Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> כתבה על שף ירון וינקלר למסעדת אלגרה עין כרם

ירון וינקלר לאלגרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לקחנו את השף ירון וינקלר ממסעדת אלגרה בעין כרם לשיחה צפופה על החיים, על העבודה, על שוק מחנה יהודה בירושלים ועל ממתקים לשבת. בסוף קיבלנו מתכון לגספצ'ו סלק ועגבניות, ולשמחתכם הסכמנו לפרסם אותו כאן. שיהיה בתיאבון

תעודת זהות:

שם: ירון וינקלר
גיל: 38
אזור חיוג: עין כרם, ירושלים
מסעדה: אלגרה, המסעדה של מלון הבוטיק.

קורות חיים:

השכלה: תוך כדי עבודה במסעדות בארץ: "תפוח הזהב", "רפאל" וב"ארכדיה" יותר מכולן.

סגנון בישול: מקומי, עונתי ואישי.

עבודות קודמות: "תפוח הזהב", "רפאל" וב"ארכדיה" יותר מכולן.

זיכרון האוכל שלי: בילדותי אבא נהג לקנות לנו "ממתקים לשבת" - שוקולדים וסוכריות. ביום חמישי אחד, כשאחי ואני חזרנו מבית הספר, כל כך חמדנו את השוקולדים, שהחלטנו לביים פריצה לבית. ביימנו פריצה מקצועית, כולל שבירת המנעול, שימוש בגרביים למניעת טביעות אצבעות וכמובן מהפך כללי של כל הבית. כל זה כדי להעלים את הממתקים לשבת.

אם לא היית שף הייתי: מעצב נעליים.

המנה האהובה עליי: כרוב ממולא.

חומרי הגלם שלי: דגים לבנים, טלה מקומי וארטישוק.

לעולם לא אבשל: חמור או סוס.

מנת הדגל שלי: צלעות טלה ממולאות בתפוחי אדמה וטימין בר.

המסעדה האהובה עליי: "ארכדיה" יותר מכולן.

מקור ההשראה שלי: אזור עין כרם וירושלים, אזור מגוריי, שוק מחנה יהודה ושוק העיר העתיקה. וגם אמנות מתקופות שונות.

חלומות: בלי סוף.

מתכון לגספצ'ו סלק ועגבניות של השף ירון וינקלר

מרכיבים:
• 3 עגבניות חלולות וקלופות- בקוביות.
• 2 סלק מבושל- קלוף בקוביות.
• מיץ מחצי לימון
• 2 שיני שום
• מלח אטלנטי
• פלפל שחור גרוס
• 1 כף שמן זית

לצלחות:
• מעט שמן שקדים
• כף שקדים פרוסים קלויים
• כף עירית קצוצה

לטחון את כל החומרים בבלנדר מלבד שמן הזית, שאותו מוסיפים בהדרגה. לצנן ולהגיש בספלים קטנים.

לקישוט: טפטוף שמן שקדים "פרוסים קלויים" ועירית.