Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות בשוק הכרמל תל אביב

מסעדות בשוק הכרמל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מעבר למיקום הנהדר של שוק הכרמל, שהוא המרכז הצבעוני של תל אביב, הרי שהקרבה אליו גם מאפשרת למסעדנים ולשפים להכין תפריט יומי מהרכיבים הטריים ביותר שניתן למצוא בדוכנים. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בשוק הכרמל

כרמלה בנחלה, נחלת בנימין

הביסטרו הוותיק כרמלה בנחלה שוכן במבנה ארכיטקטוני מרשים בנחלת בנימין, והוא כולל כמה חדרי אירוח קלאסיים. השף והבעלים דניאל זך מציע כבר זמן רב חוויה קולינרית מתמשכת, בעיקר בארוחת הטעימות המפורסמת. בין מנות השוק תמצאו סלט עשבי תיבול קצוצים בלימון, שמן זית וקשיו קלוי ופילה דג ים בתנור המוגש ברוטב טרטר עם גרטאן תפוחי אדמה ברוזמרין וסלט עלים עם עגבניות.

בסטה ברחוב השומר

בר היין ופירות הים בסטה, של איתי הר גיל ומעוז אלונים, נראה כהמשך ישיר של המולת השוק רוויית השמחה והאלכוהול. את התפריט משנים כל יום לפי ההיצע בכרמל, ובכל זאת ברוב המקרים אפשר למצוא סינטה כבושה, קלמארי על הפלאנצ'ה, סלמון כבוש עם מיונז חזרת, צלעות טלה עם פירה ארטישוק ירושלמי ועוד. את הכול שוטפים ביין שמגיע אל השולחן בהמלצת הסומאלייה, או בוודקה משמחת.

פאפא'ס בהלל הזקן

המסעדה המשובחת, אקס ביג-מאמא, מציעה מנות מן המטבח האיטלקי, וגם לכאן, איך לא, מגיעה נגיעה של השוק. אפשר להתחיל, לדוגמה, עם סלט שוק עם פטה שמורכב מהרבה ירקות חתוכים גס ומתובלים בלימון ובשמן זית, או עם סלט גדול עם עוף. בהמשך ישנן מנות משובחות לא פחות – פסטות, פיצות ובשרים, כמו לדוגמה טליאטלה קרבונרה עם פורצ'יני.

קפה שפר ברחוב שפ"ר

בניצב למורד השוק נמצא רחוב שפ"ר שמתהדר בבית קפה שגם מציע מנות נהדרות. עכשיו, בחורף, חוזרים כאן לתפריט המרקים שכולל, בין השאר מרק חומוס ומנגולד שמקבל בשמחה סחיטת לימון קלה. בימי שישי, אחרי השוק, נעים לשבת על צלחת ממולאים או סלט קינואה מלא הפתעות ולקנח בעוגת שוקולד-שמרים משובחת.

המטבחון ברחוב רבי עקיבא

מסעדת המטבחון היא מוותיקות שוק הכרמל, והיא ממוקמת ברחוב רבי עקיבא שמוביל ישירות אל השדרה הראשית של השוק. כבר שנים רבות היא מעניקה לצעירי העיר תחושת בית עם תפריט ביתי, שמוצג בכתב יד על הלוח. בשישי ובשבת ישנן מנות ביתיות ומסורתיות במיוחד כמו חמין וג'חנון, אבל גם באמצע השבוע אפשר לזלול כאן עוף עם תפוחי אדמה ופלפלים ממולאים.

ד"ר מפרום ברחוב רמב"ם

ד"ר מפרום היא מהמסעדות הצעירות בשוק, שלאחרונה נפתחה על ידי נצר למשפחת הכרמל – משה (מושיקו) אגיר. בתפריט – אוכל טריפוליטאי שמכינים ממוצרים הנרכשים מדי יום בשוק, כאשר אחת המנות המומלצות היא הכרובית הממולאת בשר בקר. בימי שישי ולפני תקופות החגים מוציאה ד"ר מפרום החוצה שולחנות עמוסי כל טוב, ובתום הקניות הרגילות של העגבניות והמלפפונים אפשר לרכוש חלק מהם לאכילה בבית עם המשפחה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש