Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על בית הקפה קדוש בירושלים

קדוש בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"זהו טוסט-קרואסון קראנצ'י ממולא בסלמון מעושן, ומעליו שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז קרמי, שהועשר באניס ובפרג..." יונתן שטרנברג כבר היה בבית הקפה קדוש בירושלים כבר עשר פעמים בשנה האחרונה, והוא תמיד יוצא מרוצה

כשאני מבקר במסעדה, אני שוקל הרבה משתנים. הראשונים שצצים לעין הם העיצוב והאווירה, אחריהם מגוון וסגנון המנות בתפריט ולבסוף איכות האוכל והשתייה, והשירות - כמובן. פרמטר חשוב לא פחות בעיניי מאלו שנמצאים לפניו ברשימה הוא היציבות. מסעדה ושף טובים, שמפגינים איכות ויציבות, גורמים לי לפתח ציפיות לקראת הביקור הבא.

קדוש בירושלים, שמקבלת ציון גבוה בכל אלו, בהחלט נכנסת גם לקטגוריה האחרונה, עם הפגנת יצירתיות ויציבות במהלך שנים רבות. בשנה האחרונה הייתי אצל קדוש בערך עשר פעמים, בחלקן רק לקחתי קפה ובריוש, באחרות ישבתי על בירה או שאכלתי ארוחה מלאה, ותמיד יצאתי מרוצה.

קדוש הוקם ברחוב שלומציון המלכה בשנת 1967. מאז הוא רכש לעצמו מוניטין של אחד מבתי הקפה המובילים במרכז ירושלים. כבר עברו ארבעים וחמש שנים, וקדוש הוא עדיין עסק משפחתי, שמנוהל על ידי איציק, בנו של המייסד מאיר קדוש, ואשתו קרן. אחרי שאיציק סיים ללמוד אצל הקונדיטורים המובילים, הוא וקרן שיפצו את המקום ואת התפריט, תוך הסתמכות על מתכונים מסורתיים והוספת מבחר גדול של מנות.

היום קדוש מגיש מגוון די רחב של מאפים מלוחים ומתוקים, ארוחות בוקר מפנקות, מנות פסטה בהכנה ביתית, דגים, סלטים, מרקים וכריכים – חלק מאלו נקראים על שמם של הלקוחות הקבועים של קדוש, שמגיעים כל בוקר באותה השעה. קחו את מולי – טונה מעושנת, טחינה ירוקה, פלפלים קלויים ולימונים כבושים או את ויטלי – מוצרלה, פסטו, עגבניות שרי, בצל ועלים ירוקים.

אנחנו הגענו ביום חמישי בשעה 19:00, והמקום היה די מלא, לא עניין מובן מאליו בערב ירושלמי קר. התחלנו עם פריט מפתה מתפריט ארוחת הבוקר (שמוגש לאורך כל היום) – סלמון מעושן ופריך. זהו טוסט-קרואסון קראנצ'י ממולא בסלמון מעושן, ומעליו שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז קרמי, שהועשר באניס ובפרג. הקרואסון מוגש עם סלט ירוק ומשקה קר או חם, וזו מנה מאד טעימה, דרך מעולה להתחיל את סוף היום.

הבחנתי בסעיף חדש בתפריט של קדוש, שכולל חביתות משודרגות ושאר מנות עם ביצים שניתן להוסיף לארוחת הבוקר, הביצים העלומות עם התרד המוקפץ הן מאד פופולריות. נהניתי גם מביצת העין שהוגשה על רושטי קלאסי – פשטידה גדולה בסגנון לטקה מהמטבח השוויצרי. אחרי אלו הגיע הקלנלוני א-לה-קדוש, מכוסים רוטב בשמל עשיר – שלושה צינורות קטנים של פסטה שהוכנה במקום מולאו בתערובת גבינות ופטריות וקיבלו נגיעה של שמן כמהין. קצת כבד אבל מאד מאד טעים. עוד אחת ממנות הפסטה האהובות עליי אצל קדוש הוא הטורטליני חציל המעושן, שבהחלט שווה לנסות אותו.

ועכשיו הגיע הזמן לאספרסו כפול עם אחד הבריושים המפורסמים של קדוש ואולי גם עוגת גבינה אפויה בציפוי שוקולד לבן ואוכמניות. המלצרית אמרה שהיא בדיוק יצאה מהתנור, והיא באמת נראתה נהדר וגם היה לה טעם מעולה – לא מתוק מדי ובכל זאת עשיר ומענג.

שוב, קדוש הוכיח שהוא לא רק מדבר אלא גם עושה. ניפגש בקרוב.