Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על פרויקט פיצת שף של מסעדת גוסטו תל אביב

כמה גוסטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ויחד אתם מציגה תפריט פיצות ייחודי, שמבוסס על הבצק ועל רוטב העגבניות המהולל של גוסטו בשילוב תערובת גבינות מיוחדת של מחלבות גד ופרשנות אישית..." שירלי רחמים משתתפת בפרויקט "פיצת שף" של מסעדת גוסטו ומחלבות גד בתל אביב

זו לא הייתה המשימה הכי קשה בעולם, לשכנע את החבר לסיים את היום בגוסטו. למעשה הספיק אזכור חטוף של המילה "פיצה" כדי שהוא יעשה קולות של גרפילד. אך כפי שאמרו לפניי, הפיצה של גוסטו היא לא סתם פיצה. גוסטו המסעדה אמנם שוכנת היום בפינת הרחובות פרישמן ושדרות חן במרכז תל אביב, אבל הסיפור שלה מתחיל בפיצרייה שכונתית קטנה ואינטימית בשדרות יהודית. הביקורות הטובות שליטפו את הפיצה המושלמת (שעוד הלכה והשתבחה עם השנים) הובילו להחלטה שחייבים לפתוח מסעדה. והיום היא אכן מציגה תפריט שכולל מנות פתיחה, סלטים, פסטות, קלצונה ופיצות גורמה.

רגע לפני שניסינו לבחור, היה ברור שמתחילים באלכוהול, מהסוג שישיל מעלינו את תלאות היום. סנגרייה אדומה לוהטת ומתקתקה הגיעה אל השולחן. אחוזי האלכוהול אינם גבוהים, אבל המתיקות גורמת לי לשתות עוד ועוד, מה שעושה את העבודה.

ואז בחרנו שתי מנות ראשונות. הראשונה - אינבולטיני חצילים - רולים של פרוסות חציל ממולאים בגבינת עזים ובעשבי תיבול. ארבעת המופלאים נאפו בתנור והוגשו עם רוטב עגבניות, בזיליקום ופרמזן, ויצרו יחד תענוג לחיך עם רוטב מעולה, וכל זה הולך תמורת 39 ₪. יחד אתם לקחנו את מנת הברזאולה - פרוסות דקות של סינטה כבושה במלח ותבלינים. הן טבלו ברוטב עגבניות חריף במקצת והוגשו עם טוסטונים בצד, וזו הייתה מנה נהדרת לא פחות, שעולה 42 ₪.

אחרי הופעת החימום, הגענו למופע האמתי של הערב - פיצת שף

גוסטו ומחלבות גד מגייסות לפרויקט "פיצת שף" את החברים - השפים המובילים בישראל - ויחד אתם מציגות תפריט פיצות ייחודי, שמבוסס על הבצק ועל רוטב העגבניות המהולל של גוסטו בשילוב תערובת גבינות מיוחדת של מחלבות גד ופרשנות אישית של החבורה המתארחת. השפים של גוסטו, מאיה לביא ויוסי דולי, מצטרפים לחבורת המיטב, ועשרה אחוזים מהמכירות בפרויקט מועברים כתרומה לעמותת עלם לנוער במצבי סיכון.

כל חמש הפיצות נראו מופלאות. שף אביב משה מציע פיצה פונדו בוואריין בלו עם נגיעות ריקוטה ותערובות פיצוחים קלויים, שף אסף גרניט מכין פיצת חמשוקה עם תערובת של טחינה עם יוגורט, פסטו, עריסה ולימון כבוש, ויש עוד הרבה.

בסוף החלטנו להיות טרנדיים ובחרנו בפיצת "המעושרות" של עומר מילר מחדר האוכל: על גבי בצק פיצה ייחודי של גוסטו נמרח ממרח פטריות כמהין לבנות ותערובת הגבינות המיוחדת של גד, בתוספת רבעי ארטישוק יהודי בטימין. מעל הפיצה הונחו בעדינות עלי בזיליקום טריים, טבעות פלפל צ'ילי אדום חריף, שבבי פרמז'ן וטאץ' אחרון של שמן זית איכותי עם מעט ממרח פטריות כמהין שחורות ונגיעות ריקוטה פרסקה של גד. היא אכן הייתה עשירה, וגם בסיס הבצק שלה היה מעולה - פריך וקליל. תערובת הגבינות הייתה ייחודית ומרעננת, ולפיכך גם החיסול המהיר.

אז בחרנו עוד אחת, אולי לא רק בגלל התרומה, והיא הייתה, כמובן, יצירתית לא פחות. השף ארז קומורובסקי מלחם ארז קרא לה "פיצת לחמעג'ון": פיצה גוסטו קלאסית, שעליה הונחה שכבת עלי תרד חלוטים, בשר טלה צעיר, קצוץ ומתובל בתערובת בהרט. עוד נכנסו לשם נגיעה של בצל לבן, נענע קצוצה, צנוברים קלויים ומעל גבינת פקורינו כבשים של גד. עם הבשר הרך והמתובל היטב, הפיצה קיבלה טעם מעודן.

עיון נוסף בתפריט הפיצות גילה לנו עולם סודי של מטעמים ייחודיים כמו פיצה צ'וריסוס קולורדו חריפה, פיצה עם אגסים וגבינת גורגונזולה ואפילו פיצה של אנשובי כבוש עם אפונה, וזה רק חלק קטן מהמבחר. נינוחים התענגנו על ארבעה כדורי ריקוטה פרסקה מטוגנים בעלי מרקם וטעם מתקתק, רך ומלטף (38 ₪).

פרויקט פיצת שף של גוסטו ומחלבות גד יימשך לאורך דצמבר, ובמסגרתו יהיה מחיר הפיצות 89 ₪