומרי גלם מובחרים.

אזני המן של לחם ארטיזן

לחם ארטיזן מצטיינים בהכנת מאפים נהדרים בכל השנה, מכל הסוגים והמינים – שיפון, חיטה מלאה, לחם צימוקים ואגוזים, לחם בורדולייז ואחרים. סביב פורים עמלו כאן על הכנת חגיגה של אוזני המן בעבודת יד. הן עשויות מבצק פריך, עשיר ונימוח, וממולאות במילויים בטעם של פעם – פרג, שוקולד ותמרים, ובנוסף מוצעות כאן גם אוזני המן מבצק שמרים עשיר ועדין. ואם בכל זאת אתם בוחרים להמשיך ולספור קלוריות גם בפורים – לשמחתכם תמצאו אוזני המן ללא תוספת סוכר ובמילוי פרג.

פורים שמח!