Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על פאפאגאיו פריים הרצליה

פאפאגאיו הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד..." שפרה צח, פאפאגאיו הרצליה

יסלחו לי כל הצמחונים, כולל הבת הפרטית שלי. יסלחו לי כל אלו שהמציאו את המושג "ארוחת בנות", המבוסס על ההנחה שאנחנו ניזונות מעלים וירקות. אני, גבירותיי ורבותיי, אוהבת בשר. והרבה. ושיהיה עשוי כמו שצריך, תודה.

טוב שבפאפאגאיו פריים הכשרה שבהרצליה מבינים אנשים כמוני. כל מה שצריך הוא להתיישב על מרפסת העץ רחבת הידיים, הצופה אל יער התרנים שבמרינה, להתרווח לאחור ולתת לגריל-מן לעשות את העבודה. אפשר להתמקד במנות נבחרות מהתפריט, אבל הכיף האמתי הוא הארוחות המשותפות, שמאפשרות לכם לקחת את הזמן וליהנות מכמה סוגים של בשר, במקום להצטמצם רק למנה מסוימת.

הארוחות המשותפות מוצעות בפאפאגאיו בשני פורמטים: האחד הוא מה שמכונה "הארוחה הברזילאית" – ארוחה ששואבת את השראתה מהפולקלור של חוות הקפה, שם היו מתכנסים העובדים בסיום הקטיף וצולים לעצמם נתחים מהבקר והעופות הגדלים בחווה. הארוחה הברזילאית של פאפאגאיו מיועדת לישיבה בניחותא עם המשפחה או החברים, כשאל השולחן זורמים כל העת שיפודים ועליהם כל סוגי הבשרים - סינטה, פרנגו ,אנטרקוט, קבב, כנפי עוף, צ'וריסוס ופרגיות. הגרסה המקוצרת לעניין מכונה ג'ונטוס, שפירושה "ביחד" בפורטוגזית, והיא מביאה אל שולחנכם פלטה לוהטת עם ארבעה סוגי בשר, לפי טעמכם ויכולת הקיבולת שלכם, מ-850 גרם ועד קילו שלם של בשרים (כן, מתאים לנו).

בהתחשב בכמות הנכבדה של הבשר הצפויה לנו ויתרנו מראש על מנות ראשונות, שגם הן על טהרת הבשר. הכוונה המקורית שלנו הייתה גם להתעלם מהלחם והמטבלים שהוגשו לשולחן, אבל לא יכולנו להתאפק. וכך העברנו את ההמתנה לבשר שאו-טו-טו יגיע תוך לגימת יין אדום משובח ונשנוש של לחם הבית החמים והטעים, תוך שאנחנו סוקרים את המראה המעודכן והסטייליסטי של פאפאגאיו הרצליה.

והנה מגיע הג'ונטוס שלנו, חלומו של כל קרניבור: על פלטת ברזל לוהטת רוחשים להם בצוותא קציצות קבב, נתחי פרגיות, נתח סינטה עבה ובשרני ואנטרקוט אדיר ממדים, עשויים מדיום-רייר לבקשתנו, בהתחשב בכך שתהליך העשייה שלהם עוד ממשיך על הפלטה. יחד אתם מוגש קלמר רטבים ובו צ'ימיצ'ורי, חרדל ורוטב חריף וגם סלט ירקות רענן קצוץ דק ופלחי פוטטוס מתובלים.

אנחנו מתחילים בעדינות עם טעימה מהקבבים – אווריריים וקפיציים כמו שאנחנו אוהבים, עשויים תערובת של בשר בקר קצוץ גס ושומן טלה שמעניק להם תוספת טעם. אחר כך עוברים לדגום את סטייק הפרגיות, שהושרה במרינדה פיקנטית של חרדל, סויה, צ'ילי וג'ינג'ר. במקביל, כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד. היי, תשאיר גם לי, אמרנו שהקונספט זה לחלוק, לא?! אז חלקנו, באמת, והפתענו אפילו את עצמנו כשהצלחנו לחסל את כל המנה בלי קושי. ואפילו עוד היה לנו מקום לפאדג' שוקולד ולפאי תפוחים לקינוח. ככה זה כשנהנים.