מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ארבעה מתכונים למאכלים המכילים רימון

מתכונים למאכלי רימון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארבעה מתכונים למאכלי רימון, כי רימון זה הכול: שפע, מיץ, טעם וריח; מעכב חמצון, מעכב סרטן, מונע טרשת עורקים, מסייע לזרימת דם תקינה, מצוין לחולי אנמיה, ואפילו קליפתו מונעת זיהומים. שתהיה לכם שנה שופעת כרימון

תבשיל תמרים, רימונים ונתח קצבים צלוי ברוטב תמר הינדי של השף ליאור חפצדי ממסעדת לארא בירושלים

מרכיבים:

2 חתיכות נתח קצבים במשקל 1.5 ק"ג
1/2 חבילת תמר הינדי
10 תמרים
1 רימון
1 ליטר ציר בשר (ניתן לרכוש מוכן)
5 בצלי שאלוט
20 יחידות שעועית ירוקה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה: מבשלים את כל המוצרים ביחד עם ציר הבקר כחצי שעה על אש בינונית, עד שהכול מתרכך ומזוגג יפה. צורבים את נתח הקצבים במחבת כבדה עם מעט שמן (כף שמן) למידת MR. מניחים את נתח הקצבים מעל התבשיל ומגישים.

צלעות טלה ברוטב רימונים וג'ינג'ר של השף מיקי סויסה ממסעדת לונה באשקלון

מרכיבים:

12 יחידות צלעות טלה
גרעינים משלוש רימונים
2 כוסות יין אדום
חצי כוס סילאן
3 כפות סוכר חום
1 ראש שורש ג'ינג'ר קצוץ
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין

אופן ההכנה: על גבי מחבת קולים את הפלפל הגרוס מעט ומוסיפים את הרימונים הג'ינג'ר והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסילאן הסוכר חום והתימין ומבשלים על אש נמוכה כ10- דקות עד לצמצום לדרגת רוטב סמיך. את צלעות הטלה צורבים במחבת פסים או בתנור בחום של 200 מעלות למשך 7-10 דקות. מסדרים את הצלעות בצלחת יוצקים מעל רוטב רימונים ומגישים.

טאבולה עם נענע וגרגרי רימון של השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף
מרכיבים:

500 גר' חיטה גרוסה שהושרתה במים פושרים כחצי שעה.
20 עלי נענע גדולים
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3 כפות סילאן
100 גר' גרעיני רימון

אופן ההכנה: מסננים את החיטה וחותכים את עלי הנענע לרצועות דקות. מערבבים את כל המרכיבים יחד. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

סלט פטרוזיליה עם גבינת פטה, שקדים ורימונים של הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה

מרכיבים:

3 כוסות עלי פטרוזיליה טריים
½ כוס שבבי שקדים
50 גרם גבינת פטה מפוררת
¾ כוס גרגרי רימון

לרוטב

2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ רימונים
כף מיץ לימון סחוט טרי
כף חומץ תפוחים
שן שום כתושה
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
קורט אבקת צ'ילי

אופן ההכנה: מניחים את עלי הפטרוזיליה בקערת הגשה. מוספים את השקדים וגרגרי הרימון ומערבבים בקלילות. יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה מתברג ומנערים היטב. יוצקים על סלט הפטרוזיליה מערבבים ומגישים מיד.