Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לסילבסטר
גליאנו פירנצה בגליל

מתכונים לסילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כשאת שותה, מה את אוכלת? מסעדות ושפים מציעים לכם מתכונים לסילבסטר: מנות שתוכלו להציע לחברים במסיבה, ליד האלכוהול. ולא שכחנו את ההנגאובר שיתקוף אתכם ביום ראשון – הנה הם מציעים כמה מתכונים להתמודדות קלה

נשנושי אלכוהול מעולים ליד הקאווה, היין, הלמברוסקו, השמפניה, הוויסקי והבירה קרפצ'יו עגבניות פרובנסל של השף יואב בלימן למסעדת פרידה קאלו מרכיבים ל-4 מנות: 10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים; 4 שיני שום, קלופות ופרוסות; 2 ענפי טימין; 2 כפות סוכר חום; 2 כפות מלח גס; 1 כף פלפל שחור; 150 מל' שמן זית; 200 גר' לבנה עיזים/ לבנה אחרת; 100 גר' קרוטונים; חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול. אופן ההכנה: מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפייה, כשהעור שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ-100 מ"ל שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות לכ-3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן. לאחר שהעגבניות מגיעות לטמפרטורת חדר מכינים מהן קרפצ'יו – באמצעות פריסה בעזרת סכין - או מסדרים אותן בין שני ניירות אפייה ודופקים בעזרת פטיש שניצלים. את הקרפצ'יו מסדרים על צלחת. בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו, מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית. קרפצ'יו דג ים עם ארטישוק ויוגורט של השף שרון כהן למסעדת שילה מרכיבים ל-4 מנות: 400 גרם דג ים טרי פרוס דק מאד; 4 עגבניות מיובשות מושרות בשמן, חתוכות לרצועות; 12 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים; 4 ארטישוקי אלה רומנה מחולקים לשלושה חלקים; 12 פרוסות דקות של פלפל צ'ילי אדום; 20 עלי זעתר טרי; 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים; 12 כפיות של יוגורט בפאלו; 2 כפיות גרידת לימון; 2 כפיות מיץ לימון; 8 כפות שמן זית. אופן ההכנה: מסדרים את פרוסות הדג הדקות על הצלחת צמודות זו לזו. זורים מלח, מניחים הפיזור- עגבניות, זיתי קלמטה ויוגורט. לפני צירוף הארטישוקים רצוי לחרוך אותם כמה שניות (במסעדה משתמשים בברנר). מנחים את הארטישוקים על גבי הדג, מטפטפים מעט שמן על הארטישוקים, מתבלים בשמן זית ובמיץ לימון, מניחים את עלי הזעתר, פרוסות הצ'ילי וגרידת הלימון. ניתן להוסיף בהגשה מעט עלי רשאד. קלמארי על הפלאנצ'ה עם סלט חמים של פול ירוק וטחינה של השף מיכאל גרטופסקי לסושיאל קלאב מרכיבים: 100 גרם קלמארי טרי חתוך לרצועות עבות; 50 גרם פול ירוק חלוט וקלוף; 20 גרם בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות; כפית שטוחה של שום כתוש; 1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגירים; 3 כפות שמן זית; כף מיץ לימון; 2 כפות טחינה מאיכות טובה; חופן פטרוזילה קצוצה אופן ההכנה: מחממים כף שמן זית במחבת (עדיף מחורצת); מוסיפים את הקלמארי וצורבים אותו; במקביל, בקלחת קטנה מחממים על אש נמוכה את הפול, הבצל, השום, החרדל, שמן הזית והלימון; כשהקלמארי מוכנים מוסיפים אותם לקלחת, יחד עם הפטרוזיליה ומערבבים; טועמים ומתקנים תיבול. הגשה: בתחתית צלחת עמוקה מניחים את הטחינה, ומעליה את "סלט" הקלמארי והפול . מעטרים עם שמן זית. ומה קורה בבוקר שאחרי? מה אפשר לאכול כדי להעביר את החמרמורת? אם שואלים את החברים בסושיאל קלאב, קודם כל שותים עוד קצת אלכוהול, להלן: קוקטייל wild berry מאת מוש בודניק לסושיאל קלאב מרכיבים:40 מל' ג'ין; 20 מל' מיץ לימון; 30 מל' סירופ וניל; 2 תותי שדה; קאווה. בתוך שייקר כותשים את התותים, מוסיפים את הג'ין, מיץ הלימון הטרי וסירופ הווניל ומשקשקים עם קרח. מעבירים לכוס מרטיני קרה לאחר סינון כפול וסוגרים את הכוס עם קאווה משובחת. יושבים על הספה, מחזיקים את הראש, ושותים לאט. ואולי מרק הטורטייה של מקסיקנה יעזור לכם להרגיש יותר טוב כשתקומו בצהרי יום ראשון עם כאב ראש שלא ברא השטן מרכיבים ל-4 מנות: 50 מל' שמן; 1 בצל לבן קצוץ דק; 2 יחידות גזר חתוך לקוביות קטנות; 1 עגבנייה קצוצה דק; רבע צרור כוסברה קצוצה; חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות; 2 שיני שום קצוצות; חצי פלפל חלפניו / ירוק חריף קצוץ; 100 גר' חזה עוף מבושל קצוץ; כף קמח תירס (או חיטה אם אין); כף מלח; רבע כף פלפל שחור; רבע כף כמון; 1 ליטר מים; חצי אבוקדו חתוך לקוביות קטנות; 4 טורטיות תירס חתוכות לרצועות דקות ומטוגנות (אפשר גם נאצ'וס); 200 גר' גבינת צ'דר מגורדת. אופן ההכנה: מטגנים את הבצל, השום והגזר יחד במשך כמה דקות, מוסיפים את הפלפלים והעגבניות ומבשלים עוד כ-5 דקות. מוסיפים את התבלינים, הכוסברה והקמח ומערבבים היטב, כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. בהגשה: מוסיפים לקערת המרק את רצועות הטורטייה המטוגנות ואת העוף הקצוץ. מגישים בצד את קוביות האבוקדו וגבינת הצ'דר. אוכלים קצת וחוזרים לישון. לספיגת האלכוהול: כבדי עוף צרובים עם טחינה וסלסת חמוציות של השף צדוק לביא למסעדת SALT מרכיבים ל-4 מנות: 250 גרם כבדי עוף נקיים; טחינה גולמית; מעט מיץ לימון; מלח. לסלסת חמוציות: 3 כפות חמוציות מיובשות קצוצות; 1 כף צנוברים קלויים; 1 כף בלסמי מצומצם; 2 כפות שמן זית; 2 כפות פטרוזיליה קצוצה; מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי הסלסה, ומניחים בצד. הטחינה: מערבבים טחינה גולמית, מעט מים מעט מיץ לימון ומלח, עד לקבלת טחינה קרמית ולא נוזלית מידי. צורבים את הכבדים על מחבת עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, עד לדרגת העשייה הרצויה (מומלץ מידיום). על צלחת מסדרים טחינה, מעליה מסדרים את הכבדים ומעליהם את סלסת החמוציות. הרעיון של ברוהאוס רמת הגולן: פרצל קורנביף ברוהאוס הגולן, המבשלה שמייצרת לכם את בירות הבוטיק בזלת, ממליצה לאכול אחרי לילה של שכרות פרצל קורנביף לספיגת האלכוהול. זה מאד פשוט: קחו בייגל (ועדיף שיהיה בווארי, כמו שמגישים אותו במקור), הניחו בתוכו נתחי קורנביף, רוטב ברביקיו, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ. כל השומן הזה יוכל לספוג חלק מהאלכוהול בוורידים גם למחרת. ועוד קצת שמן, לזכר חנוכה ולפוסט-סילבסטר: שניצלוני חלומי ורוטב סלסת עגבניות של דיוויד לי למסעדת אוונגרד מרכיבים: בלוק גבינת חלומי חתוך לאצבעות; 2 ביצים טרופות; 1 כוס פירורי לחם זהב; 1 כפית אורגנו יבש קצוץ; 2 כפות מלח; 1/4 כפית פלפל שחור גרוס; 1 כוס סלסת עגבניות להגשה; שמן עמוק לטיגון אופן ההכנה: מקמחים את אצבעות החלומי ומניחים בצד; מתבלים את הביצים במלח ובפלפל. לפרורי הלחם מוסיפים את האורגנו ומערבבים גם כן. מתחילים את תהליך ציפוי האצבעות, כשמתחילים בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם. מחממים שמן בסיר ומטגנים את האצבעות עד להשחמה ומגישים מיד לצד צלוחית עם סלסה עגבניות. ושתהיה לנו שנה אזרחית שמחה עם הרבה-הרבה אלכוהול
אירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדריןבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה