Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על מסעדות שמשתתפות בפסטיבל חמשושלים 2011

חמשושלים 2011


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פסטיבל חמשושלים בעיצומו. עד סוף חודש דצמבר יימשכו אירועי התרבות והאמנות בעיר, הסיורים המודרכים יפעלו בכל הכוח, המוזיאונים ישאירו את שעריהם פתוחים גם בשעות הערב המאוחרות, ולכם יהיו המון הזדמנויות לאכול במסעדות

קפה פרדיסו ברחוב קרן היסוד

זהו לא סתם בית קפה אלא מסעדה משובחת שמגישה מנות המשלבות את טעמי מזרח ומערב העיר, ולצדן מחווה לשורשים הרומניים של הבעלים בדמות צ'ורבה, ממליגה וקבב. במסגרת חמשושלים מציעה קפה פרדיסו תפריטים מיוחדים ב-78/118 ₪, הכוללים מנות כמו שוק אווז וירך אפויים על שורשים לבנים עם תרד רענן; קלמארי תאי-רומני; וקוט דה ביף. בנוסף הכינה קפה פרדיסו פרשנות משלה למנה ירושלמית חורפית – קדירת קורקבני עוף בבישול צפון-תאילנדי ירושלמי, המוגשת תמורת 25 ₪.

קולוני בדרך בית לחם

קולוני הוא בר-מסעדה שהוקם בתוך האנגר תעשייתי מאמצע המאה ה-19, שגם כיום מתכתב העיצוב שלו עם המוטיבים המרכזיים של החלל המקורי. בקולוני בר גדול ומרווח לצד שולחנות רגילים וגבוהים, ואף חדר יין לאירועים פרטיים. בפסטיבל חמשושלים מציעה קולוני ארוחה ב-118 ₪ הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, ביניהן פטה כבד, קרפצ'יו ברווז ופילה בקר. הפרשנות של קולוני למנה חורפית ירושלמית מגיעה בדמותה של סלסלת פטריות, שמוצעת תמורת 30 ₪. *בשישי בערב חלה תוספת של 20 ₪ לארוחה.

דארנא ברחוב הורקנוס

גם דארנא שוכנת במבנה יפהפה, מעוטר קשתות ובעל מרצפות מקושטות. בתוכו מסופר סיפור האירוח המרוקאי-מסורתי דרך מנות המוגשות בכלי טאג'ין. בימי חמשושלים מציעה דארנא תפריט ב-118 ₪ הכולל מנה ראשונה ועיקרית. ביניהן תוכלו ליהנות מפסטייה פסיה, סלטים מעודנים, סיגרים במילוי בשר, מרק חרירה, טאג'ין עוף בזיתים ובלימונים כבושים, טאג'ין ארטישוק ממולא, קוסקוס הרי האטלס וקציצות דגים ברוטב עגבניות וחומוס.

המסעדה של מלון בוטיק אלגרה בעין כרם

מלון הבוטיק אלגרה ממוקם בעין כרם המרהיבה, וגם הוא כשלעצמו סמל לאהבה חוצת גבולות. במלון מסעדת שף, ירון וינקלר, שמקפיד במטבחו להגיש מנות המתכתבות עם אזור הרי יהודה ועין כרם. במסגרת חמשושלים מציעה אלגרה ארוחה מיוחדת לאורחי המלון ולאורחיהם, ב-78/118 ₪, הכוללת מנות כמו סביצ'ה מוסר ים בעשבי תיבול והדרים, לחמא בעג'ון עם סלט ירקות וטחינה לבנה, קסרול מרגז, קונפי שומר בקממברט ואגוזים ותבשיל זנב שור בפורט.

ושיהיה דצמבר חם.