Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מתכונים לסופגניות

מתכונים לסופגניות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

רק הסרנו את שרשרת הנייר מדופן הסוכה והחזרנו הביתה את הכלים החד פעמיים, ומיד צצו הסופגניות בכל המאפיות והקונדיטוריות באזור. ככה אנחנו, חיים מחג לחג. אבל עכשיו חנוכה מתקרב באמת, אז אספנו בשבילכם מתכונים לסופגניות

ספינג' מרוקאי עם עראק של השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף

רכיבים
500 גרם קמח רב תכליתי
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
10 גרם אבקת אפיה
20 גרם סוכר
40 מ"ל עראק
200 מ"ל מים
שמן לטיגון עמוק
סוכר דק של "סוגת"
מעט קינמון (אופציונלי)

אופן ההכנה
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח, ומניחים בתוכה את השמרים ואת הסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, עראק ומלח, ומתחילים ללוש - עד לקבלת בצק רך. מתפיחים במשך כ-30 דקות, לשים שוב, ומתפיחים עוד 30 דקות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח). כשהספינג'ים מזהיבים במחבת\בסיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק ומגישים. טיפ: מומלץ לערבב את הסוכר במעט קינמון.

לוקומאדיס של השף יניב גולדשטיין מהמעדנייה של גולדשטיין

סופגניות חמות המוגשות עם לבּנה, דבש וסירופ תבלינים מתוק. את הסירופ מומלץ לאכסן בצנצנת עם כל התבלינים - גם טעים וגם יפה.

רכיבים להכנת בצק (30 סופגניות)
3 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית מלח
1/2 1 כוסות מים
חצי חבילת שמרים (50 ג')
3 כפות שמן תירס
2 כפות סוכר
1/4 חבילת חמאה (50 ג')
תמצית וניל וגרדת תפוז

רכיבים להכנת סירופ תבלינים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 לימון סחוט
1/2 כוס דבש
1 מקל קינמון
1/2 מקל וניל
1 מסמר ציפורן
1 כוכב אניס

להגשה: גביע גבינת לבנה איכותית רכה

אופן הכנת סירופ התבלינים
מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה למשך חצי שעה. מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד 3 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.

אופן הכנת הסופגניות
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק חלק ורטוב (כ-5 דקות לישה). מתפיחים את הבצק כחצי שעה בקערה עמוקה, מכוסה במגבת. חובטים קלות על הבצק כדי להוריד את התפיחה, ונותנים לו לתפוח שנית, עד להכפלת נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט. יוצרים מהבצק נקניקים וחותכים לרוחבו עיגולים ברוחב סנטימטר. בסיר מחממים שמן עמוק ומטגנים את עיגולי הבצק עד שהם מזהיבים.

הגשה: מניחים את הלבנה במרכז הצלחת, עורמים סביבו את הלוקומאדיס ומטפטפים מעל את הסירופ. אפשר להוסיף גם תותים טריים.

יויו של דודה סוזן עם שדרוג של דני מהצ'אנס האחרון

רכיבים להכנת הבצק
12 כפות סוכר
12 כפות שמן
4 ביצים
2 אבקת אפיה
1 ק"ג קמח
4 שקיות סוכר וניל
ריבה תפוזים
חבילת שוקולד מריר

רכיבים להכנת הדבש
1 ק"ג סוכר
4 כוסות מים רותחים
מיץ לימון מחצי לימון
כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:
מערבבים יחד ביצים, סוכר, שמן, אבקת אפייה וסוכר וניל. מוסיפים קמח באיטיות, עד שמרגישים שהבצק רך וניתן לעבודה. מחלקים ל-20-25 כדורים, ומכינים נחש מכל כדור. אפשרות א': יוצרים טבעות ומטגנים בשמן עמוק. אפשרות ב': מכינים צורות כדורים, ובכל כדור יוצרים בעזרת הבוהן גומה. מכניסים חצי כפית ריבת תפוזים וקוביית שוקולד. סוגרים את הכדור, מגלגלים ולשים על גבי מגש מקומח. כשכל הכדורים מוכנים, מטגנים בשמן עמוק.

אופן הכנת הדבש:
מאדים את הסוכר למשך 10 דקות ב-4 כוסות מים רותחים, מוסיפים לימון, מאדים 10 דקות נוספות ומוסיפים מעט תמצית וניל.

לפני ההגשה: טובלים בדבש ומגלגלים בקוקוס. מסדרים במגדל מרשים ומגישים.

ספינג' ספוגי ומפנק של דני מהצ'אנס האחרון

רכיבים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמן
1 כף סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
מעט מלח
מים במידת הצורך, לקבלת עיסה רכה (לא בצק ללישה, אלא עיסה רטובה שאפשר להחזיק ביד) מכסים את הבצק למשך שעתיים לתפיחה.

לטיגון
שמן עמוק רותח
כלי עם שמן קר להרטבת הידיים על מנת לעבוד עם הבצק בקלות.

אופן ההכנה
קורצים חופן מהבצק ליצירת חור במרכז, בעזרת האגודלים. מכניסים לשמן הרותח לטיגון, עד לקבלת צבע זהוב חום. מטגנים משני הצדדים. מידי פעם מושחים את הידיים בשמן קר לעבודה חלקה עם הבצק. מוציאים מהשמן למסננת פסטה. טובלים בסירופ הדבש של היויו או מסדרים בצלחת במגדל ומפזרים סוכר.

ואחר כך מלקקים את האצבעות