Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת זנזרה בחיפה

זנזרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פסטה פנה זנזרה שהוגשה בדרגת עשייה אל דנטה ברוטב שמנת, עם נתחי עוף ואספרגוס ששולבו בו בעדינות; סקלופיני עגל שבושל ברוטב יין אדום מתקתק שצומצם היטב; סקלופיני עוף ברוטב שמנת עדין – אורלי פרש-אזולאי, זנזרה בחיפה

תמיד כשמתחשק לי משהו מתוק אני אומרת לעצמי שיש לי צניחת סוכר. השבוע התקשרה אליי יעל והודיעה על קריסת פחמימות, ושאנחנו נוסעות לזנזרה - עכשיו. יצאנו יחד – אני, יעל, הסוכר הצונח והפחמימה הקורסת, ויחד מצאנו את עצמנו בצהרי יום חול במסעדת זנזרה האיטלקית שבשכונת נווה שאנן בחיפה.

כאי איטלקי קטן בנווה שאנן, זנזרה מעוצבת בקפידה, והיא חמה ומכניסת אורחים. מגוון המנות רחב, רובן נושאות את דגל איטליה בגאווה. הצצה חטופה בתפריט חשפה מנות בשר, דגים, סלטים, מרקים ועוד. במקום עורכים אירועים הכוללים עד 50 מוזמנים ואירועי קייטרינג עד 300. המסעדה פתוחה שבעה ימים בשבוע מהבוקר (וגם מציעה ארוחות בוקר שוות) ועד אחרון הלקוחות. בשעת צהריים זנזרה הומה אדם בשל המנות העסקיות המשתלמות שכוללות מנה ראשונה, עיקרית, שתייה וקינוח במחירים הוגנים. ריחן של הפיצות שמכינים בזנזרה הרחיק עד לשכונות הרחוקות יותר בחיפה ובקריות, ומדי יום מגיעים לכאן חובבי פיצה ובירה קרה מהחבית.

המנות בזנזרה מוכנות בקפידה ממוצרים טריים ותוך שימוש בתיבול מאוזן ומעודן. פתחנו עם פטריות ממולאות בגבינות ולצדן חצילים ממולאים בעגבניות, בצנוברים ובגבינה בולגרית. מעדן החצילים בעגבניות והגבינה הוכיח שוב עד כמה נפלא הירק הזה כשהוא מגיע לידיים הנכונות. הפטריות הממולאות היו נפלאות כשהן מולאו בגבינות משובחות.

עכשיו נכונה לנו דילמה. ברור היה שהמקום שנשאר למנות העיקריות הולך ואוזל, אבל יכולת לעמוד בפיתוי לא נותרה. זנזרה היא גם לא מקום לשמור בו על דיאטה. לכן הזמנו רק כמה דברים קטנים: פסטה פנה זנזרה שהוגשה בדרגת עשייה אל דנטה ברוטב שמנת, עם נתחי עוף ואספרגוס ששולבו בו בעדינות; סקלופיני עגל שבושל ברוטב יין אדום מתקתק שצומצם היטב; סקלופיני עוף ברוטב שמנת עדין; וגם לא ויתרנו על הפיצה (שבשבילה הגענו עד הלום): חצי ממנה קוואטרופורמג' (מוצרלה, רוקפור, פרמזן וצהובה) והחצי השני – בלקני עם פרוסות חציל קלוי. השילוב ביניהם ערב לחיך.

כשהגענו לקינוח הזמנו יחד (הרי בכלל לא הגענו רעבות) עוגת טירמיסו. אני מהמרת על ליקר קפה שהפך אותה למעולה, אבל כששאלתי מהו הסוד נעניתי בחיוך נטול תשובה. רמת הסוכר והפחמימות בגוף אוזנה, ולעולם לא ניתן לה לצנוח שוב. נשוב לזנזרה בקרוב.