Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על ביסטרו ליליות ברעננה

ליליות ביסטרו רעננה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חזה אווז בקרמל הדרים מתקתק-מריר על פרוסות עבות של תפוחי אדמה צלויים שספגו גם הם מהרוטב, עם שיני שום אפויות נימוחות ועלי מנגולד מאודים קלות..." שפרה צח אוכלת טוב בערב שבת בליליות ביסטרו שברעננה, ומחייכת בשבת

מי שאכל טוב בערב שבת מבסוט בשבת. כן, אני מכירה את הפתגם המקורי, אבל תאמינו לי שכל הכיף הוא דווקא לא לטרוח בערב שבת – ועדיין ליהנות מאוכל משובח. התובנה הזאת נחתה עליי כמעט במקרה בתום ארוחה מספקת במיוחד בצהרי יום שישי בליליות ביסטרו ברעננה, שאחריה הסתובבתי לי כל השבת עליזה וטובת לבב. צריך לומר שליום שישי הספציפי הזה, בחול המועד סוכות, הגענו אחרי מרתון של ארוחות חג משפחתיות,שכל בני הבית כבר שבעו מהן, תרתי משמע. הותרנו, אפוא, את הצאצאים לעיסוקיהם, ויצאנו להתפנק בארוחה זוגית שלא-מן-המניין בליליות ביסטרו. ואם השם הזה נשמע לכם מוכר, זה כמובן בזכות מסעדת ליליות הידועה בתל-אביב. האחראי על הקולינריה הוא אותו אחד – השף נועם דקרס, ההקפדה על חומרי הגלם ועל רמת הביצוע גם היא נשמרת, אבל האחות הצעירה, שפועלת פחות משנה, לוקחת הכול יותר בקלות: החל מעיצוב החלל הפשוט והמזמין, דרך הריהוט בגוני אדום ואפור, ועד התפריט, שכיאה לביסטרו מבוסס בעיקר על מנות קטנות ובינוניות שמתאימות לאכילה בצוותא ומאפשרות ארוחה מהנה בתמחור מתון. כל אלו מייצרים מקום אלגנטי אך כיפי, שעל הדרך גם מספק אופציה כשרה ומוצלחת לארוחות רבות משתתפים ולאירועים משפחתיים.

בחלק גדול מהמנות נעשה שימוש בתנור אבן, שמקנה להן תוספת פריכות וטעם. כזאת הייתה הפוקצ'ה שאתה פתחנו – ריחנית ופריכה, מעוטרת ברוזמרין ובמלח גס, ומתנשנשת יופי עם סלסת העגבניות שהוגשה אתה. המלצרית מעדכנת אותנו שהתפריט העונתי החדש הביא לסיומו את הלהיט הקיצי של מבחר צלחות קטנות, אך וריאציות שלהן מצאו את דרכן אל התפריט הקבוע. כזאת למשל היא המנה הקרויה בפשטות "ירקות של העונה בכל מיני צורות וצבעים", וזה בדיוק מה שהיא הייתה – חגיגה צמחונית וצבעונית, עם פלחי בטטות אפויים, בצל סגול צלוי, פלפלים קלויים, רצועות קישואים וקונפי עגבניות. עוד הזמנו מאגף הירקות חציל שלם צרוב, שתוספת של טחינה מוקצפת ורוטב בלסמי-סילאן סיפקו לו גיוון מעניין. אותו רעיון של מנה קלאסית עם טוויסט יצירתי חזר גם בטרטר הבקר, שהוכן מבשר פילה נא קצוץ עם עשבי תיבול, כשמצע של קרם חצילים מעניק לו טעם חדש.

למען האמת, יכולנו להמשיך עם עוד כמה ראשונות שנראו לנו מעניינות, כמו למשל סלט עדשים שחורים עם לימון כבוש, שום קונפי ובצל קלוי שגם הוא כיכב בצלחות הקיץ הקטנות ועשה הסבה למנה בפני עצמה. רק התיאורים המפתים של המנות העיקריות, ובמיוחד של שתי מנות הדגל שאותן בחרנו, שכנעו אותנו שכדאי להשאיר מקום. וכשהן הגיעו ברכנו את עצמנו על האיפוק בשלב הקודם. אצלו זה היה נתח נכבד של פריים ריב שיושן במקום, נצלה בשלמותו בתנור האבן ואז נפרס למנות. התוצאה הייתה מנת בשר מעולה, עם מעטפת שחמחמה ומעוררת תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ועסיסי מאוד, בזכות שיטת ההכנה ששימרה את מיציו. ואצלי – מנה נהדרת של חזה אווז בקרמל הדרים מתקתק-מריר על פרוסות עבות של תפוחי אדמה צלויים שספגו גם הם מהרוטב, עם שיני שום אפויות נימוחות ועלי מנגולד מאודים קלות, שמאזנים את הכובד של המנה.

עם מנות כאלו ממש מתבקש יין הולם. המבחר של ליליות מקיף מגוון רחב של יינות בוטיק ישראליים. הוא הולך על בטוח עם מרלו של תשבי, ואני, בזכות המלצה של המנהלת של ליליות, זוכה לגלות את השיראז של יקב קיומי – הפנים החדשות והמפתיעות של יקבי כרמל הותיקים. יין עשיר אך לא כבד מדי, בגוונים פירותיים עם רמז של תבלינים. יש לי הרגשה שזה הולך להיות הפייבוריט שלי. יודעים מה? יש לי הרגשה שליליות ביסטרו כולו הולך להיות הפייבוריט שלי.