Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת שלו ביער בקריית טבעון

שלו ביער


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עוזי בשן יושב ליד הקמין במסעדת שלו ביער שבקריית טבעון וטועם מנות מן המטבח הצרפתי דוגמת פטה כבד עטוף שוקולד לבן על צ'אטני פסיפלורה. עכשיו קל לו להבטיח שיחזור בט"ו בשבט, אז יוצע כאן תפריט מיוחד במחיר 79-109 ₪

קשה לי בחורף. הימים קצרים, הלילות ארוכים, ואני בקושי יוצא מהבית. כשסוף-סוף החלטתי לא להיכנע לתסכול שבמאבק בין שמיכת הפוך לעולם שבחוץ, הודעתי לאשתי שאנחנו יוצאים, מה שהיה מאבק מתסכל בפני עצמו. בתום מסע שכנועים התחלנו לחפש מסעדה. רק שבעוד שהיא הציעה שנצא למקום עם נוף פסטורלי, כל מה שאני חשבתי עליו היה החושך ששורר בחוץ. למוד מאבקים, החלטתי לא להתווכח וכך מצאנו את שלו ביער.

לא רחוק מהבית, בקריית טבעון, שלו ביער משתבחת כבר שנים. הנהלת המסעדה מקפידה לשמור על רמה גבוהה של תודעת שירות ועל מנות ייחודיות, מיוחדות ואיכותיות. הכניסה למסעדה מקרינה נעימות וחום, קמין עם גזעי עץ ניצבים במרכז, וסביבם, כמו סביב מדורת שבט, שולחנות עם כסאות עתיקים. עכשיו כשאשתי התרשמה, אני התרציתי ופניתי להתמקד באוכל.

המארחת של שלו ביער ליוותה אותנו אל השולחן שלנו והציעה את תפריט החורף של המסעדה. שיטת הבישול היא צרפתית, אם כי המגוון רחב ואינו מתמקד בז'אנר זה בלבד. התפריט מציע גם ארוחות עסקיות שכוללות מנה ראשונה ועיקרית. בשונה מארוחות עסקיות מסורתיות, המוגשות בשעות הצהריים וכוללות מספר מנות מצומצם מהתפריט, כאן מציעים אותן בשעות הערב, נכללות בהן כל המנות בתפריט וגם המחירים מפתיעים (69-119 ₪).

מתוך התפריט העשיר והמיוחד, משכה מנה אחת את תשומת לבי - פטה כבד עטוף שוקולד לבן על צ'אטני פסיפלורה. מיהרתי להזמין אותה, בעוד שרעייתי בצד השני הזמינה בשר טלה עטוף שערות קדאיף שהוגש לצד סלט עדשים קר עם צ'יפס סלק ונענע. שתיהן הוגשו במהירות. כך גיליתי ששוקולד לבן ופטה כבד אינם זרים כלל זה לזה, ומי שנתנה את הטוויסט הייתה הפסיפלורה, שעשתה זאת בכבוד ראוי להערצה. בצד השני אשתי התרשמה מהעיצוב של הטלה בקדאיף, וגם מעסיסיותו.

עכשיו משנמלא לבנו אושר, פנינו להזמנת מנות נוספות. בשבילי - שוקיים מעושנות בתוספת ירקות שורש ובשביל רעייתי - נתח קצבים על מצע ניוקי תוצרת הבית, על בסיס רוטב שמנת חמאה וחלמון מפתיע, שהציץ מתוך קליפת מחצית הביצה. שתי אלו לא נפלו מהמנות הראשונות, ובתומן הבנתי שהאושר לא נמצא במרחקים כי אם בקיבתנו פנימה.

לא ויתרנו על הקינוח. ביקשנו מהמארחת שתפתיע אותנו, והיא לא אכזבה, כששבה עם פרפה חלבה-סילאן על ריבת דלעת נדירה. ביציאה משלו ביער הבחנו בשלט המעדכן על חגיגת ט"ו בשבט במסעדה, שתיערך בתאריכים 5-15 בפברואר ותכלול תפריט מיוחד במחיר 79-109 ₪, במסגרת פסטיבל טעמים בעמק. אין לי ספק שגם אנחנו נהיה שם.