Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות שמשלבות מאכלים אופייניים לראש השנה בתפריט

ראש השנה כל השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דבש, רימון, יין ותפוחים הם אמנם סמליהם המובהקים של ראש השנה, אך למרבה המזל ניתן ליהנות מסגולותיהם גם בימי חול. אז איך תעשו לכם ראש השנה כל השנה? בעזרת מסעדות המשלבות את המאפיינים האלו בצורה כל כך יפה במנות שלהן

אצ'צ'לי בראצ'ה – רימון מוסיף המון

לא רק שהרימון מתקשר לתכונות השפע והחוכמה ("מלא כרימון"), הוא גם מכיל ויטמינים ומינרלים רבים, מסייע בקלקולי קיבה ואף עשוי למנוע התפתחות תאי סרטן העור. מסיבות אלו ואחרות ואולי סתם בגלל הטעם והצבע, מרבים להשתמש בגרגרי הרימון במאכלים הגרוזיניים. מסעדת ראצ'ה הגרוזינית שבירושלים מתמחה באחד מהם - אצ'צ'לי – מנה של חצילים קלויים עם בצל, רימונים, אגוזים ועשבי תיבול. לבריאות.

דגים אצל הלנה בקיסריה

בואו נודה על האמת, את ראש הדג אתם לא נוהגים לאכול בדרך כלל. את שאר הגוף שלו יכול להיות שכן טעמתם, ובצדק, שהרי רבות כבר דובר על מעלותיו של הדג, שלא רק שהוא מגן עלינו מפני עין הרע, הוא גם מקור מצוין לחלבונים ולאומגה 3. אם יש בכוונתכם לאכול דגים וגם לעשות את זה כמו שצריך, כדאי שתשקלו את מסעדת הלנה בקיסריה שבראשה השף עמוס שיאון. לדוגמה תוכלו ליהנות משווארמת דג ים על טחינה או מפילה ברמונדי על אטריות פפרדלה ברוטב ציר דגים, ואת כל זה לעשות מול הנוף המטורף של קיסריה. לבריאות גם לכם.

שטרודל תפוחי עץ בלחם ארטיזן

התפוח, פרי עץ הדעת, מסימניה של החוכמה, גם עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ומכיל בקליפתו תכונות אנטי-סרטניות. ואם בנוסף לכל אלו הוא מצליח גם להיות טרי וטעים, הרווח הוא כולו שלנו. וגם של רשת הקונדיטוריות לחם ארטיזן, שמכינה יופי של שטרודל תפוחי עץ, ואפילו בכמה וריאציות – רגיל, ללא סוכר או עם פרג. בגרסתו האחרונה מוקפצים תפוחי עץ הסמית הטריים בחמאה ומעשירים את טעם ומרקם העוגה. זה חייב להיות טוב.

סרגוס: דבש!

כל הסבתות יודעות שהדבש מחטא, מטפל בהתקררות ובשאר מחלות, מונע סרטן וגם מתוק כמו דבש. מסעדת סרגוס בתל אביב, שבדרך כלל מתעסקת בחומרי גלם כבדים בהרבה כמו המבורגר ובייקון, הצליחה להכניס לתפריט שלה את הדבש בדלת האחורית, דרך מנה שהיא אמנם מוכרת ופשוטה ובכל זאת טעימה – חזה עוף בגריל במרינדה של למון גראס, ג'ינג'ר, שום ודבש. בתיאבון.

כבד עוף עם סילאן במסעדת החצר

מסעדת החצר מתחכמת לדבש ופונה אל הסילאן, הלוא הוא דבש התמרים, שהוא מקור אנרגיה בלתי נלאית, שמכיל גם מינרלים, אשלגן, ברזל ועוד דברים טובים. עכשיו כשאתם יודעים את כל זה, אולי כדאי לכם לנסות את מנת כבד העוף המוקפץ עם ערמונים, בצל וסילאן, שמוגש בתוספת פירה במסעדת החצר שבירושלים. אם אתם בסביבה אז כדאי לכם להציץ בתפריט, כי יש בו עוד הרבה דברים טובים.

שוק אווז ביין אדום של הנמל 24

על היין האדום אומרים שכוס ממנו ביום תורמת לבריאות הלב ולהורדת רמת הכולסטרול. במטבח הצרפתי מרבים להשתמש בו לבישול (ולשמחתנו גם לשתייה חופשית), והנה לכם מנת שוק האווז ביין אדום של מסעדת הנמל 24. את השוק מכינים ביין אדום ובלימון פרסי, ומגישים לצד ריזוטו פרמזן ופלמל ירקות ברוטב פורט כבד אווז. יכול להיות יותר טוב?

זנב שור ביין בקונטיינר

וינס מוסטר, השף הצרפתי של המסעדה-בר-חלל התרבות "הקונטיינר" שבנמל יפו יודע דבר או שניים על בישול טוב, כמו גם על יין. קחו לדוגמה את מה שהוא הכין עם מנת זנב השור ביין אדום, שאותו הוא מגיש על תבשיל חיטה אורגנית. אל תתביישו, תפריט היינות של הקונטיינר יגרום לכם לשתות יותר מכוס אחת.
שיהיה לנו ראש השנה כל השנה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש