מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ברולו בפתח תקווה

ברולו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בברולו, שהיא ספק מסעדה ספק בר, אפשר לסמוך שרוטב היין המצומצם שמלווה את הסטייק יגיע מבקבוק שהיית נהנה גם לשתות ממנו..." אדם בר גם אוכל וגם שותה בערב בברולו שבפתח תקווה. וזה לפני שהוא פשוט נשען לו לאחור

את ברולו אני מכיר לא יום ולא יומיים. כמי שמזדמן לפגישות עבודה באזור התעשייה "עוטף יכין סנטר", התוודעתי לעסקיות המוצלחות של ברולו די מזמן. אין כמו לפצות את עצמך על פגישת עבודה משעממת באמצעות ארוחת צהריים במקום אסתטי כמו ברולו. בפחות מ-50 ₪ אתה יכול להתכבד במנה ראשונה כמו סלט עלים (או קרפצ'יו משובח), וליהנות מהמבורגר של 250 גר' עשוי על הגריל. אם לא מצפה לך עוד פגישה (או כשמגיע לך פיצוי על פגישה מתישה במיוחד) תוכל להרשות לעצמך גם כוס בירה ב – 50% כחלק מהעסקית. האווירה רגועה, ולא מזכירה את הדחיסות והלחץ (שלא לומר, אווירת חדר-אוכל קיבוצי) שיש במסעדות מסוימות במתחם של הרצליה או רמת החייל.

ובכל זאת, אני מודה שהרמתי גבה כשחברי ד' אמר לי שהערב יוצאים לברולו. כל כך התרגלתי לחשוב עליה כמסעדה לצהריים. אבל כשהגענו למקום, הרמת הגבה הפכה לשמיטת לסת, כי היה קשה להאמין שהגעתי למקום שאותו הכרתי. קצת כמו לפגוש את הבחורה הסולידית מהמשרד במסיבה, ולגלות פתאום שכשנחה עליה הרוח, היא הדבר הכי לוהט בשטח.

מוצאים שולחן ומתיישבים. לא פשוט, כי המקום מלא - באנשים, באנרגיות טובות, בגרוב שהפסקול מייצר. פתאום גם התחלתי לשים לב לפרטים, שבשעות היום לא השגחתי בהם: הטפטים הפרחוניים, הנברשות (שמתם לב שה"נברשות" נעלמו? נשארו רק "שנדלירים"), הכוורת שמאחסנת את בקבוקי היין, שמטפסת עד התקרה (טיפוס ארוך של 5 מ' בערך). פה ושם אני מזהה עשן מיתמר. אבל זה לא מספיק כדי להפריע, ומאידך, מספיק כדי להרגיש תל אביב.

בהמלצת הצוות אנו מזמינים את המהדורה המיוחדת של La Chouffe (הידועה בתור "הבירה עם הגמד") שיוצאת לקראת חג המולד. בירה מסוג Ale, כהה, פירותית, עם 10% אלכוהול. תענוג. לצד הבירה הזמנו סלט סינטה - תערובת חסות בתוספת פרוסות סינטה צרובות בגריל , פטריות ועגבניות שרי, ברוטב בלסמי סמיך. לחם השום, שהגיע עם הסלט, היה לא רק בן לוויה ראוי, אלא גם פותח-תיאבון אולטימטיבי, ששלח אותנו לעיון נוסף ויסודי יותר בתפריט. דלינו ממנו סטייק וצ'וריסוס.

את הסיבוב השני של מהדורת חג המולד של הגמד הנחמד ליווינו עם מנות בשרים מכובדות: הסטייק - אנטרקוט 300 גר', ברוטב יין ובצלי שאלוט, היה מצוין, מבשר מיושן ואיכותי. בברולו, שהיא ספק מסעדה ספק בר, אפשר לסמוך שרוטב היין המצומצם שמלווה את הסטייק יגיע מבקבוק שהיית נהנה גם לשתות ממנו (אם לא היית עסוק כל כך עם הגמד). את הסטייק ליוו הום-פרייז לוהטים וטעימים.

הצ'וריסוס – בשרניים ומתפצחים בפה, משתלבים נהדר עם חרדל וכרוב כבוש, ופירה חם וקטיפתי שמשמש עזר כנגדם. באחת האתנחתות במהלך הסעודה, כשנשענו לאחור וחזרנו לסקור את הסביבה, הבנו שזה לא משנה אם ברולו היא בר או מסעדה. כשישVibe טוב באוויר, לא אכפת לך תחת איזה תג אתה נמצא. אתה פשוט נשען לאחור, ונהנה מההרגשה שהגעת למקום הנכון.