Skip Navigation Linksראשי > מסעדות בעולם > מסעדות בטוסקנה> כתבה על מסעדות בטוסקנה

מסעדות בטוסקנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אף פעם לא נמאס מטוסקנה. תמיד יימצא כפר קטן שעדיין לא ראית או מסעדה מקומית שממטעמיה לא אכלת. הנה כמה מסעדות בטוסקנה שחבל להפסיד, ולקינוח - נדבך נוסף בדיון האינסופי: איפה אוכלים את הגלידה הכי טובה ברומא

Casa Masi

מסעדה טוסקנית אמתית וקסומה השוכנת בבית עתיק, משופץ ומלא פינות חמד. הסועדים מוזמנים לגינה המקורה וגם לאולם האוכל הגדול, המנות מצוינות ומשדרות את רוח החבל. אם התעייפתם מהארוחה תוכלו להישאר ללון בווילה הסמוכה שבה חדרים מרווחים ונעימים על בסיס לינה וארוחת בוקר או לשכור את הווילה המיועדת לחופשות משפחתיות של שבוע או יותר. המסעדה סמוכה לכפר מונטאיונה אבל כדאי לקבל הנחיות הגעה מראש מכיוון שהדרך אליה מתפתלת בין הווילות והאחוזות שבסביבה.

Via Collerucci,53-50050 Montaione.Tel 057.1677170

Greve in Chianti

פנינה שאסור להחמיץ על דרך היין בקיאנטי (כביש 22 שמחבר בין פירנצה לסיינה). זוהי עיירה קטנה ומנומנמת שכל מה שמעניין וחשוב בה מתרחש באזור הכיכר המרכזית המשולשת – Piazza G. Matteotti. מומלץ להקדיש שעה למקום ואפשר להתפנק בסוף הארוחה על טרימיסו אמתי בבית הקפה שליד הפסל בכיכר.

Marcelleria Falorni

חנות שכולה נקניקי חזיר תלויים מלמעלה, מונחים במקררים או במגירות פלסטיק. מכיוון שאת רובם אפשר לשמור ללא קירור עד הפתיחה, תוכלו לקחת אותם חזרה הביתה. בחנות מבטיחים שאם תאחסנו את הנקניקים במקום קריר ומאוורר (כך שיוכלו להמשיך להבשיל בנחת) הם אפילו ישתבחו בטעמם.

חנות היין והחומץ

במקום אחר בכיכר נמצאת חנות שכמו רבות אחרות בטוסקנה נושאת את סמל התרנגול השחור – Gallo nero, המסמל ליין קיאנטי מקומי באיכות גבוהה. חוץ מיין מצוין תוכלו למצוא בחנות סוגים שונים של חומץ בטעמים מיוחדים כמו תאנים, שזיפים ואחרים, כולם בבקבוק תרסיס (כן, פשוט לרסס את הסלט), רטבים מתוקים לעיטור קינוחים, תערובות עשבי תיבול וכמובן פסטות מסוגים שונים.

Peperita

Volterra היא עיירה ציורית ומקסימה שאפשר לבלות בה כמה שעות תוך שיטוט בין המבנים העתיקים והחנויות הקטנות והאותנטיות. מגניבה במיוחד היא חנות הפלפלים המיוחדת, שכבר בכניסה אליה מרגישים שנכנסים לעולם חריף במיוחד. המוצרים כולם מכילים כמות כזו או אחרת של פלפל חריף, שנמדדת על פי סולם חריפות המורכב מפרצופונים. ליד כל מוצר מופיע הפרצופון המתאים וגם כפית קטנה לטעימה. בין ממרחים, שמן וחומץ מסוגים שונים ניתן למצוא גם שוקולד וממרח שוקולד עם שמן זית או מתובל בחריפות. מומלץ בחום.

Giolitti

לא חוזרים הביתה בלי לעצור לגלידה ברומא. גלידריות רבות מתכתשות ביניהן על תואר הגלידה הטובה ביותר, וכמו בכל מה שקשור לאכול, זה כנראה עניין של טעם. לטעמי, Giolitti לוקחת בגדול כגלידריה הטובה ביותר ברומא, עם מאה טעמים שקשה לבחור ביניהם. אם תרצו ליהנות מאווירת המקום שמשמרת את לקוחות הגלידריה מאז שנת 1900, תשלמו תעריפים גבוהים יותר ואם תתפשרו על אכילה ברחוב תחסכו 2 יורו למנה בממוצע. כבר מעל 110 שנים מכינים כאן גלידה שייצורה התחיל במחלבה ביתית קטנה של ג'וזפה ובנדיטה גיוליטי. דור הבנים הפך את המחלבה לגלידרייה בעלת מוניטין מכובד, חרף השינויים הפוליטיים שחלו לאורך 100 השנים הקודמות. היום מגישים במקום גלידות בהכנה מסורתית ובטעמים שלקוחים מעולם הדמיון. ואם בא לכם משהו קצת אחר תוכלו לטעום מעוגות הגלידה שנמכרות אף הן במקום.

,Rome Via Degli Uffici Del Vicario 40

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת ב NLP להרזיה ואורח חיים בריא