Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פונדק עין כרם בעין כרם

פונדק עין כרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי..." מוריס פייבוש מתפייט על פונדק עין כרם

הנה דוגמה יפה למקום שעוד לא הספקנו לקלקל. עם היסטוריה מדהימה, יופי פראי וקסם קמאי, עין כרם היא לא עוד סתם פנינה ירושלמית, אלא אגדה חיה. טרסות אבן עתיקות מספרות סיפור של 3,000 שנות התיישבות, מטעי זיתים ובוסתני שקד מקיפים את הכפר מכל עבריו ומשרים עליו שלווה שורשית, כזו שאין במקומות אחרים. פעמוני כנסיות, פינות חמד חבויות, בתי אבן כבדים וסמטאות נשכחות נושאים אותנו הרחק בזמן, אל אנשי עין כרם שבנו יחד עם נחמיה את ירושלים ואל יוחנן המטביל שהביא מכאן לעולם את בשורת הנצרות (ואת האמבט).

בעשורים האחרונים נתגלו בחלק מקירות הבתים הערביים של עין כרם כמויות גדולות של מטבעות זהב, שאותם הטמינו יושביהם העשירים ערב הימלטותם ב-48'. גילוי זה הפך את המקום, בנוסף לכל, גם למעין "אלדורדו" והביא לא מעט מחפשים ובעיקר – מוצאים, לאיבוד הדעת.

גם סיור קצר בכזה מקום יעורר תיאבון – זה בטוח. ואיפה אוכלים? ובכן, אצלנו זו כבר מסורת - כאשר מדובר בעין כרם, הטיול יסתיים בפונדק עין כרם. זה חצי יובל שהמסעדה הזו נטועה באמצע השכונה ומציעה לסועדיה מה שמכנים יודעי דבר "פיוז'ן איטלקי צרפתי", ומה שאני אוהב לקרוא לו "אוכל טעים".

בתוך מבנה לשימור אשר שופץ לאחרונה מן היסוד, עם מרפסת ספרדית מרהיבה בחזיתו, שוכן פונדק עין כרם (בעבר, אגב, היה זה באמת פונדק דרכים עם חדרים ומיטות ושמועות עסיסיות) ובתוכו מוזיקת רקע נעימה והרבה אנשים שמחים שסועדים את לבם.

אנחנו פתחנו את הארוחה בפוקצ'ה בחיפוי פלפלים צהובים קלויים וגבינת עזים משובחת, שיצאה לנגד עינינו מתנור לבנים לוהט. "אם אין ברירה וחייבים בצק - אז רק כזה" סיננתי. הזמנו גם את סלט התבלינים המורכב מירקות ותבלינים טריים מאד בקומפוזיציה מנצחת שלא השתנתה כבר 20 שנים. ברגע של חולשה ביקשתי גם גלילות "לאפה" במילוי ראגו ממבחר בשרים קצוצים עם ניחוחות בצל, קישואים, עגבניות, בזיליקום וצנובר. אפוי מבחוץ עד פריכות מפצפצת ונימוח מבפנים. כל זה לצד מטבל חצילים שרופים באלדי - הפתעה גדולה. אל החגיגה הצטרף גם יין הבית, אשר נבצר במיוחד עבור הפונדק על ידי יקב איטלקי קטן ששידך לתקופה קצרה קברנה עם מרלו והביא לעולם יין נטול יומרות, פירותי, משמח לב - וכיס.

למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי. אני לקחתי אנטרקוט 300 גר' מיושן ומשויש כהלכה בליווי ירקות שורש צלויים. שתי מנות משמחות, מנחמות ומדויקות.
לקראת סיום ובמסירות נפש גדולה מצאנו מקום בלבנו (בלבנו, שכן הקיבה כבר הייתה מלאה) לחלוק טארט טאטן קלאסי עם כדור גלידת וניל אמתי. לסיכום, מתחוור שוב שבעין כרם הזהב לא חבוי רק בקירות, לפעמים אפשר גם למצוא אותו על השולחן.

פונדק עין כרם פתוח בימים א'-שבת, מהשעה 9:30 ועד אחרון הסועדים. ארוחות עסקיות מוגשות בימים א'-ה', בשעות 12:00-17:00. פונדק עין כרם נגיש לחלוטין לנכים, וניתן לערוך במקום אירועים הכוללים עד 50 מוזמנים.