מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על מתכוני חורף דלי קלוריות

מתכוני חורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה: כשקר, התיאבון מתגבר כי הגוף בתמימותו חושב שהוא זקוק לאנרגיה נוספת כדי לשמור על חום. אחת הדרכים להתל בו היא באמצעות מאכלים חמים ודלי קלוריות. הנה שלושה מתכונים, ויש גם קינוח מנחם

חמין צמחוני

מתוך הספר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות בהוצאת כנרת

פתיתי הסויה והביצים מספקים למנה את החלבונים שמשמשים כתחליף לבשר. הסויה היא חסרת טעם ומקבלת באהבה את הטעמים שבתבשיל, ולכן רצו לתבל בעשבי תיבול ובתבלינים כדי לשפר את הטעם. יתרון נוסף לתבשיל זה נובע מהבישול הארוך בתנור, שמעניק לו אנרגיות מחממות, לכן הוא מתאים לחורף, לטיפוסי הקור ולחולשת הטחול. התבשיל מכיל גם תוספת פחמימה, ולכן הוא עשיר יותר בקלוריות. התמרים נותנים לו טעם מיוחד ומשלבים טעם מתוק עם צבע נהדר.

6 מנות, 305 קלוריות למנה

החומרים
1 כוס פתיתי סויה יבשים ללא טעם (לקנות בחנויות טבע)
1 כוס שעועית לבנה או אדומה או אזוקי
2 בצלים
5 תפוחי אדמה
1 בטטה
2 כפות שמן
1 כוס חיטה שלמה
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות כמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
עשבי תיבול טריים או יבשים לפי הטעם – רוזמרין, טרגון, וכו'.
6 ביצים
6 תמרים יבשים

אופן ההכנה
את החמין יש לבשל בישול ארוך ואיטי בסיר מתאים בתנור או על פלטת שבת. משרים בקערה את פתיתי הסויה מכוסים במים רותחים למשך 20 דקות. לאחר מכן שוטפים את הפתיתים היטב כמה פעמים תוך כדי סחיטה. משרים את השעועית למשך הלילה במים. שופכים את המים לפני הבישול ושוטפים היטב. את החיטה בוררים ושוטפים. קולפים וקוצצים את הבצל. קולפים את תפוחי האדמה ואת הבטטה, ומשאירים שלמים או חותכים לחצי. בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, את הבטטה, השעועית, החיטה, התבלינים, את עשבי התיבול ומים לכיסוי התבשיל. מוסיפים בזהירות את הביצים. מבשלים על אש קטנה עד רתיחה. מוסיפים את התמרים. מעבירים לתנור בחום של 80 מעלות או לפלטה למשך הלילה. יש לוודא מדי פעם שיש מספיק מים בסיר. להגיש חם. מצוין גם יום אחרי (אם נשאר).

רטטוי

תבשיל ירקות בניחוח צרפתי, עשיר מאד בטעם ודל בקלוריות

8 מנות, 60 קלוריות למנה

החומרים:
1 בצל
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 חציל בינוני
3 קישואים
3 עגבניות
2 כפות שמן
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
200 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות או 2 עגבניות גדולות ללא הקליפה, מרוסקות על פומפייה
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית כמון
½ כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
מקלפים את הירקות. חותכים את הבצל, את הפלפלים ואת החציל לקוביות. פורסים את הקישואים לפרוסות וחותכים את העגבניות לקוביות. בסיר רחב מאדים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים פלפלים ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים חצילים ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים קישואים ועגבניות. מבשלים כמה דקות בסיר מכוסה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מוסיפים מים אם התבשיל סמיך מידי. מבשלים על אש קטנה מכוסה חלקית עוד כחצי שעה עד שכל הירקות מאד רכים.

דייסת שוקולד מתוקה

כיף מתוק וחם שאפשר להכין ב-5 דקות וגם ליהנות בלי ייסורי מצפון. וללמדכם, שאפשר לא להשמין אפילו עם חגיגת שוקולד.

מנה אחת, 150 קלוריות

החומרים
3 כפות קורנפלור
1 כף אבקת קקאו אינסטנט
½ כוס חלב
½ כוס מים
קינמון טחון לפי הטעם

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בסיר (ללא הקינמון). מערבבים היטב לפני הבישול. מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שהדייסה מסמיכה. יש לבחוש כל הזמן כדי למנוע להיווצרות גושים. מגישים חם וזורים מעל קינמון.

שיהיה חורף חמים ולא משמין

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc ומטפלת ב N.L.P בהרזיה ובאורח חיים בריא