Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת שטיבלע ראשון לציון

שטיבלע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אל העיקריות הגענו בקושי, ובכל זאת הרחיקה איילת לכת והזמינה לה את צוואר העוף הממולא בשומן אווז, מעדן למיטבי לכת במטבח היהודי שמבקשים להשיב זיכרונות מבית סבתא..." שירלי רחמים, אוכל יהודי כשר בשטיבלע, ראשון לציון

זה התחיל מספר שקראתי ערב לפני על הרגלים ישנים מול התנסויות חדשות, ובחריצות של תלמידת בית ספר החלטתי לנסות טעם חדש. כך, במקום לפקוד כהרגלי את האיטלקית ליד הבית, מצאתי את עצמי בשטיבלע - בית אוכל יהודי בראשון לציון.

איילת, שבשבילה אוכל מזרח אירופי הוא אושר עילאי ותענוג אמתי מבית סבתא, התלוותה אליי, ויחד פסענו לתוך המסעדה שנמצאת ברחוב שקט במרכז ראשון לציון, בבית אבן קסום ששמו ביידיש הוא בית קטן.

כמו הבית של סבתא או של אימא (תלוי בני כמה אתם), שופעת שטיבלע תמונות עתיקות שעוטפות את הקירות ומכסות אותם כליל, חלקן בשחור-לבן ואחרות חדשות יותר, בחלקן מככבים מפורסמים מוכרים ואת האחרות מעטרים הסלבס של פעם. חפצים עתיקים כמו רדיו ישן ושעון מטוטלת ענק מקשטים גם הם את המקום מלא האהבה.

החמימות בשטיבלע נוטפת לכל עבר, רק התיישבנו וניגשה אלינו מלצרית חביבה עם תפריט בידה. בקהל - מבוגרים הכמהים לאוכל של אימא, צעירים הכמהים לאוכל של סבתא - לקוחות קבועים, נאמנים לאריה אסיג השף והבעלים של שטיבלע, והולכים שבי אחריו. בעצמו הוא נמצא בענף כבר 27 שנים, מבקש לשמר את העבר של הוריו על הטעמים הנפלאים שחווה בילדותו.

ונראה שהוא מצליח. שיחת היום בשטיבלע סובבת סביב השטרודל והגפילטע: בדיוק כמו של סבתא? אולי אצלה הוא קצת יותר מתקתק? סבתא שלי הייתה מכינה את הגפילטע אחרת.

אז התחלנו, במיטב המסורת, עם מרק צח וחמים ובו קרפעלך עדינים ואטריות. למנות הראשונות המליצה איילת, שספגה את הטעמים היהודיים מילדות, על הכבד הקצוץ, כמובן. זו הייתה מנה נדיבה שכללה בצל מטוגן מעולה והצטיינה בנתינת טעם של עוד. יחד אתו התענגנו על פלפל ממולא אדום, עסיסי ועשיר בטעם, שכלל מילוי של אורז ובשר טחון. אחריהם טעמנו את הקרפעלך המטוגנים קלות. חלקם מולאו בתפוחי אדמה וחלקם בבשר.

אל העיקריות הגענו בקושי, ובכל זאת הרחיקה איילת לכת והזמינה לה את צוואר העוף הממולא בשומן אווז, מעדן למיטבי לכת במטבח היהודי שמבקשים להשיב זיכרונות מבית סבתא. אני, לעומתה, נהניתי ממנת פירה עם קורקבנים רכים ונימוחים.

גם הקינוחים המשיכו את הקו הביתי-חמים ונוסטלגי. את כוס התה קישטה נענע שזה עתה נקטפה מהגינה בחצר, שטרודל תפוחים הפיץ ניחוחות קסומים, ולוקשן קיגל - פשטידת אטריות מתוקות עם אגוזים, תפוחי עץ וצימוקים - המשיכה לחמם את הלב.

שטיבלע היא מסעדה כשרה, שניתן לערוך בה אירועים הכוללים עד 30 מוזמנים. החמימות, הביתיות והאווירה הנעימה עושים את שלהם, ואני מתכוונת לשוב. וגם להמליץ לאחרים.