מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על ייננית ויינות חדשים

ייננית ויינות חדשים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי על ייננית אחת ויינות חדשים רבים בארצנו. מעמק האלה שמחליף פנים דרך בנימינה ורמת הגולן ועד ליקב פסגות. ואנקדוטה ארכיאולוגית: מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול שנמצא בעת חפירת מערה ליישון יין. שתו ותיהנו

יקב עמק האלה

יקב עמק האלה מייצר יינות איכות כבר עשור. על המלאכה ניצח עד לאחרונה היינן הראשי של היקב דורון רב-הון, שקבע קו ייני איכותי ומובחן, וכעת מחליף היקב פנים. את מקומו של רב-הון תיקח מעתה לין גולד, ייננית צעירה ומבטיחה, בעלת ניסיון בעשיית יין באוסטרליה וגם בארץ - ביקב תבור. כסטודנטית שמצאה עבודה חלקית ביקב תבור נדבקה גולד בחיידק היין והחליטה ללמוד יינות בחו"ל, לאחר מכן עברה כמה שנים מפרכות של עשיית שני בצירים בשנה: האחד בארץ כעוזרת ליינן הראשי של תבור והשני באוסטרליה, וכעת היא משתקעת ביקב עמק האלה ואת פירות עשייתה נטעם בשנים הקרובות.

יין בחתימת יד

כמחווה לרב-הון הוציאו ביקב יין במהדורה מיוחדת, פרסונל 2008, מעשה ידיו של דורון, שחתימת ידו מופיעה על התווית. מלבד הסיפור והייחודיות, מדובר באחד היינות הטובים ביותר שטעמתי בשנה האחרונה. זהו בלנד של סירה וקברנה סוביניון שיושן במשך 18 חודשים בחביות עץ. ליין סיומת ארוכה נפלאה ומתובלת לצד חמיצות רעננה, מה שהופך אותו למאוזן, אלגנטי ומעניין, מהסוג שכמעט לא פוגשים בשוק המקומי. נראה שהיין הצליח לזקק את האיכות המיוחדת של עשייתו של דורון שהתבטאה בכל יינות היקב.

בין השאר מוכרים כעת ביקב גם יין נוסטלגי, מהשנים הראשונות של דורון ביקב - מרלו 2004. זהו יין מאוזן וטוב ששנות ההתיישנות שלו ביקב ריככו אותו, אך טעמי הפרי שלו עדיין בשיאם, והוא מספק חווית שתייה נהדרת. אפשר להודות לדורון על שנים של עשייה נהדרת ולקוות שהוא יפציע בקרוב ביקב חדש.

סדרת הרזרב של בנימינה

סדרת הרזרב של בנימינה הולכת ומתגלה בשנים האחרונות כאחת הסדרות שמצליחה לתת איכות נהדרת בתמורה למחיר. כעת משיקים ביקב את המרלו והשיראז 2008 ולצדם יין לבן - הגוורצטרמינר 2011. לעת עתה טעמתי רק את השיראז והוא לטעמי נהדר, אחד הטובים שיש בגזרת המחיר של מתחת לתשעים שקלים. כמקובל בעמק הרון בצרפת גם בבנימינה הוסיפו מעט ויונייה (2%) והתוצאה היא יין טוב ולא בומבסטי שמפגין טעמים וארומות של פרי שחור בשל, עשבי תיבול וסיומת ארוכה ונעימה. זהו יין שכיף לשתות עם אוכל או בפני עצמו, נהדר ומומלץ מאד. הגוורצטרמינר של בנימינה הוא יין לבן חצי יבש. לקראת סוף התסיסה של עסיס הענבים הוא קורר לאפס מעלות כדי לשמור על המתיקות הטבעית של הענבים.

הגוורצטרמינר של רמת הגולן

גוורצטרמינר נוסף שיצא לשוק לאחרונה הוא הגוורצטרמינר 2011 מסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן. גם הוא יין לבן חצי יבש המיוצר מ-100% ענבי גוורצטרמינר, לדעתי יינות אלו מתאימים במיוחד כאפריטיף להתחלת ארוחה חגיגית. יש להם מתקתקות וחמיצות מרעננת שמתאים מאד לפתוח אתה את הארוחה.

קברנה סוביניון של יקב פסגות

ואחרון חביב - יקב פסגות הוציא לאחרונה את יין הדגל שלו, קברנה סוביניון 2009 מכרם יחידני פסגות. כל היינות האדומים של היקב מיושנים כשניים עשר חודשים בחביות עץ, וגם הכרם היחידני מיושן משך זמן דומה: 13 חודשים. "פסגות קברנה סוביניון 2009" מכרם יחידני מופיע עם תווית חדשה שעל גביה הטביעו שחזור של מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול (66-73 לספירה), שנתגלה במהלך חפירת המערה שבה מיושנים יינות היקב. מצדו האחד של המטבע עלה גפן והכתובת "חרות ציון" ומצדו האחר אמפורה – כלי עתיק לאחסון יין והכתובת "שנת שתיים למרד". היקב משלב מרכז מבקרים אזורי יפהפה והוא מתאים מאד לביקור - הן של אוהבי יין והן של משפחות שייהנו ממופע אור-קולי משוכלל על ההיסטוריה האזורית ועל גידול היין בעת העתיקה. שווה ביקור ואף טעימה ביקב שליד הכרם. שתו, טיילו ותיהנו.